Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Αλ.Τσίπρας: Η σύλληψη των ναζί είναι νίκη της δημοκρατίας και του αντιφασιστικού κινήματος

"Η οργή στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, είναι που έβαλε φωτιά στα μπατζάκια της κυβέρνησης που μέχρι χθες έκανε πως δε καταλαβαίνει και έψαχνε στους νεοναζί για μελλοντικές συνεργασίες", τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο 2ο Φεστιβάλ Νέων του ΣΥΡΙΖΑ.

"Να είστε σίγουροι, δεν άλλαξε μυαλά ο κος Σαμαράς και οι συνεργάτες του. Αναγκάστηκαν σε αναδίπλωση. Και αυτό όχι μόνο δε μας προβληματίζει αλλά το χαιρετίζουμε και το πανηγυρίζουμε. Είναι μια μεγάλη νίκη! Νίκη της δημοκρατίας, νίκη της του αντιφασιστικού κινήματος, νίκη της δημοκρατικής Ευρώπης", υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι απαιτούνται πολλά περισσότερα βήματα για την εξάλειψη της φασιστικής απειλής. "Μια σοφή Κινέζικη παροιμία, λέει πως όταν ο εχθρός υποχωρεί, τον καταδιώκεις. Ο φασισμός δεν θα πεθάνει μόνος, πρέπει να τον τσακίσουμε. Γιατί ξέρουμε, πιστεύουμε, διακηρύσσουμε μαζί με όλες τις νέες και τους νέους της Ελλάδας: Το μέλλον μας δεν είναι ο φασισμός. Το μέλλον μας δεν είναι η βαρβαρότητα και ο καπιταλισμός. Και σήμερα, εδώ και τώρα, το μέλλον μας δεν είναι τα μνημόνια, αλλά η ΑΝΑΤΡΟΠΗ τους", τόνισε. Επιπλέον, ο Αλ. Τσίπρας στηλίτευσε τις χθεσινές δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι "έχουν φτάσει οι αυτουργοί του σημερινού καθεστώτος να θεωρούν τις εκλογές αντίπαλο, εχθρό, φόβητρο, για τη δικαιοσύνη και τη σταθερότητα.

Να καταγγέλλουν δηλαδή ως εχθρό της δικαιοσύνης και της σταθερότητας τον Έλληνα πολίτη, την ελεύθερη βούλησή του, την ετυμηγορία του. Η δικαιοσύνη του κυρίου Σαμαρά αντέχει τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Αντέχει τον περιορισμό ελευθεριών και δικαιωμάτων. Αντέχει τον αυταρχισμό και την καταστολή, τα στρατόπεδα για μετανάστες, την ανοχή στους ναζί … Όλα τα αντέχει. Αλλά δεν αντέχει τις εκλογές!!! Είναι, λένε τώρα τα παπαγαλάκια των τηλεοπτικών δελτίων, εχθρός της ομαλότητας και της σταθερότητας. Η δικαιοσύνη του κυρίου Σαμαρά και όσων εκπροσωπεί είναι με δυο λόγια η πιο μεγάλη, η πιο βάρβαρη, η πιο στυγνή αδικία εις βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων. Και η σταθερότητά τους είναι η αστάθεια της κοινωνίας, η διάλυση της ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων, το αδιέξοδο για τους νέους και τις νέες της Ελλάδας".

Κλείνοντας την ομιλία του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η Ελλάδα δε μπορεί άλλο να περιμένει να την κυβερνάν αυτοί που την οδήγησαν στη καταστροφή. "Είμαστε πολλοί. Γινόμαστε κάθε μέρα και περισσότεροι. Μας εμπιστεύεται ο λαός όχι γιατί έγιναν όλοι ξαφνικά αριστεροί, αλλά γιατί δεν είμαστε σαν τους άλλους. Ψεύτες, υποκριτές, ιδιοτελείς. Γιατί πιστεύουμε στην πολιτική όχι ως επάγγελμα, αλλά ως μέσο για να αλλάξουμε τη μοίρα μας και τη μοίρα του τόπου. Γιατί ονειρευόμαστε μια πατρίδα ελευθερίας, με κοινωνική δικαιοσύνη, δημοκρατική σταθερότητα, προοπτική και κύρος. Γιατί ερχόμαστε από μακριά, κρατούν οι ρίζες μας από τους λόχους της ΕΠΟΝ, από τους εξεγερμένους, τους κυνηγημένους, τους ανυπότακτους. Από τους αποφασισμένους υπερασπιστές της δημοκρατίας σε χαλεπούς καιρούς. Γι' αυτό μην καρτεράτε να λυγίσουμε ούτε για μια στιγμή, όπως λέει ο ποιητής. Έχουμε πατρίδα. Έχουμε ιδανικά. Έχουμε πείρα. Και είμαστε αποφασισμένοι να νικήσουμε", είπε, κλείνοντας καταχειροκροτούμενος την ομιλία του.

Ολόκληρη η ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Νέοι και νέες
Συντρόφισσες και σύντροφοι

Τις τελευταίες μέρες σε δρόμους και σε πλατείες, σε κάθε πόλη και γειτονιά, ακούγονται και γράφονται οι στίχοι-σύνθημα του δικού μας Φώντα Λάδη:
Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον.
Μια προτροπή επίκαιρη όσο ποτέ για κάθε νέα, κάθε νέο, κάθε πολίτη της Ελλάδας και του κόσμου.
Γιατί η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, του Παύλου της μουσικής και των ονείρων, του Παύλου της σκληρής δουλειάς και της ποίησης, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
 Σήκωσε κύματα οργής παντού, όπου οι άνθρωποι αγωνίζονται για το φως και τη ζωή.
Και τρόμαξε τα κοράκια του θανάτου με τις μαύρες μπλούζες.
Ο Παύλος της ζωής και της δημιουργίας, του ονείρου και της αντίστασης έφυγε νωρίς, έφυγε περήφανος, έφυγε γιατί αγαπούσε τους ανθρώπους και δεν ανεχόταν αυτούς που μισούνε τους ανθρώπους, τους φασίστες.
Η δολοφονία του Παύλου θα μείνει στην ιστορία, μαζί με αυτή του Πέτρουλα, του Λαμπράκη, του Τεμπονέρα.



