Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ

Στίχοι: Γιάννης Μελισσίδης
Μουσική - Πρώτη εκτέλεση: Σωκράτης Μάλαμας

Της Σφήκας το κεντρί πονάει πολύ
Σφραγίζει διαβατήριο για σκοτεινό κατώφλι
Προφήτες πλάνοι μας μιλάνε γι' απειλή
Και σέρνονται ξοπίσω τους ανήσυχοι οι όχλοι

Ποιος σ' έμαθε να γεύεσαι ερημιές
Να ξεδιψάς με το ποτό που κρύβουνε οι κάκτοι
Όλα τα μπάρκα σου σε πλήρωσαν ρωγμές
Μα εσύ τον κήπο σου ποτέ δεν όρισες με φράχτη

Ποιος σ' ύφανε με ίνες πορφυρές
Στου φεγγαριού τη χάση να εκπέμπεις πύρινη αύρα
Πάντα ζωγράφιζες τις θάλασσες βαθιές
Και στη σκακιέρα διάλεγες να παίξεις με τα μαύρα .......
Διαβάστε Περισσότερα »

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

HELO HEL ....

Με προκάλεσε μια φίλη Η Sine Quanon.


Του Χρήστου Σιούλα

Είναι της άποψης ότι το 5% του κόσμου σκέπτεται και το υπόλοιπο 95% θεωρεί την σκέψη αγγαρεία. Και για τον λόγο αυτό όλα τα πολιτεύματα πάσχουν και πρωτίστως η Δημοκρατία. Μου πέταξε το γάντι δηλαδή, και τις κρύες εποχές που ζούμε Τα γάντια πρέπει να τα πιάνεις στον αέρα ….

Συ είπας και τα συμπεράσματα δικά σου. Επέτρεψε μου μόνο να προσθέσω μια μεταβλητή στον συλλογισμό σου που σου έχει διαφύγει τελείως, την σκέψη δηλαδή.

Η σκέψη δεν είναι σταθερά είναι μεταβλητή, και ως τέτοια πρέπει να λογίζεται για την εξαγωγή σωστών συμπερασμάτων, Το παραδέχονται εξάλλου όλες οι θρησκείες και οι φιλοσοφίες και η σκέψη έχει διαβαθμίσεις, από το καλό ως το κακό διάφορες ….

Ο άνθρωπος σαν κοινωνικό ον που είναι, γεννήθηκε με την σκέψη την καλή μέσα του, σαν μιαν ακόμα αίσθηση, ένα όπλο για την επιβίωσή του, σαν ατόμου μέσα στην κοινότητα. Η κοινωνικότητα, η ηθική συμπεριφορά, η αλληλεγγύη, η προστασία της φύσης και του περιβάλλοντος, Είναι όπλα επιβίωσης, σαν και τα μάτια και όλες της υπόλοιπες αισθήσεις του, με τις οποίες αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα. Την πραγματικότητα εκτός από το να την αντιληφθείς, πρέπει και να την διαχειριστείς, με τρόπο που να διασφαλίζει την ζωή των παιδιών σου και της ανθρωπότητας, της ζωής και της φύσης, που χωρίς αυτήν δεν μπορούμε να υπάρξουμε. Όλα τα ζώα το κάνουν αυτό φυσιολογικά, και ενστικτωδώς, αλλιώς δεν θα επιβίωναν

Υπάρχει όμως και η σκέψη η κακιά, γεννήθηκε παρέα με τον Κάιν και έκτοτε μεγαλουργεί, καταπιέζοντας όλους τους Άβελ, που έχουν γεννηθεί έως τα τώρα. Όλοι οι άνθρωποι την έχουν σε μικρότερο η μεγαλύτερο βαθμό, έχει και αυτή διαβαθμίσεις, και είναι η σκέψη των λίγων απέναντι στην σκέψη των πολλών. Είναι σκέψη εγκληματική, καταστροφική και παραβατική, αντίθετη στην φύση του ανθρώπου. Δεν είναι η κυρίαρχη Έχει όμως επικρατήσει, γιατί είναι η σκέψη της ζήλιας, του μίσους και της βίας, Και μέσω της βίας και του μίσους κυβερνά τον κόσμο τόσα χρόνια ....

Τρελαμένοι αρχηγίσκοι μοιράζουνε τον κόσμο σε χωράφια ξανά και ξανά, χωρίς να σέβονται τίποτα, ανθρώπους, φύση, περιβάλλον και θεούς. έχρισαν θεό τους εαυτούς τους, και νομίζοντας, ότι θα ζουν για πάντα, αποθηκεύουν χρυσάφια στα σεντούκια, για το σκοτεινό τους μέλλον, βρικόλακες του πλούτου των ανθρώπων και της γης, αφήνοντας αυτούς που παράγουν πολλαπλάσια από όσα έχουν ανάγκη, να λένε το ψωμί ψωμάκι.

Η κυριαρχία τους δεν έχει να κάνει με δημοκρατίες, πολιτεύματα, και τρόπους διακυβέρνησης Αυτά τα διαμορφώνουν κατά το δοκούν αυτοί του παγκόσμιου 1% που νέμονται το 99% του παγκόσμιου πλούτου της ανθρωπότητας. Έχουν τα μέσα για αυτό, τα προσφέρει το 99% του πληθυσμού, που σκέφτεται και δημιουργεί, καταπιεσμένο, και με σκέψη ελεγχόμενη.

Η σκέψη και η εργασία των πολλών, δημιούργησε την πρόοδο και τον πολιτισμό, αν μπορείς να πεις προοδευμένο, έναν πολιτισμό, που έχει πια τα μέσα να αυτοκαταστραφεί. Και είναι πολλοί αυτοί που σκέφτηκαν και δούλεψαν για αυτό, κάτω από αντίξοες συνθήκες για την σκέψη και την εργασία. Αν ζούσαν θα θέλαμε πολλούς πλανήτες για να κατοικήσουν και όλοι ανεξαιρέτως πεθάνανε στην ψάθα. Και δεν μιλώ για αυτούς που δούλεψαν σαν σκυλιά να κάνουν τις θεωρίες πράξη, αυτοί δεν είχαν ούτε ψάθα, μιλώ για αυτούς που το 1% τους έκανε την χάρη να γράψει το όνομά τους η ιστορία, κανείς τους μα κανείς τους δεν υπήρξε μέλος του 1% σε κανέναν αιώνα. Πολλοί λοιπόν σκέφτηκαν και δούλεψαν αλλά η σκέψη ανήκει στους λίγους χωρίς να είναι δικιά τους

Πριν όμως ο Κάιν καταφέρει τον σκοπό του που είναι η καταστροφή του κόσμου πρέπει να βρούμε τρόπο να πάρουμε πίσω αυτό που μας έκλεψε, την σημαντικότερη αίσθηση που έχει η ανθρωπότητα την σκέψη δηλαδή γιατί ο Κάιν μέχρι το κέντρο της γης είναι ικανός να μας βάλει να σκάψουμε, με την μανία του να αποθηκεύει το χρυσάφι, δεν πα να πεινάσει και η μάνα του η Εύα .

Όμως στο κέντρο της γης είναι η κόλαση και μας περιμένει ……………………



Διαβάστε Περισσότερα »