Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ…..


Ηταν εκεί γύρω στα 70 όταν η κυρά Νότα ( μάνα) και ο κυρ Τάκης (μπάρμπας), με μάθαιναν επισήμως Αγγλικά, ένεκα που ήταν και διδάσκαλοι, όχι του έθνους αλλά της Κοκκινιάς σίγουρα.

Το ινστιτούτο εγεννήθει το 59 μαζί με μένα εκ της μητρός μου συνεπικουρούμενης του πατρός μου Αλέκου.Ετσι τα λέγανε τότες…. ινστιτούτα.

Το πρώτο μου λεξικό ήταν του Ντίβρεως… οι παλαιοί θα το θυμούνται…είχε μια λεξούλα στα Αγγλικά και μετά πέντεξη ερμηνείες στα Ελληνικά. Μετά όταν και εγώ έγινα διδάσκαλος πήρα το Αγγλοαγγλικόν της Οξφόρδεως …μουράτο και παχουλό. Ηταν γύρω στα 72 73 όταν πρωτόμαθα τα φρέηζαλ βερμπς….. αυτά είναι κάτι ρήματα με μία παπαριά μετά που φτιάχνουν μια άσχετη με το ρήμα λεξούλα και που αποτελούν σύμβολο της ένδειας της Αγγλικής γλώσσας…….. ΑΑΑΑΑ τώρα που είπα ένδεια θυμήθηκα τον Δένδια……

Πολλοί από σας θα αναρωτηθείτε γιατί σας τα λέω αυτά…… πρώτον για να πουλήσω μούριν και δεύτερον για να σας μιλήσω για τον απέραντο πλούτο της Ελληνικής γλώσσας.

Η γλώσσα μας εμπεριέχει τεράστιον όγκο λέξεων με τεράστιον πλήθος ερμηνειών, εξού και θεωρείται από τας δυσκολοτέρας ανά τον κόσμον. Αυτή ταύτη η πολυπλοκότης από μονάχη της δημιουργεί πλείστα όσα προβλήματα κατά την εκφοράν αλλά και κατανοησίν της ..λέγω. Η κατανόησή της δυσκολεύει έτι περαιτέρω λόγω ξενόφερτων εκφράσεων αι οποίαι δολίως έχουν παρεισφρήσει εις τον πολιτισμόν μας δια να μας δημιουργήσουν ματσαράνγκες. Η παντελής έλλειψις διδασκαλίας της αρχαίας μας γλώσσας επίσης προσθέτει ένα ακόμη θέμα στο υπάρχον πρόβλημα.

Υπάρχει ελπίς λοιπόν?…. ιδού το μέγα ερώτημα. Η μόνη σανίς σωτηρίας δι εμέ, συνίσταται εις τας λέξεις που χρησιμοποιούν οι εκλεγμένοι κυβερνώντες μας, ίνα περιγράψωσι καταστάσεις ‘η ενέργειες.

Θέλοντας να είμαι σύντομος και περιεκτικός, θα αρκεσθώ σε ελάχιστα παραδείγματα παραθέτοντας τας σωστάς ερμηνείας, αι οποίαι θα έπρεπε να ήσαν γνωσταί τοις πάσι.

ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ= Σύνθετη λέξη … μετα+ ρυθμίζω ….. δηλαδή απολύω κόσμο αβέρτα, τον κάνω να πεινάει και μετά τον ρυθμίζω με κάτι ψίχουλα. Μεταρρυθμιστές θεωρούνται απαξάπαντες οι ηγέτες της πατρίδος μας.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ= Πολλοί θεωρούν ότι η λέξη έχει σαν δεύτερο συνδετικό το ρήμα πτύω, αλλά αυτό δεν είναι εξακριβωμένο. Παρόλα ταύτα ανάπτυξη σημαίνει να μεγαλώνω εγώ από τη σμίκρυνση τη δική σου. Παράδειγμα,,,,,, η εταιρεία Κατσέλης αναπτύχθηκε τόσο πολύ που έκλεισε και έμειναν 600 άνεργοι.

ΤΡΑΠΕΖΑ= Προέρχεται από τη λέξη τραπέζι. Τραπέζι ,όπως όλοι γνωρίζουμε είναι το μαραφέτι που ακουμπάμε το φαϊ μας το οποίο έχουμε βγάλει εργαζόμενοι για να μασαμπουκώσουμε. Τ ο γράμμα Α μπήκε για να δηλώσει ότι εις την τράπεζαν αυτοί που κάθονται τρώνε το φαϊ των Αλλων.

ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ= Σύνθετη λέξη αξία+ κρατώ. Η λέξη αξία χρησιμοποιείται για να υποδηλώσει την αξία της ψήφου.Δηλαδής η ψήφος έχει αξίαν και σε κρατώ δια μέσου αυτής…εξού και η έκφραση σε κρατάω από τα αρχίδια, τα οποία ως γνωστόν έχουν μεγάλη αξία.

ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ= Λέξη προερχόμενη από τη πατρίς και την κατάληξη …ισμος… όπως λέμε Αναρχισμός. η λέξη πατρίς έχει να κάνει με τον πατήρ, δηλαδη τον πατέρα του καθενός μας , ο οποίος ποτέ δεν ξέραμε ποιος αλήθεια είναι, εξού και γινόνταν της πουτάνας με την λαϊκή έκφραση τίνος ειν μωρή πουτάνα το παιδί? γιαυτό και οι πάμπολλες ερμηνείες της λέξεως αυτής.

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ= Σύνθετη λέξη από το επάνω και το ανάσταση. Δηλώνει κατάσταση , κάτι σαν τον ύπνο του Ιησού που αναστήθηκε την ώρα που κοιμόταν, γιαυτό και κατά τους θεωρητικούς η επανάσταση θα συμβεί στον ύπνο μας.

ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ= Ξενόφερτη λέξη απο το κάπιταλ που σημαίνει κεφάλαιο.Αναφέρεται Στη γενετήσια πράξη η οποία όλως παραδόξως δεν συντελείται μέσω του ανδρικού μορίου αλλά του ιδίου του κεφαλαίου. Εξού και η έκφραση τη γάμησα με τον παρά μου.

Αυτά προς το παρόν …αγαπητοί φίλοι θα συνεχίσω μίαν ετέραν φοράν όταν η μαλαπέρδα μου βρεθεί ξανά σε πλήρη στύση…..( πράμα σπάνιο).

Δημοσιεύτηκε στις ανορθογραφίες



Διαβάστε Περισσότερα »

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Σάλος από την δημοσκόπηση στον Άνεμο Αντίστασης και την ΣΦΗΚΑ Πρωτοφανής η καταγγελία της Όλγας Τρέμη στο MEGA

Τα κοράκια της ενημέρωσης, τα φερέφωνα της Τρόικας ένιωσαν τις καρέκλες τους να τρέμουν. Έντονη η ανησυχία στο χθεσινό δελτίο του MEGA, μετά τα πρώτα αποτελέσματα, που φέρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο και την Ν.Δ να καταποντίζεται. Δεν θα τους περάσει η ανατροπή έρχεται. Ο λαός θα μιλήσει!!!!


Ψηφίστε στον Άνεμο Αντίστασης και στα Blog της σφήκας να στείλουμε τούς ντερμπεντέρηδες και τις Τρεμουλιάρες σπίτια τους. Ανατροπή του άρρωστου σκηνικού εδώ και τώρα.ΕΜΕΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ

Διαβάστε Περισσότερα »

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Επειδή κώλο για εκλογές δεν έχουν ας τις κάνουμε μόνοι μας


Ψηφίστε στον Άνεμο Αντίστασης και στα Blog της σφήκας να στείλουμε τούς ντερμπεντέρηδες και τις Τρεμουλιάρες σπίτια τους. Ανατροπή του άρρωστου σκηνικού εδώ και τώρα.ΕΜΕΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ

Διαβάστε Περισσότερα »

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Αυτοκτονηστε, πολιτες!



Αλλος ενας νεο-χαροκαμμενος, που πιστευει ακραδαντα στο σικε αμερικανικο ονειρο του ακραιου δουλευταρα, που, με τον ειλικρινη του κοπο και μονο, κατορθωνει να εχει εκτυπωμενη αναλυση τραπεζικου λογαριασμου που ξεπερναει σε μηκος απλωμενο χαρτι τουαλετας διπλης οψης, και φανταζεται οτι αρκει να ανακαλυψει τα καινουρια Post-it ή τα πολυαιθυλικα σαντουιτς Mc-Goofy, ωστε να μπορει να απολαμβανει το οικολογικο Φουα-γκρα και την αντικα Ντομ-περινιον του, αγκαλια με φιλικα προσκειμενα φωσφοριζοντα χελια στις Σεϋχελλες και μπανιαριζομενος σε νερο 36,6 βαθμων Κελσίου ακριβως, αγνοωντας την πραγματικοτητα του επιχειρηματικου κοσμου περα ως περα και κλεινοντας ερμητικα τα ματια, το στομα, τα αυτια και τον νου του, σε ολα οσα αντιτιθενται σε αυτη του την υγρη φαντασιωση ακρατης και φλογερης ηλιθιοτητας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Αλέξης Τσίπρας από το Σύνταγμα: κ. Σαμαρά τελειώσατε! Ο χρόνος της τρικομματικής τελείωσε! Η δημοκρατία θα νικήσει!