Γιατί το αίμα του έγινε ποτάμι που έπνιξε το νεοναζιστικό εξάμβλωμα.
Και τώρα απειλεί να πνίξει και όσους το τάιζαν και το χάιδευαν.
Όσους το έβαλαν στο σπίτι μας, με τις τηλεοράσεις και τις εφημερίδες τους όχι σαν τέρας, αλλά σαν χαριτωμένο κατοικίδιο.

Ο αδικοχαμένος Παύλος σε κάποιους στίχους του λέει :
 Με λένε Παύλο Φύσσα από τον Περαία
Έλληνας μ’ ό,τι συνάδει αυτό -όχι μια σημαία, μελανοχίτωνας γόνος του Αχιλλέα και του Καραϊσκάκη.
Εκατομμύρια νέοι και νέες, μετά τη δολοφονία του Παύλου διάβασαν τους στίχους του.
Εκατομμύρια πολίτες, άκουσαν τα τραγούδια του, αισθάνθηκαν, έκλαψαν, οργίστηκαν, αποφάσισαν και απαιτούν:
Ως εδώ με τους δολοφόνους. Όχι άλλο αίμα.
Ως εδώ με τους νεοναζί και τους προστάτες τους.
Αυτή η οργή στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, είναι που έβαλε φωτιά στα μπατζάκια της κυβέρνησης που μέχρι χθες έκανε πως δε καταλαβαίνει και έψαχνε στους νεοναζί για μελλοντικές συνεργασίες.
Αυτή η οργή είναι που τους ανάγκασε να κάνουν όσα αυτονόητα τόσο καιρό δεν είχαν τη πολιτική βούληση να πράξουν.
Αυτή η οργή είναι που πολιόρκησε και πολιορκεί εκείνους που έβλεπαν στους συμμορίτες τα πολιτικά τους ξαδέλφια.

Εκείνους -τους συμβούλους του πρωθυπουργού που και μετά το έγκλημα προπαγάνδιζαν  στις πρωινές εκπομπές των καναλιών, το ξέπλυμα της Χρυσής Αυγής με την άθλια θεωρία των δύο άκρων.
Εκείνους -τους ανθρώπους του κυρίου Σαμαρά που ακόμα και μετά το φόνο, καλόπιαναν σε τηλεοπτικές εκπομπές τον Κασιδιάρη και τους συνενόχους, καλώντας τους να ρίξουν λίγο τους τόνους!
Εκείνους -τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του δηλαδή- που με την πολιτική της ακραίας βαρβαρότητας των μνημονίων και με την ανοχή στις ακραίες βαρβαρότητες της συμμορίας, έριξαν το κατάλληλο λίπασμα για να θεριέψει το Κακό, να διεισδύσει στο κράτος, να φωλιάσει στους μηχανισμούς καταστολής.
Εκείνους -τα μεγάλα συμφέροντα και τα μεγάλα ονόματα- που χρηματοδότησαν, στήριξαν προπαγανδιστικά, εξωράισαν εξοργιστικά τη Χρυσή Αυγή, για να τη χρησιμοποιήσουν ως τάγμα μπράβων εναντίον του εργατικού κινήματος και της αριστεράς.
Εκείνους για τους οποίους δεν έχει και τόση σημασία η δημοκρατία μπροστά στα ταξικά τους συμφέροντα, το σύνταγμα μπροστά στη διαπλοκή, ακόμα και η ανθρώπινη ζωή μπροστά στα κέρδη.



Νέοι και νέες του ΣΥΡΙΖΑ, συντρόφισσες και σύντροφοι

Επιτρέψτε μου στο σημείο αυτό να σας διαβάσω τα λόγια ενός ανθρώπου που αξίζει το σεβασμό μας:
"Η δολοφονία, πρώτον εν ψυχρώ και δεύτερον κατόπιν εντολής δεν παραπέμπει μόνο στη νύκτα, αλλά κυρίως στην κόλαση", λέει για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Και παρακάτω:
" Άργησε η πολιτική ηγεσία να αντιληφθεί τι είναι η Χρυσή Αυγή ή σιώπησε εν γνώσει της, έχοντας άλλες σκέψεις στο πίσω μέρος του εγκεφάλου της;
Αν άργησε, τότε είναι επικίνδυνη για τον τόπο λόγω αδυναμίας και ανικανότητος να συλλάβει την κρισιμότητα των στιγμών και να αξιολογήσει τα δεδομένα.
Αν σιώπησε ένοχα γιατί νόμιζε ότι μπορεί να διαχειρισθεί το πρόβλημα, τότε θυσιάζει την πατρίδα στα πολιτικά της παιγνίδια.
Ποιος νομίζετε ότι είπε αυτές τις κουβέντες ;
Μήπως κάποιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ;
Μήπως κανένας δημοσιογράφος που κομμουνίζει, όπως κατήγγειλε για την ΕΡΤ, ο ανεκδιήγητος Πάγκαλος;
Όχι. Αυτά τα λόγια τα είπε ένας πνευματικός άνθρωπος που δεν είναι της αριστεράς αλλά της εκκλησίας.
Τα είπε ο Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος, που από καιρό έχει σημάνει συναγερμό στους πιστούς για το ρόλο τη Χρυσής Αυγής.
Και συνεχίζει διερωτώμενος :
Έπρεπε να φθάσουμε στο αίμα για να καταθέσει ο Υπουργός όσα κατέθεσε στον Εισαγγελέα του Αρείου;
Αυτά δεν ήταν γνωστά;
Δεν ήταν δεδομένα;
Καθ’ εαυτά δεν συνιστούσαν αδικήματα;
Είχαν αντιμετωπισθεί σαν αδικήματα;
Αυτά δεν έδειχναν ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση;
Τις ορδές των βαρβάρων δεν τις έβλεπαν;
Τις εικόνες των σύγχρονων ΕΣ-ΕΣ που γυρνούσαν στους δρόμους για να τρομάξουν τους Έλληνες δεν τις είχαν δει;
Αυτές οι εμφανίσεις οι ομαδικές και ο τρόπος τους, δεν πιστοποιούσαν ότι πρόκειται για παραστρατιωτική οργάνωση;"
Αυτονόητα ερωτήματα για κάθε λογικό και αντικειμενικό πολίτη.
Απολύτως αυτονόητα.
Ποιος όμως να τα απαντήσει ;
Μήπως οι υποκριτές της κυβέρνησης, οι ακροδεξιοί σύμβουλοι του Μαξίμου που  μέχρι πρότινος διέρρεαν στους δημοσιογράφους ότι στην ανάγκη ακόμα και θα συνεργαστούν μετεκλογικά με τη Χρυσή Αυγή;
Μήπως οι τηλεοπτικοί βαστάζοι του μνημονίου, που στην απόγνωσή τους έψαχναν ανοιχτά μια «πιο σοβαρή Χρυσή Αυγή» για να συνεργαστεί μαζί της το κόμμα του κου Σαμαρά;
Ή  μήπως ο ίδιος ο κος Σαμαράς, που ακόμα και πρίν λίγες μέρες στα εγκαίνια της ΔΕΘ, εξίσωνε τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή.
Εξομοίωνε δηλαδή την αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας με μια εγκληματική οργάνωση.
Και, ταυτόχρονα, παραπονιόταν ότι οι νεοναζί «καταγγέλλουν τις ακρότητες της Αριστεράς και απαντούν κι εκείνοι με ακρότητες».