Το κλείσιμο της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα

Η τρικομματική ένα χρόνο μετά σβήνει, τελειώνει σήμερα. Ακόμα και αν βγουν ενωμένοι από το Μέγαρο Μαξίμου, να ξέρεις ότι ο χρόνος τους τελείωσε. Η ιστορία δεν μπορεί να περιμένει, είμαστε αποφασισμένοι να νικήσουμε και θα νικήσουμε. Θα ανατρέψουμε την κυβέρνηση της εκτροπής. Θα αποκαταστήσουμε τη δημοκρατία σε αυτόν τον τόπο! Ένας χρόνος ήταν αρκετός! Ούτε μέρα, ούτε λεπτό παραπάνω! Η δημοκρατία θα επιστρέψει, η δημοκρατία θα νικήσει!


Μεγαλειώδης η συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στο Σύνταγμα για την υπεράσπιση της δημοκρατίας

Ολόκληρη η ομιλία:


Συντρόφισσες του αγώνα,

Σύντροφοι της πάλης,

Νέες και νέοι της ελπίδας,

Πολίτες της Αθήνας που αντιστέκεται,

Λαέ της Ελλάδας που επιμένει,

Διαβάστε Περισσότερα »

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ


Η πολιτική είναι πολύ περίεργη τέχνη τελικά, θέλει ικανότητες ιδιαίτερες που αρκετές φορές αγγίζουν την σφαίρα της φαντασίας. Θέλει ηθοποιία, φωνή στεντόρεια, δυνατή. Θέλει να περνάς στα πλήθη αυτό που θέλεις, λέγοντάς τους αυτό που θέλουν να ακούσουν.

Ικανότητες ακατανόητες για εμάς τους κοινούς θνητούς, και επομένως μαγικές και με με δύναμη ελέγχου του μυαλού μας. Κάτι σαν και τους μάγους, στα Τσίρκα δηλαδή, που βγάζουν τον λαγό απ' το καπέλο.

Μάγοι υπάρχουν και καλοί, και κακοί, αλλά όταν ακούς την λέξη μαγεία, πάντοτε φέρνεις στο μυαλό σου την λέξη μαύρη, ξεχνώντας εντελώς την λέξη λευκή, λες και δεν υπάρχει τέτοια μαγεία πουθενά στον κόσμο αυτόν. Οι μαύρη μαγεία είναι κάτι σαν τα μαύρα μάτια Μαυρομάτα και γαλανομάτης γεννούν παιδί με μαύρα μάτια.

Είναι σαν και αυτό που λέει ο λαός "Με όποιον δάσκαλο καθίσεις κ.λ.π"

Για να πετύχεις όμως στο επάγγελμα του πολιτικού πρέπει να είσαι εκτός από μάγος και λαμόγιο, και όσο μεγαλύτερο λαμόγιο είσαι, τόσο καλύτερος πολιτικός γίνεσαι. Ο λαός πολλές φορές όταν λέει τσαρλατάνος εννοεί πάντα έναν μεγάλο πολιτικό, και έχει δίκιο.

Καμιά φορά όμως και τα καλύτερα λαμόγια την πατάνε, γιατί όπως λέει και ο λαός, αν πηδάς πολλά παλούκια, κάποιο θα σου θα μπει και στον κώλο στο τέλος, και αυτό είναι κανόνας γενικός, γιατί όπως λέει πάντα ο λαός, "Ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται".

Δέστε λοιπόν την ξεφτίλα ενός ανθρώπου, τι ανθρώπου, πολιτικού δηλαδή. Κι πείτε Μπράβο Σίμο, μπράβο αγόρι μου άξιος επαγγελματίας πολιτικός, Μέγας τσαρλατάνος.

Η ΣΦΗΚΑ Μέγας μάγος λοιπόν σήμερα, και σας παρουσιάζει το σόου με τίτλο : Η ξεφτίλα ενός πολιτικού.

Δείτε λοιπόν πως μπορεί να γίνει ρόμπα ένας πολιτικός σε ένα βίντεο 3ων λεπτών και 8 δευτερολέπτων.

Παρουσιάζουμε Σίμος Κεδίκογλου, ρόμπα εντός 3ων λεπτών

Τον άνθρωπο πρίν και μετά

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΕ, ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ !!!!!