Τι να προσθέσουμε, λοιπόν, εμείς για τον τρόπο που η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός και οι σύμβουλοί του διαχειρίστηκαν την κόλαση, όπως την αποκαλεί ο ιεράρχης;
Για τον τρόπο με τον οποίο δείχνει ικανός να δυναμιτίσει ακόμα και την πολιτειακή ομαλότητα, για μικροκομματικά οφέλη;
Ένα πράγμα θα πρέπει να υπογραμμίσουμε εδώ:
Πίσω από τους αντιναζιστικούς λεονταρισμούς του ίδιου πρωθυπουργού, που μέχρι προχτές άλλα έλεγε, άλλα έκανε και πολλά ανεχόταν
Να είστε σίγουροι ότι είναι η δική σας οργή και απόφαση
Η οργή και απόφαση εκατομμυρίων ανθρώπων.
Η οργή και απόφαση της κοινής γνώμης στο εξωτερικό.
Αυτή η λαϊκή και διεθνής κατακραυγή, οδήγησε σε στροφή 180 μοιρών εκείνους που έβλεπαν το δέντρο της ταξικής και πολιτικής ιδιοτέλειας και δεν έβλεπαν το δάσος του εγκλήματος.
Και να είστε σίγουροι, δεν άλλαξε μυαλά ο κος Σαμαράς και οι συνεργάτες του.
Αναγκάστηκαν σε αναδίπλωση.
Αναγκάστηκαν σε αλλαγή στρατηγικής.
Αναγκάστηκαν να κινήσουν τις διαδικασίες εξάρθρωσης των νεοναζί.
Και αυτό όχι μόνο δε μας προβληματίζει αλλά το χαιρετίζουμε και το πανηγυρίζουμε.
Είναι μια μεγάλη νίκη!
Νίκη της δημοκρατίας, νίκη της του αντιφασιστικού κινήματος, νίκη της δημοκρατικής Ευρώπης.
Αποδεικνύει ότι οι αγώνες μας, μπορούν να έχουν αποτέλεσμα.
Αποδεικνύει ότι όπως με τους αγώνες και τη πίεση του λαού, αναγκάστηκε κυβέρνηση να αλλάξει στάση για τη Χρυσή Αυγή,
Όπως με τους αγώνες και τη πίεση του λαού κατέρρευσαν οι επικίνδυνες και ανιστόρητες επινοήσεις και θεωρίες των δύο άκρων,
Έτσι με τους αγώνες και τη πίεση του λαού θα καταρρεύσουν και οι ίδιοι μαζί με το μνημόνιο.



Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Δεν εφησυχάζουμε όμως.
Δεν εφησυχάζουμε ούτε λεπτό.
Μια σοφή Κινέζικη παροιμία, λέει πως όταν ο εχθρός υποχωρεί, τον καταδιώκεις.

Ο φασισμός δεν θα πεθάνει μόνος, πρέπει να τον τσακίσουμε.
Ενωμένα, μαχητικά, αποφασισμένα, να μην αφήσουμε την κυβέρνηση να πάρει αναπνοή σ' αυτό το ζήτημα ζωής και θανάτου.
Να επιμείνουμε και θα επιμείνουμε:

Να επιμείνουμε και θα επιμείνουμε και σε βαθιές θεσμικές τομές.
Να βάλει η δικαιοσύνη απερίσπαστη βαθιά το μαχαίρι στο κόκαλο.
Να αποκαλυφθούν και να κοπούν οι δεσμοί του ναζιστικού παρακράτους με το κράτος.
Να αποξηλωθούν οι Χρυσαυγήτικοι θύλακες στην αστυνομία, τον στρατό, την ΕΥΠ.
Να καταργηθούν τα στεγανά στην Ελληνική Αστυνομία.
Να καθιερωθεί και να ενισχυθεί ο κοινοβουλευτικός έλεγχος της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και της ΕΥΠ.
Να αποκαλυφθούν οι παράνομοι χρηματοδότες της Χρυσής Αυγής.
Να γίνει επιτέλους και ως το τέλος πράξη αυτό που τόσο καιρό ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες:
Να ορθώσει ο νόμος το ανάστημά του απέναντι στη ναζιστική συμμορία που τον τσαλαπατά, τον εξευτελίζει και τον παραβιάζει με όλους τους δυνατούς και συχνά αιματηρούς και θανάσιμους τρόπους.
Γι' αυτό δεν έχουμε κανένα δισταγμό να δηλώσουμε ότι είμαστε και θα είμαστε στο πλευρό της δικαιοσύνης όσο κινείται αποφασιστικά στην κατεύθυνση αυτή, χωρίς σε καμιά περίπτωση να υπονομεύει τα δικαιώματα που προκύπτουν για όλους από το νομικό μας σύστημα.
Πριν απ' όλα όμως είμαστε και σας καλώ όλους να είμαστε, παρόντες, στη μάχη κατά του ναζισμού.
Δημοκρατικά, ειρηνικά, αποφασισμένα, να απομονώσουμε πρωτίστως ιδεολογικά και ηθικά το φασισμό.
Να χτυπήσουμε τις αιτίες που τον επωάζουν.
Να αντιτάξουμε στην πολιτιστική παρακμή και στην χρεοκοπία των αξιών της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, ένα νέο μεγάλο πολιτιστικό κίνημα, ανατροφοδότησης των αξιακών μας φορτίων και της αξιακής δυναμικής του τόπου μας.
Ένα κίνημα για τη πολιτισμική αναγέννηση της πατρίδας μας, που δε μπορεί παρά να έχει στη πρώτη τη γραμμή τις νέες και τους νέους, αγόρια και κορίτσια.
Την ελπίδα για να ξανασηκωθούμε από τη λάσπη και να κοιτάξουμε στο μέλλον.