Διαβάστε Περισσότερα »

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

ΤΟ ΒΑΤΕΡΛΩ ΕΝΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ

Του Νίκου Πανταζή

Επειδή πολύς ντόρος έγινε και μάλιστα σε σημείο που να εκτεθεί η χώρα και σε ΜΜΕ του εξωτερικού, ίσως καλό θα ήταν να προσεγγίσουμε την πολιτική κίνηση Σαμαρά με το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Όποιος λοιπόν πιστεύει πως ο φερόμενος ως πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι ηλίθιος, θα πρέπει να αναθεωρήσει το σκεπτικό του, αφού μόνο ως τέτοιος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Με ποιο σκεπτικό, λοιπόν, ο Αντώνης Σαμαράς προχώρησε στο - έστω και προσωρινό - κλείσιμο της ΕΡΤ; Μα, το σκεπτικό ενός πολιτικού είναι το κέρδος, το πολιτικό πολλαπλό κέρδος. Και στην περίπτωση του Σαμαρά υπήρξε σχέδιο με πολλαπλά οφέλη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΟΔΟΣ


Του Μιχαήλ Ρούσσου

Μένουμε ή φεύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση;
Ας συγκρίνουμε τα κόστη/οφέλη από τις δύο επιλογές:


1. Παραμένουμε στην ΕΕ (ταχεία αφρικανοποίηση, όπως βλέπουμε ήδη)

2. Βγαίνουμε από την ΕΕ (με τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα σαν Χωρα πάμε σε ρυθμούς ανάπτυξης-παραγωγής 10% σε ένα χρόνο το πολύ...)

Τυπικά επιστημονικά, θα πρέπει να κάνουμε δυο προσομοιώσεις, που να εξετάζουν το τι θα συμβεί στην Ελληνική Οικονομία και Κοινωνία στα δύο αυτά σενάρια.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Έγκλημα και αγυρτεία

Του Θανάση Καρτερού

Διέσυραν την ΕΡΤ εδώ και μήνες με όλους τους υπέργειους και υπόγειους τρόπους. Διόρισαν εκεί ένα σκασμό δεξιά λυκόπουλα και δεξιές σουσουράδες ειδικών αμοιβών. Ταύτισαν την ενημέρωση με τα γλου του Κεδίκογλου. Πέταξαν έξω ενοχλητικούς και απείθαρχους. Τη διοίκησαν με τους σμπίρους τους και παγίωσαν την αναξιοκρατία και τη φαυλότητα. Και τώρα επιχειρούν να δώσουν στο κλείσιμό της χαρακτήρα δίκαιης καταδίκης. Φορτώνουν σε χιλιάδες ανθρώπους τις δικές τους αμαρτίες και τους τιμωρούν με την εσχάτη των ποινών για κάθε εργαζόμενο - την απόλυση.

Πόσο φαύλος και υποκριτής, αδίσταχτος και ψεύτης, συκοφάντης και δειλός, στρεψόδικος και μπαγαμπόντης, μπορεί να είναι κάποιος που ανακοινώνει το λουκέτο σε ένα δημόσιο οργανισμό και τον Καιάδα για χιλιάδες ανθρώπους, χωρίς να λέει μια λέξη -μια μόνο λέξη έστω- για τις δικές του ευθύνες; Για τις ευθύνες της κυβέρνησης; Για τις ευθύνες των δεκανέων που προβιβάστηκαν ελέω κομματικών συμβουλίων κρίσεων σε στρατηγούς στην έρμη την ΕΡΤ; Για τις υπογραφές που φέρουν όσες αθλιότητες τώρα θυμήθηκε να καταγγείλει; Για τις ιερές αγελάδες που το σινάφι του έθρεψε και πάχυνε και λάτρεψε; Για όλα τα αίσχη της ΕΡΤ που βαρύνουν τις κυβερνήσεις εκείνων που παριστάνουν σήμερα τους τιμωρούς των αθώων;

Διαβάστε Περισσότερα »

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Η χαρά της υπερβολής αφέλειας πάρτυ

Σχόλιο συντάκτη μας, σε ερώτηση της Ελένης Ζάχαρη του ηλεκτρονικού περιοδικού Λόγων Παίγνια, στην στήλη (από καρδιάς). Μια από καρδιάς απάντηση για ένα θέμα που απασχόλησε την Ελληνική κοινωνία τις τελευταίες μέρες.

-Χρήστο Σιούλα, παρακολουθείς πώς παρουσιάζεται στα blοgs η εξέγερση στην πλατεία Ταξίμ, φαντάζομαι. Έχουν υπάρξει πράγματα που θεωρείς υπερβολή ή ενδεχομένως και προπαγάνδα μέσα σε αυτά που κυκλοφορούν?


Του Χρήστου Σιούλα


Το διαδίκτυο πάρτυ έχει κάθε μέρα, αλλά κάποιες φορές του δίνει και καταλαβαίνει. Χαράς ευαγγέλια για τους απανταχού Μπλόγκερς Φειςμπουκάδες και Τουιτιστές, οι λαϊκές εξεγέρσεις αλλά και οι φυσικές καταστροφές. Πόλεμοι απελευθερωτικοί κυρίως έχουν την πιο μεγάλη ζήτηση, χωρίς να είναι και κάτι που συμβαίνει κάθε μέρα και όσο μακρινότεροι είναι τόσο λιγότερο ενδιαφέρον έχουν.

Αρκούμαστε λοιπόν στις εξεγέρσεις, έχοντας μια προτίμηση στις πλατείες, που στην εποχή μας είναι και μοδάτες, φοριούνται πολύ. Μια σπίθα μας χρειάζεται λοιπόν κάπου να ανάψει, για να ξεσηκωθούμε καθήμενοι, ξαπλωμένοι και αραχτοί. Ιδεολόγοι, επαναστάτες, και ειδικοί επί παντός του επιστητού, με ένα ποντίκι στο χέρι η ένα λάπτοπ στα γόνατα, αναλύουμε σχολιάζουμε λέμε το μακρύ μας και το κοντό μας, γεμίζοντας ηλεκτρονικές σελίδες επί σελίδων. Αν τώρα έχουμε και φωτογραφίες με αίματα νεκρούς και τραυματισμένους, φτάνουμε και στο τσακίρ κέφι.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

ΠΑΡΑΤΑΜΕ, ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ....

Του Νικόλαου Παϊζάνη

Παράτα με,
με τον έρωτα...

Αν μπορείς ν’ αντέξεις,
τις ανοησίες μου...

Αν αντέχεις να νιώσεις,
την ανημποριά μου...

Αν μου αλλάζεις τις γάζες,
απ’ τα τραύματα της ψυχής,
δίχως να σιχαίνεσαι.

Αν τα χέρια σου μ' αγγίζουν,
καθώς βουλιάζω στο κρίμα,
δίχως να λερώνονται.

Αν ξημερώνει καθημερινή
και φαντάζει γιορτή...

Αν πότισες τη ντοματιά
και τάισες τη γάτα...

Παράτα με,
με τον έρωτα...



Διαβάστε Περισσότερα »

Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

ΚΑΙ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΥΤΥΧΙΑ, ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΜΕ...

Της Σάνιας Μωραΐτου niki.vikou

Έχω ένα κουσούρι από παιδί. Μου αρέσει να γνωρίζω όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, να μαθαίνω πως πορεύονται πάνω στη γή και μετά να κλέβω κομμάτια από την ζωή τους για να πλάθω στο χαρτί, δικές μου ιστορίες ή και συχνά, απλά να τις μεταφέρω αυτούσιες, αλλάζοντας μόνον ονόματα κι ότι άλλο μπορεί να φανερώσει την ταυτότητα τους.

Σήμερα θα σας πω για την Ευτυχία.

Γνωριστήκαμε πριν δυο περίπου χρόνια. Τότε που κάθε απόγευμα πήγαινα να κάνω παρέα στον μακαρίτη τον θειο μου, στην κλινική χρονίων παθήσεων που νοσηλευόταν. Για αυτόν θα σας μιλήσω άλλη φορά...

Διαβάστε Περισσότερα »

Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

ΖΕΪΜΠΕΚΙΚΟ Η ΧΑΣΑΠΙΚΟ? ΕΣΥ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ!


Έτσι είναι ο Έλληνας φίλε μου,
όταν θέλει να εκφραστεί χορεύει. Χορό αετού με απλωμένα τα χέρια, λεβέντικα. Χορεύει έναν χορό που εκπέμπει συναισθήματα μοναξιάς, θλίψης, νοσταλγίας, ψυχικού βασανισμού και μελαγχολίας, ενώ όταν κοιτάζει αγέλαστος τη γη. Χορεύει αρχαιοελληνικό χορό αντρίκιο. Χορεύει ζεϊμπέκικο και εκφράζεται. Αλλά μόνος.

Έχουμε όμως και το Χασάπικο, αλλά τι είναι το χασάπικο. Χορός και αυτός. Ωραίος, με ρίζες στη βυζαντινή περίοδο. Χορός ομαδικός, σε σειρά που στα παλιά τα χρόνια η πρώτη σειρά συνήθιζε να κρατά μαχαίρια, ραβδιά και μαστίγια. Και έτσι ονομάστηκε και μακελάρικος.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΙ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΙ


Γονατιστοί, σκυφτοί, αιώνια τρομαγμένοι,
σαν τους διαβόλους σε κολάσεις στοιβαγμένοι,
πάντα πιστεύουν πως κακό τους περιμένει:
Οι φοβισμένοι.

Είναι σφιχτά με τη ντροπή αγκαλιασμένοι,
λόγω συνήθειας, φριχτά απελπισμένοι,
ζουν μια ζωή καθ’ όλα διχασμένη:
Οι φοβισμένοι.