Τις νέες και τους νέους που με αποφασιστικότητα θα πάρουν στα χέρια τους τη ζωή τους και το μέλλον τους.
Που με ταξική αποφασιστικότητα και δημοκρατική ευαισθησία θα σταθούν απέναντι όχι μόνο στον φασισμό αλλά και στο γερασμένο και απάνθρωπο σύστημα που τον γεννάει, τον τρέφει και τον χρησιμοποιεί.
Γιατί ξέρουμε, πιστεύουμε, διακηρύσσουμε μαζί με όλες τις νέες και τους νέους της Ελλάδας:
Το μέλλον μας δεν είναι ο φασισμός.
Το μέλλον μας δεν είναι η βαρβαρότητα και ο καπιταλισμός.
Και σήμερα, εδώ και τώρα, το μέλλον μας δεν είναι τα μνημόνια, αλλά η ΑΝΑΤΡΟΠΗ τους.

Συντρόφισσες και σύντροφοι
Νέες και νέοι

Χτες ο κύριος Σαμαράς, βγαίνοντας από το Μαξίμου είχε την ευγένεια να μας ενημερώσει όλους για το τρίπτυχο της τακτικής του.
Και με πολύ βαθύ στοχασμό, μας είπε :
Δικαιοσύνη. Σταθερότητα. Όχι εκλογές.
Αυτό είπε.
Ως πρόεδρος του δεκαπενταμελούς, όπως με αποκαλούν συχνά οι άσπονδοι φίλοι μου, παίρνω το θάρρος να τον διορθώσω λίγο.
Γιατί είπε μια λέξη παραπάνω.
Είπε μια λέξη που φαίνεται του είναι απωθημένο, αφου δεν την έχει εκστομίσει ούτε μια φορά απέναντι στη τρόικα.
Είπε τη λέξη ΟΧΙ.
Αλλά που;
Δίπλα στη λέξη εκλογές.
Το σωστό, λοιπόν, στις σημερινές συνθήκες είναι:
Δικαιοσύνη. Σταθερότητα. Εκλογές.
Δεν περιμένουμε βέβαια από τον πρωθυπουργό να δηλώσει ότι η δικαιοσύνη, η σταθερότητα, το σήμερα και το αύριο των εργαζομένων και της χώρας συνδέονται, εξαρτώνται και προϋποθέτουν την ανατροπή της κυβέρνησής του.
Την ανατροπή της σημερινής πολιτικής των μνημονίων.
Προσέξτε όμως που έχουν φτάσει οι αυτουργοί του σημερινού καθεστώτος.
Να θεωρούν τις εκλογές αντίπαλο, εχθρό, φόβητρο, για τη δικαιοσύνη και τη σταθερότητα.
Να καταγγέλλουν δηλαδή ως εχθρό της δικαιοσύνης και της σταθερότητας τον Έλληνα πολίτη, την ελεύθερη βούλησή του, την ετυμηγορία του.

Κάτι αλήθεια συμβαίνει εδώ, που λέει και το τραγούδι..
Κι αυτό που συμβαίνει είναι ότι ο κύριος Σαμαράς μιλάει για ένα ειδικό καθεστώς δικαιοσύνης, για ένα ειδικό καθεστώς σταθερότητας, για ένα ειδικό καθεστώς δημοκρατίας.
Η δικαιοσύνη του κυρίου Σαμαρά αντέχει τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου,
Αντέχει τον περιορισμό ελευθεριών και δικαιωμάτων,
Αντέχει τον αυταρχισμό και την καταστολή, τα στρατόπεδα για μετανάστες, την ανοχή στους ναζί …
Όλα τα αντέχει,
Αλλά δεν αντέχει τις εκλογές!!!
Είναι, λένε τώρα τα παπαγαλάκια των τηλεοπτικών δελτίων, εχθρός της ομαλότητας και της σταθερότητας.
Δεν το αντέχει η χώρα.
Η δική τους σταθερότητα, αντέχει τους κραδασμούς σε κάθε σπίτι μεροκαματιάρη και μικρομεσαίου,
Αντέχει την ανεργία, τη φτώχεια, την ταπείνωση, την απόγνωση, την αστάθεια και την αβεβαιότητα στην οποία βολοδέρνουν εκατομμύρια νοικοκυριά.
Αλλά δεν αντέχει τις εκλογές!!!

Για να δούμε όμως πόσα ψέματα ντύνονται οι λέξεις στα λόγια του σημερινού πρωθυπουργού.
Όταν μιλά για δικαιοσύνη, εννοεί την απόλυτη κυριαρχία του δανειστή, του τραπεζίτη, του μεγαλοκαρχαρία.
Την επιβολή και παγίωση ενός καθεστώτος στο οποίο από τη μια μεριά θα μακροημερεύει ο πλούτος μιας χούφτας αυτουργών της κρίσης και από την άλλη η φτώχεια και η πλήρης υποδούλωση της μεγάλης πλειοψηφίας των νέων και του λαού μας.
Κι όταν μιλά για σταθερότητα αναφέρεται στη σταθερότητα των κερδών, στη σταθερότητα της κυριαρχίας των γνωστών κέντρων και συμφερόντων, και παρεμπιπτόντως στη σταθερότητα της σημερινής κυβέρνησης που εκπροσωπεί ότι πιο συντηρητικό, πιο μουχλιασμένο και πιο εκμεταλλευτικό στις μέρες μας.
Η δικαιοσύνη του κυρίου Σαμαρά και όσων εκπροσωπεί είναι με δυο λόγια η πιο μεγάλη, η πιο βάρβαρη, η πιο στυγνή αδικία εις βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων.
Και η σταθερότητά τους είναι η αστάθεια της κοινωνίας, η διάλυση της ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων, το αδιέξοδο για τους νέους και τις νέες της Ελλάδας.
Γι' αυτό λέει και όχι εκλογές.
Όπως λέει και όχι διάλογος,
Όχι δημόσια τηλεόραση,
Όχι λειτουργία της βουλής
Όχι συνάντηση των αρχηγών,
Όχι τελικά στην ίδια τη δημοκρατία.

Και γιατί λέει όχι σε όλα αυτά;
Γιατί φοβάται.
Φοβάται το λαό, φοβάται και τη τρόικα.
Φοβάται ότι θα πρέπει να εξηγήσει πως  πήγαμε από το υποτιθέμενο success story στο επερχόμενο τρίτο μνημόνιο που ήδη υποσχέθηκε στην κα Μέρκελ.
Και επειδή φοβάται ταυτίζει τη δημοκρατία με την ανωμαλία και τη βαρβαρότητα με την ομαλότητα.
Ταυτίζει τη προσφυγή στην λαική ετυμηγορία με την ανωμαλία και τη συνέχιση του μνημονίου που μας βυθίζει στην αστάθεια, που μας διαλύει, που μας καταστρέφει, με την ομαλότητα.
 Ε, όχι κύριες Σαμαρά, νισάφι πια.
Έχουμε ζητήσει να φύγει η κυβέρνησή σας αμέσως μόλις ποδοπατήσατε την λαϊκή εντολή και υπογράψατε το δεύτερο μνημόνιο.
Και τώρα μας λέτε ότι επειδή απείλησε με επαναληπτικές εκλογές το φίδι του Ναζισμού,
πρέπει εμείς να σας αφήσουμε ήσυχους να υπογράψετε και το τρίτο μνημόνιο που υποσχεθήκατε στους δανειστές και να ζητάμε από το λαό να σωπάσει.
Ε λοιπόν όχι.
Οι εκλογές σε μια δημοκρατία δεν είναι κατάρα είναι ευλογία.
Στη προκειμένη δε περίπτωση της μνημονιακής ασφυξίας και της άρσης κυριαρχίας του λαού και της πατρίδας μας, θα είναι λύτρωση, θα είναι απελευθέρωση, θα είναι σωτηρία.
 Θα είναι η μεγάλη και σαρωτική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, η νίκη του λαού μας που θα μας βγάλει από το αδιέξοδο, από το δρόμο της μιζέριας, της ταπείνωσης και της καταστροφής
Και θα ξαναδώσει στο τόπο ελπίδα και στο λαό μας περηφάνια και αισιοδοξία.
Καταλάβετέ το, λοιπόν, όσο κι αν επιθυμείτε τις εκλογές δε θα τις αποφύγετε.
Γιατί τη δημοκρατία δε θα την αποφύγετε.
Η δημοκρατία θα νικήσει και ο λαός μας θα είναι αυτός που θα έχει τη τελευταία λέξη.

Νέοι και νέες  του ΣΥΡΙΖΑ
Νέες και νέοι της Ελλάδας

Εμείς λέμε ένα πράγμα:
Να τελειώνουμε με την πολιτική της καταστροφής και τους πολιτικούς των μνημονίων.
Να τελειώνουμε με τα παραμύθια.
Δεν υπάρχει σταθερότητα με την κοινωνία απέναντι.
Δεν υπάρχει δικαιοσύνη με τη μεγάλη πλειοψηφία των νέων και του λαού σε καθεστώς ανυπόφορης αδικίας.
Υπάρχουν στιγμές που η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία δεν είναι απλώς δημοκρατικό καθήκον.
Είναι πράξη επιβίωσης του λαού και της χώρας, πράξη δικαιοσύνης και σταθερότητας.
Δεν μπορεί μια κυβέρνηση να στέκεται επί των ερειπίων που προκαλεί η πολιτική της και να ζητάει πίστωση χρόνου για να ολοκληρώσει την καταστροφή.
Το Μνημόνιο καταρρέει πάνω στα κεφάλια τους. Δυστυχώς και πάνω στη χώρα και στους πολίτες.

Δεν είμαστε ανυπόμονοι εμείς να κυβερνήσουμε.
Η Ελλάδα δε μπορεί άλλο να περιμένει να την κυβερνάν αυτοί που την οδήγησαν στη καταστροφή.

Η κοινωνία βράζει.
Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή αντιμέτωποι με το φάσμα της απόλυσης.
Εκατοντάδες χιλιάδες σπρώχνονται καθημερινά στην ανέχεια και την απόλυτη φτώχεια.
Τουλάχιστον τρία εκατομμύρια είναι σύμφωνα με δηλώσεις της ίδιας της κυβέρνησης, χωρίς την παραμικρή ασφαλιστική κάλυψη.
Στις συνθήκες αυτές κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται και να είναι μόνος του.
Να αγωνίζεται για να διασφαλίσει την δική του θέση, και την δική του επιβίωση.

Αν κάθε ξεχωριστή ομάδα αγωνίζεται για τον δικό της σκοπό, η συνισταμένη είναι η καταστροφή όλων. Αυτή είναι η αλήθεια.
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, λοιπόν, όλοι πρέπει να ενωθούν.
Εργαζόμενοι στο δημόσιο και εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.
Εργαζόμενοι και άνεργοι.
Συνταξιούχοι των 300 ευρώ, η νεολαία της γενικευμένης ανεργίας.
Πανεπιστήμια και προλεταριάτο του ντελίβερι και του φαστ φουντ.
Δάσκαλοι, Μαθητές και γονείς.
Μαζί.
ΝΑ ενώσουν την φωνή τους σε ένα μεγάλο ορμητικό ποτάμι.
Ένα γιγάντιο παλλαϊκό κίνημα που θα ανατρέψει την πολιτική των Μνημονίων.
Αυτή η φωνή πρέπει να φτάσει μέχρι τις Βρυξέλλες. Μέχρι το Βερολίνο και το Παρίσι.
Αυτή η φωνή πρέπει να φτάσει πρώτα από όλα στις πιο φτωχές γειτονιές του ευρωπαϊκού νότου.
Και  να στείλει ένα μήνυμα ότι ο αγώνας είναι κοινός.
Ότι η ανατροπή είναι στο δικό μας χέρι.