Τρέμουν τον ήλιο, που με θέρμη τους κοιτάζει,
την ύπαρξη τους, συνεχώς που αναστενάζει
κι ό,τι ωραίο, την ψυχή που αγκαλιάζει:
Οι φοβισμένοι.

Δεν έχουν δύναμη τα χέρια να σηκώσουν
κι ούτε σταλιά νερό δεν θα σου δώσουν.
Μα ίσως σ’ έναν λάκκο να σε χώσουν:
Οι φοβισμένοι.

Διαβάστε Περισσότερα »

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

ΑΠΟΡΙΕΣ ΜΙΑΣ ΞΑΝΘΙΑΣ


Απορίες μιας ξανθιάς: Το ΔΝΤ παραδέχτηκε ότι έκανε λάθος. Τι λάθος δηλαδή? Την Γερμανία και τη Γαλλία βοήθησε να ξεφορτωθει τοξικά απόβλητα και να σωθούν οι οικονομίες τους. ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΟΧΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ.

Κάποιοι δέχτηκαν να γίνουμε πείραμα, έτσι απλά χωρίς αντίλογο, γιατί αυτός ήταν ο σκοπός τους από την αρχή. Με το δήθεν βλέμμα του ηλίθιου και με την σημαία του πολίτη του κόσμου, θαμπωθήκαμε και ίσως κάποιοι σκέφτηκαν ότι θα πουλήσουμε και μούρη τώρα, αφού έχουμε κάποιον που μιλάει τόσο τέλεια την αγγλική, ενώ κάποιος άλλος έκανε κοπάνα από το μάθημα των αγγλικών, είναι το σημαντικότερο προσόν κάποιου αυτό για να μας κυβερνήσει. Σωστά?

Διαβάστε Περισσότερα »

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Λίγο υπομονή να κλείσει η πληγή ....


Τις τελευταίες μέρες, διαβάζω σε πολλά άρθρα και γενικότερα σε πολλά σχόλια να κατακρίνουν και να απορούν με τη στάση μας απέναντι σε αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας ειδικότερα. Ομολογώ ότι πριν λίγα χρόνια με παρόμοιο σκεπτικό απορούσα πως είναι δυνατόν αυτός ο παραλογισμός της καπιταλοκαταναλωτικής κουλτούρας που κατέληξε σήμερα να δείχνει απροκάλυπτα το φασιστικό της πρόσωπο, ήταν και είναι ακόμα αποδεκτός από μεγάλο μέρος της κοινωνίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ


Μπορώ να συμφωνήσω με την άποψη του Στ. Κούλογλου, ότι δεν έχει νόημα η κατάθεση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν συμφωνώ όμως καθόλου, με την παρατήρησή του, ότι κοντινότεροι συγγενείς του είναι η ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ.

Οι κομματικοί αυτοί σχηματισμοί είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για την κοινωνικοοικονομική καταστροφή που έπαθε η χώρα μας και που οι δράσεις τους συνετέλεσαν αποφασιστικά, στις 4000 αυτοκτονίες πολιτών, στους μισούς άνεργους Έλληνες, στην διάλυση των κοινωνικών και εργασιακών κατακτήσεων και στην βάρβαρη συμπεριφορά τους απέναντι στον κόσμο, που τους επιστράτευσαν, τους ξυλοφόρτωσαν, τους κατασυκοφάντησαν και τους ξετίναξαν οικονομικά και κοινωνικά. Ξεπουλούν αδιάντροπα την δημόσια περιουσία και τις δημόσιες επιχειρήσεις και διώχνουν κόσμο από τις δουλειές τους, με συμπεριφορές κυριότητας τους, πάνω στην ζωή και την περιουσία των πολιτών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΚΟΜΑ;


Δεν θεωρώ τον εαυτό μου ρατσιστή, πιστεύω ότι όλοι οι λαοί τα ίδια βάσανα έχουν. Αλλά με τον Τούρκο μια καχυποψία την έχω τι να πω. Θες η κουλτούρα, θες το σχολείο, θες η γειτονία, θες που τρωγόμασταν σαν τα κοκόρια τόσα χρόνια στην ίδια αυλή, ότι θες. Αλλά και φυλετική μνήμη μπορεί να το πεις, να κάτι σαν την γάτα με τον σκύλο, πάντα όταν συναντιούνται νιώθουν κάπως, και δεν γίνεται να τους το βγάλεις, από το μυαλό. Ζωντανά του θεού είναι και τα δύο, αλλά άντε εσύ να τους το δώσεις να το καταλάβουν. Θα μαλλιοτραβηχτούν σίγουρα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

To Εργοστάσιο Παραγωγής Χρέους!

Αυτή η Ε.Ε. είναι μια αποικία του ιμπεριαλισμού των μεγάλων τοκογλύφων.