Στον αγώνα αυτόν η νεολαία θα είναι η κινητήριος δύναμη.
Η δύναμη του πάθους, της δημιουργίας και της αλλαγής.
¨Όπως σε όλους τους αγώνες που έδωσε αυτός ο τόπος μέχρι σήμερα για λευτεριά και δικαιοσύνη.
Όπως στα ηρωικά χρόνια της Εθνικής Αντίστασης. Του θρυλικού  ΕΑΜ, που πριν δυο μέρες γιορτάσαμε τα 72 χρόνια από την ίδρυσή του,
Όπως στα ηρωικά χρόνια του ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ.
Όπως στα μετεμφυλιακά χρόνια.
Για ψωμί και δημοκρατία.
Όπως στα μαύρα χρόνια της δικτατορίας.
Με τον αντιδικτατορικό αγώνα. Και με τις εξεγέρσεις της Νομικής και του Πολυτεχνείου.
Παντού η νεολαία ήταν παρούσα.
Και πάντα οι ρεαλιστές της υποταγής την συμβούλευαν και την απειλούσαν:
Να κάτσει φρόνιμα και να έχει υπομονή, μέχρι να πάρει απόφαση ότι θα ζήσει σκυφτή.
Αλλά η νεολαία δεν χωράει στα στενά παπούτσια της υποταγής. Και το έχει αποδείξει.

Νέες και νέοι
Ως εδώ με τα μνημόνια που καταστρέφουν τα όνειρα και τις ζωές μας.
Που σας στέλνουν μετανάστες μακριά από τη πατρίδα σας.
Χρειαζόμαστε έναν εναλλακτικό δρόμο. Τον χρειαζόμαστε τώρα.
Χρειαζόμαστε, οι νέοι χρειάζονται, ο τόπος χρειάζεται, μια μεγάλη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.
Μεγάλη. Αναμφισβήτητη. Ανεπίστρεπτη.
Έτσι μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας.

Μπορούμε να ζήσουμε και να δουλέψουμε χωρίς να κουβαλάμε στους ώμους το παρασιτικό κεφάλαιο και την απληστία του.
Μπορούμε να διαλέξουμε την ανάπτυξη που θα ανταποκρίνεται στις δικές μας ανάγκες.
Που θα δημιουργεί αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας, θα μοιράζει δικαιότερα τον πλούτο που παράγεται, θα σέβεται το περιβάλλον.
Μπορούμε να αποκαταστήσουμε την παιδεία σε όλες της τις βαθμίδες. Δωρεάν και δημόσια για όλους.
Μπορούμε να ξαναδώσουμε στους νέους ανθρώπους το δικαίωμα να ελπίζουν και να ονειρεύονται.
Μπορούμε να πυροδοτήσουμε μια μεγάλη αλλαγή στην Ευρώπη. Την ήττα της καταστροφικής πολιτικής της λιτότητας.

Όλα αυτά όμως, δεν είναι μόνο υπόθεση ενός κόμματος.
Όλα αυτά πρέπει να γίνουν υπόθεση δική σας. Υπόθεση των νέων. Υπόθεση όλου του λαού.
Ο δρόμος της ανατροπής είναι σίγουρος μόνο με την ενεργή και αποφασιστική στήριξη ολόκληρης της κοινωνίας.
Ο αγώνας αυτός έχει ξεκινήσει. Και θα συνεχιστεί μέχρι την νίκη. Μέχρι την οριστική ανατροπή του Μνημονίου.
Η ώρα αυτή είναι κοντά. 
Είμαστε πολλοί. 
Γινόμαστε κάθε μέρα και περισσότεροι. 
Μας εμπιστεύεται ο λαός όχι γιατί έγιναν όλοι ξαφνικά αριστεροί, αλλά γιατί δεν είμαστε σαν τουα άλλους. 
Ψεύτες, υποκριτές, ιδιοτελείς.
Γιατί πιστεύουμε στην πολιτική όχι ως επάγγελμα, αλλά ως μέσο για να αλλάξουμε τη μοίρα μας και τη μοίρα του τόπου. 
Γιατί ονειρευόμαστε μια πατρίδα ελευθερίας, με κοινωνική δικαιοσύνη, δημοκρατική σταθερότητα, προοπτική και κύρος.  
Γιατί ερχόμαστε από μακριά, κρατούν οι ρίζες μας από τους λόχους της ΕΠΟΝ, από τους εξεγερμένους, τους κυνηγημένους, τους ανυπότακτους. 
Από τους αποφασισμένους υπερασπιστές της δημοκρατίας σε χαλεπούς καιρούς. 

Γι' αυτό μην καρτεράτε να λυγίσουμε ούτε για μια στιγμή, όπως λέει ο ποιητής. 
Έχουμε πατρίδα. Έχουμε ιδανικά. Έχουμε πείρα. 
Και είμαστε αποφασισμένοι να νικήσουμε

Γεια σας και καλό αγώνα

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο αδερφός μας που απολύθηκε...

Του Στάθη

Στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (θα μπορούσε να ’ναι οπουδήποτε αλλού στον διοικητικό ιστό του κράτους) έδιωχναν χθες-προχθές, διώχνουν σήμερα, έξι-οκτώ εργαζόμενους (θα μπορούσαν να ’ναι λιγότεροι ή περισσότεροι) απ’ αυτούς που δεν τους «αντέχει η οικονομία» - πιθανόν εκ των «τεμπέληδων» εκείνων και «διεφθαρμένων» ούτω πώς αποκληθέντων - όταν με πουστιές (με την κακή έννοια του όρου) και συκοφαντίες προετοίμαζαν οι επιτήδειοι το έδαφος για να σκάψουν τους τάφους αυτών που σήμερα βρίσκονται στις λίστες κινητικότητας και διαθεσιμότητας.

Τις οποίες λίστες συντάσσουν πίνοντας το καφεδάκι τους και τις κρεμούν ως προγραφές στις θύρες του Κοινοβουλίου αυτοί που κατοικούν ασφαλείς κι απαραβίαστοι μέσα στη Λίστα Λαγκάρντ, τη Λίστα Χριστοφοράκου και κάθε άλλη Λίστα Μαγκιόρων και Τσίφτηδων.

Αυτά λοιπόν τα σκυλιά του πολέμου εναντίον του λαού, μαντρόσκυλα της Τρόικας και της Διαπλοκής, που άνοιξαν τον δρόμο προς την κόλαση των απολύσεων, προβάλλοντας το καρότο των «επιόρκων», τώρα χρησιμοποιούν το θεοστυγές μαστίγιο του εργασιακού θανάτου εναντίον όλων - άλλος προγράφηκε χθες, άλλος θα προγραφεί αύριο. Κι άλλος θα διαγραφεί απ’ τις λίστες των θνητών μεθαύριο.

Χθες, λοιπόν, προχθές φάγανε στη ΓΓΑ έξι ή οκτώ περισσευάμενους, μια καθαρίστρια, έναν οδηγό κι άλλους θήτες, από εκείνους που ζούσαν με 1.000 ευρώ, έμαθαν να ζουν με 500 και τώρα πρέπει να πεθάνουν τζάμπα.

Ανάμεσά τους κι ένας νεαρός που δούλευε το φωτοτυπικό! «Μόνον το φωτοτυπικό;» έφριξε ο κ. Υπουργός! «Μόνον το φωτοτυπικό;» σφύριξε σαν φίδι ο Τροϊκανός Επιτηρητής του κ. Υπουργού μέσα απ’ το κεφάλι του! «Να απολυθεί πυξ λαξ, σνελ και ράους αυτός ο μπαγάσας».

Κι απολύθηκε.

Πήρε τα χεράκια του αυτός ο φουκαράκος, πήγε παράμερα, κάθισε στη μέση, στα σκαλιά μιας σκάλας, κοίταζε τα χεράκια του και δάκρυζε. Αναθεματισμένα ανάπηρα χεράκια.

Για αυτό μπορούσε να δουλεύει, να ψευτοδουλεύει, να κάνει ότι δουλεύει μόνον το φωτοτυπικό αυτός ο φτωχούλης του θεού, διότι τα χέρια του είναι ανάπηρα. Είχε βρει κι αυτός μια θέση στη ζωή, έναν μικρό μισθό, ανθρώπους-συναδέλφους να μιλάνε, να γελάνε - είχε κι αυτός στο μερτικό του ένα κουκί, από κείνα που κρατούν ζωντανά και τα τελευταία στρουθία.

Τώρα τον πέταξαν στον δρόμο.

Να περιμένει την «ανάκαμψη της οικονομία;», αν δεν αυτοκτονήσει.

Δεν τον ξέρω προσωπικώς τον άνθρωπο. Και κάθε ομοιότης της ιστορίας που σας αφηγούμαι με την πραγματικότητα μπορεί να είναι συμπτωματική.

Μπορεί ο ανάπηρος που απολύθηκε να μη δάκρυσε, να μην κοιτούσε με απόγνωση τα ανάπηρα χεράκια, μπορεί να ’ναι ένας υπερήφανος αγωνιστής, ένας υπέρμαχος των δικαιωμάτων των αναπήρων, ένας πρόμαχος της ζωής - ε, και; ποιά η διαφορά; τώρα είναι ένας απολυμένος.

Κάποιος, ο κ. Σαμαράς, η κυρία Μέρκελ, ο κ. Τάδε Μένγκελε, αποφάσισε να προσθέσει έξι ακόμα κουρέλια στις ηττημένες στρατιές των ανέργων και ουαί τοις ηττημένοις, έξι-οκτώ κουρέλια ακόμα κι ανάμεσά τους ένα κουρελάκι ανάπηρο...

Τι να κάνουμε; δεν γίνεται αλλοιώς, σου λέει ο υποτελής πολιτικός, εδώ κόψαμε τα φάρμακα των καρκινοπαθών, το φαγάκι των παιδιών, τι να κάνουμε; δεν γίνεται αλλοιώς για να συνεχίσουν να κερδίζουν οι Δυνατοί, δεν γίνεται αλλοιώς!

(Οσο γράφονταν αυτές οι αράδες, άρχισαν φασαρίες στη ΓΓΑ, τα δύο άκρα, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, άρχισαν να υποκινούν τους εργαζόμενους εναντίον των απολύσεών τους) - δεν γνωρίζω πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, αλλά για μιαν ακόμα φορά ο κίνδυνος να πάνε οι θυσίες των εργαζομένων για να πεινάνε χαμένες προβάλλει ορατός.


Ομως, κι απόψε θα νυχτώσει. Μόνος στο σπίτι ή με μουδιασμένους τους οικείους του, ο ανάπηρος θα πάρει στα αδέξια χεράκια του τα πολυφιλημένα απ’ τους αγγέλους και καταφρονεμένα απ’ τους «χειριστές των ανθρώπινων πόρων», θα πάρει στα χεράκια του το τηλεκοντρόλ και, στο ένα κανάλι ο τσάτσος των πλούσιων, στο άλλο κανάλι ο άλλος τσάτσος των πλούσιων, θα αρχίσουν να του λένε ότι δεν γίνεται αλλοιώς, ότι πονάνε για αυτά που σου κάνουν και ο Μπενίτο, και ο Στουρνάρας, όπως πόναγε με αυτά που σου έκανε κι ο Γιωργάκης, πλην όμως τι θες; να μην αποκτήσουμε πρωτογενές πλεόνασμα; να μη γίνει ανταγωνιστική η οικονομία μας;


Το «παιδί» που δούλευε το φωτοτυπικό κοιτάζει από συνήθεια το ρολόι - όμως, όταν αύριο ξημερώσει δεν θα φύγει για τη δουλειά, δεν έχει δουλειά να πάει. Δεν θα έχει πια ανθρώπους-συναδέλφους να μιλά, να γελά, να κουτσομπολεύει, να ζει τη φτωχή ζωή που του έλαχε με αυτά τα χεράκια, τ’ αδέξια του μωρού...

Από τον enikos.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Τι λέει το πόρισμα του Αρείου Πάγου για τη Χρυσή Αυγή

Απίστευτα πράγματα για τη δράση της εγκληματικής Χρυσής Αυγής προκύπτουν από το πόρισμα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπου Βουρλιώτη. Ο κ. Βουρλιώτης κάνει λόγο στην έκθεσή του για στρατιωτική δομή και εκπαίδευση των μελών της οργάνωσης στα πρότυπα της εκπαίδευσης των ενόπλων δυνάμεων.

Σύμφωνα με τον ίδιο «κατά τη Χρυσή Αυγή όσοι δεν ανήκουν στη «λαϊκή κοινότητα» της φυλής είναι υπάνθρωποι. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν ξένοι μετανάστες, Ρομά, όσοι διαφωνούν με τις ιδέες τους, ακόμη και άτομα με νοητικά προβλήματα.

Η βία για τη Χρυσή Αυγή είναι το μήνυμα και όχι το μέσο επίτευξης των επιδιώξεών τους».