Έφτασε η ώρα να πάψουμε να πιστεύουμε στα ανέκδοτα που μας διηγούνται οι τηλεοπτικοί σταθμοί και οι δημοσιογράφοι που κατακλύζουν τα τηλεοπτικά παράθυρα σε μια διατεταγμένη υπηρεσία των αφεντικών τους. Αν συνεχίσουμε να ανεχόμαστε την χυδαία προπαγάνδα των υπαλλήλων της διεθνούς τοκογλυφίας θ’ αρχίσουμε στ’ αλήθεια να πιστεύουμε ότι «οι Γερμανοί είναι φίλοι μας», οι τραπεζίτες πατέρες μας κι οι πολιτικοί ως πεφωτισμένοι, οι σωτήρες μας.

«Χωρίς κυρίαρχο εθνικό νόμισμα οι νέες γενιές δεν θα έχουν άλλη επιλογή από εκείνες της αυτοκτονίας και της απελπισίας» τόνιζε ο ιταλός καθηγητής Τζιακίντο Αουρίτι, πριν από περίπου είκοσι χρόνια, μόλις τυπώθηκαν τα πρώτα χαρτονομίσματα του Ευρώ!

Διαβάστε Περισσότερα »

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΑ ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΞΟΔΟ ;;;;


Σε κάποια στιγμή της ιστορίας του πολιτισμού της ανθρωπότητας, τα πράγματα ξέφυγαν τελείως. Ο δρόμος προς το μέλλον είχε πολλές διασταυρώσεις, και καθώς φαίνεται, η ανθρωπότητα κάπου έστριψε σε λάθος στροφή. Έκτοτε χαθήκαμε στον λαβύρινθο, της αδικίας, του μίσους, του ανταγωνισμού, των πολέμων, και της καταστροφής.

Κανείς δεν γνωρίζει πότε ακριβώς έγινε ένα τέτοιο κακό, και πήραμε τον λάθος δρόμο. Δεν υπάρχουν ιστορικά στοιχεία επαρκή για κάτι τέτοιο, και κανείς ιστορικός δεν ασχολήθηκε, να ξεδιαλύνει αυτόν τον μίτο. Αν έγινε κατά την περίοδο αμέσως μετά την δημιουργία, στην εποχή του Κάιν, η αργότερα στην περίοδο του Μίδα δηλαδή, είναι κάτι που κανείς δεν το έχει ακόμα ξεκαθαρίσει.

Κανείς δεν γνωρίζει σίγουρα, αν για όλο αυτό το κακό, φταίει ο Φονιάς, η ο Μαμωνάς ;

Ένα όμως είναι σίγουρο, στρίψαμε δεξιά, και το συμπέρασμα αυτό βγαίνει από τις ευχές. Όλες οι ευχές που δίνουμε, έχουν πρώτο η δεύτερο συστατικό την λέξη δεξιά. "Να σου έρθουν δεξιά", "μπες με το δεξί", κλπ. Κανείς ποτέ δεν εύχεται αριστερά, και υπάρχει λόγος. Η λέξη αριστερά είναι απαγορευμένη, ως ευχή από το λεξιλόγιο των ανθρώπων, γιατί αριστερά είναι η λύση. Αριστερά είναι η καρδιά, η αγάπη, και η λύτρωση, δεξιά είναι η δύναμη των ισχυρών, η απληστία, και η καταστροφή.

Πολλοί είναι αυτοί που κατά καιρούς κατάλαβαν, ότι βρισκόμαστε στον λάθος δρόμο, και αρκετοί προσπάθησαν να επαναφέρουν την ανθρωπότητα στην ζωή, αυτή όμως η ανάνηψη δεν έγινε ποτέ. Επαναστάσεις γίνανε πολλές, με πιο γνωστή του Σπάρτακου, και πιο πρόσφατη των Μπολσεβίκων. Καμία όμως δεν πέτυχε ως τα τώρα. Άλλες πνίγηκαν στο αίμα από τα όπλα της δύναμης των ισχυρών, και άλλες στην αλαζονεία της δύναμης των ηγετών της επανάστασης, που χρίζοντας τους εαυτούς τους θεούς, τάχτηκαν με το μέρος της δύναμης της δεξιάς όχθης, ξεχνώντας τα ποτάμια αίματος του λαού, την αγάπη, την καρδιά, και τους επαναστάτες.

Τα δημιουργήματα της δεξιάς όχθης της δύναμης του ποταμού είναι χτισμένα στην άμμο. Άμμο έχει η όχθη η δεξιά. Οι πέτρες και τα δύσκολα μονοπάτια βρίσκονται στην άλλη την πλευρά, στην αριστερή όχθη.

Η δεξιά όχθη έχει παραλίες όμορφες, απέραντες όσο χωρά το μάτι. Παραλίες γεμάτες ξαπλώστρες και τραπεζάκια, με φραπεδάκια, και μπιχλιμπίδια όμορφα αποχαυνωτικά. Έχει ότι ζητήσει ο νους σου, και ότι φανταστεί το μυαλό του ανθρώπου, αλλά όλα πρόσκαιρα, γιατί ποιος έχτισε ποτέ στην άμμο μόνιμα; Τα πάντα γκρεμίζονται με το πρώτο αεράκι !!!!

Το γκρέμισμα αυτό είναι φυσικό και λογικό, για αυτήν την πλευρά του ποταμού. Η αναγέννηση μέσα από την καταστροφή, δυναμώνει κάθε φορά την δεξιά δύναμη, δίνοντας της καινούργιους τρόπους να μας κρατά εγκλωβισμένους, σε έναν κύκλο καταστροφής, δεμένους στο μαγκανοπήγαδο της ιστορίας, να περιμένουμε τον λυτρωμό, που ποτέ δεν έρχεται.

Πρέπει να την αντιμετωπίσουμε την καταστροφή που έρχεται. Πρέπει να περάσουμε απέναντι όσο είναι καιρός. Απέναντι στον γεμάτο πέτρες και δυσκολίες δρόμο. Δεν πρέπει να αφήσουμε την ιστορία να επαναληφθεί. Απέναντι είναι ο παράδεισος, με τα πέτρινα γερά σπίτια, τους όμορφους δροσερούς κήπους. Απέναντι θα μπορούμε να γευτούμε τους καρπούς των κόπων μας. Πρέπει να ξεφύγουμε από την έρημο που ζούμε.

Χρειαζόμαστε λοιπόν άμεσα μια γέφυρα, μια γέφυρα αριστερή, να βγάζει σε εκείνη την πλευρά!

Από γέφυρες η αριστερά άλλο τίποτα, ο καθένας έχει και από μία δικιά του!!!! Ο καθένας περιμένει να περάσει από την δικιά του γέφυρα, με αποτέλεσμα να μην περνά κανείς. Έχει τις δυσκολίες της η απέναντι όχθη. Δρόμος τραχύς και δύσκολος, γεμάτος πέτρες και αγκάθια. Χωράφια ακαλλιέργητα, τόπος παρθένος, μα γόνιμος!!!!

Πρέπει να περάσουμε λοιπόν όλοι μαζί, και αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες. Αποφασισμένοι να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον, αλλιώς δεν θα επιβιώσουμε. Το ζητούμενο λοιπόν είναι να περάσουμε αντίπερα ενωμένοι, και εκεί ενωμένοι να σχεδιάσουμε το δρόμο για το μέλλον. Ίσοι με ίσους, χωρίς αρχηγούς, θεούς, και άλλα προπατορικά αμαρτήματα. Ένας για όλους και όλοι για τον έναν.

Και θα με ρωτήσετε : Μα καλά, και ποια γέφυρα να διαλέξουμε. Υπάρχει κάποια που είναι πιο καλή; Υπάρχει κάποια που είναι πιο σωστή από τις άλλες; Κάποια που είναι ορθόδοξη, και οι άλλες διαμαρτυρόμενες η καθολικές; Μα σήμερα που έχουμε πλέον φτάσει στο Αμήν, και ο άνεμος της καταστροφής έχει αρχίσει να φυσά, η απάντηση δεν μπορεί να μην είναι και απλή, λύσεις πολλές δεν υπάρχουν.

Στην κοντινότερη έξοδο που θα βρούμε και γρήγορα. Η φωτιά δεν περιμένει. Ας την αφήσουμε να κάψει τους εμπρηστές της ζωής μας και πάμε αλλού.

Ας περάσουμε απέναντι. Ας περάσουμε στην ζωή, και εκεί θα βρούμε τρόπους να φτάσουμε το μέλλον.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Ο Νάνος κι ο νάνος

Του Θανάση Καρτερού

Αυτό είναι είδηση! Ο πρωθυπουργός απάντησε στον ποιητή. Ο Σαμαράς στον Βαλαωρίτη, ο οποίος έδωσε προχθές στη δημοσιότητα επιστολή του, με την οποία επικρίνει σφοδρά τη Ν.Δ., την κυβέρνηση και τον ίδιο τον ένοικο του Μαξίμου για την ανοχή που δείχνουν απέναντι στο βαρβαρικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής. Και καταγγέλλει τις ευθύνες όλων τους για την καθημερινή ναζιστική αγριότητα εις βάρος μεταναστών, για την ατιμωρησία των μελανοχιτώνων και για τον διασυρμό της χώρας διεθνώς.
Διαβάστε Περισσότερα »