Ακόμη από τη δεκαετία του ’90 «η ομάδα μετεξελίχθηκε σε πολιτικό σχηματισμό. Από το χρόνο αυτό διαχωρίστηκε το επιχειρησιακό και το πολιτικό τμήμα της οργάνωσης με το πρώτο να αναλαμβάνει την εκτός γραφείου δράση, δηλαδή τις βίαιες επιθέσεις εναντίον όσων η οργάνωση θεωρούσε εχθρούς. Σύμφωνα με το κατασταστικό της οργάνωσης, στο οποίο ρητά ορίζεται ο διαχωρισμός αυτός, η ηγετική ομάδα και των δύο τμημάτων ήταν η ίδια με την εξουσία, όμως, του αρχηγού να είναι απόλυτη, κατα το χιτλερικό δόγμα Φίρερ Πρίντσιπ, η προσταγή του οποίου (του αρχηγού) ακόμα και σε ήσσονος σημασίας δράσεις ήταν ιερή και αδιαπραγμάτευτη».

Τα στοιχεία όπως προκύπτουν από το πόρισμα συνεχίζονται και είναι σοκαριστικά.

«Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της οργάνωσης είναι η στρατιωτική δομή και ιεραρχία, η παραβίαση της οποίας μπορεί να επιφέρει σκληρές έως απάνθρωπες και εξευτελιστικές συνέπειες», αναφέρει ο κ. Βουρλιώτης και προσθέτει: «στις προτεραιότητες της οργάνωσης είναι η στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση των μελών της η οποία λαμβάνει χώρα σε Μαλακάσα, Μάνδρα και Σαλαμίνα.

Για τις ανάγκες της οργάνωσης χρησιμοποιούνται διάφορα όπλα τα οποία πιθανότατα φυλάσσονται σε αποθηκευτικούς χώρους σε άγνωστες τοποθεσίες».

Τέλος, στην έκθεση του εισαγγελέα επισημαίνεται ότι «το μένος κατά των μεταναστών δεν είναι το ίδιο αδιάκριτο έναντι αυτής της κατηγορίας των προσώπων αφού σε πολλές περιπτώσεις αναθέτουν την πώληση στους τελευταίους διαφόρων ειδών και λαμβάνουν τη μερίδα του λέοντος των κερδών εξασφαλίζοντας στους ανθρώπους αυτούς την ασφάλεια που έχουν ανάγκη. Οι εντολές διαβιβάζονται από τον αρχηγό και στη συνέχεια στον κατώτερο στην ιεραρχία μέχρι και την τελική υλοποίησή τους».

Ακόμη, όπως προκύπτει από τη δικογραφία, η Χρυσή Αυγή διαθέτει βαρύ οπλισμό σε κρύπτες σε διάφορα σημεία της Αττικής.

Από το Κουτί της Πανδώρας

Διαβάστε Περισσότερα »

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΑΦΑΡΙ

Του Ανθιμου Ιωάννου


Φυσάει αγέρι δροσερό,

το πρόσωπο χαϊδεύει,

κι ο ήλιος από κει ψηλά,

ζεϊμπέκικο χορεύει



χορεύουν και τα κύματα

χορό αγριεμένο,

κι εγώ χαμένος ναυαγός,

εσένα περιμένω,



έφυγες και δεν μπόρεσες,

κοντά μου να γυρίσεις,

με ένα γλυκό χαμόγελο,

τον πόνο μου να σβήσεις,



κύμα σε πήρε, μακριά,

στα πέρατα του κόσμου,

κι εγώ να σιγοτραγουδώ,

ένα σημάδι δος μου,



μα εγώ θα ψάξω να σε βρω,

κι ας είσαι στο φεγγάρι,

θα έρθω σαν τον κυνηγό,

στον ουρανό σαφάρι


Στίχοι : Άνθιμος Ιωάννου.
Μουσική και ερμηνεία : Ξενοφών Τσίτος.
Δημιουργία βίντεο από ~ ΣΦΗΚΑ~
http://sioualtec.blogspot.gr/


Διαβάστε Περισσότερα »

Ψεκάστε, σκουπίστε. Τελειώσατε;


Στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κα Ευτυχία Κουτζαμάνη, παρέδωσε το πόρισμα των εννέα σελίδων για την Χρυσή Αυγή ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κος Χαρ. Βουρλιώτης.

Σύμφωνα με το πόρισμα, η βασική κατηγόρια που αποδίδεται στους συλληφθέντες είναι αυτή της συστάσεως εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και δέκα ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιών, αριθμός ο οποίος μπορεί να συμπληρωθεί, να μειωθεί ή/και να τροποποιηθεί, εάν και εφ’ όσον υπάρξουν και νέες πληροφορίες.

Για την ώρα αυτά είναι τα δεδομένα.

Μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκονται και εν ενεργεία βουλευτές υφισταμένου πολιτικού κόμματος με εκπροσώπηση στη Βουλή των Ελλήνων.

Η σύλληψη των βουλευτών έγινε με βάση το άρθρο 62 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο «δεν απαιτείται άδεια για τα αυτόφωρα κακουργήματα», όταν η σύλληψη αφορά σε μέλος του Εθνικού Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με τη δημοσιοποιηθείσα νομική κρίση, η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης αποτελεί αυτόφωρο κακούργημα αφού θεωρεί το έγκλημα διαρκές, γεγονός που δικαιολογεί τη σύλληψη των βουλευτών, χωρίς την προηγούμενη άρση της βουλευτικής τους ασυλίας.

Έγκυροι συνταγματικοί κύκλοι εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το «ποιο ακριβώς είναι το αυτόφωρο κακούργημα που διέπραξαν που να δικαιολογεί την σύλληψη βουλευτών», με δεδομένο ότι η βουλή «έχει θεσμοθετημένη διαδικασία άρσης της βουλευτικής ασυλίας στα πλαίσια της αυτοπροστασίας της, η οποία και θα έπρεπε να ακολουθηθεί».

Οι ίδιοι συνταγματικοί κύκλοι αναφέρουν ότι «οι νόμοι δεν μπορούν να καταστρατηγούν το Σύνταγμα και η τήρηση της συνταγματικής νομιμότητας είναι υπεράνω κομμάτων, καθώς το Σύνταγμα πρέπει να εφαρμόζεται σε όλες τις περιπτώσεις ανεξάρτητα αν αφορά σε βουλευτές αυτής ή της άλλης παράταξης».

Στο σημείο αυτό ας γίνει μια αναφορά στα εξής, τα οποία είναι ίσως ενδιαφέροντα:

Με το άρθρο 7 του ν. 3691/2008, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 2 παρ. 1 του ν. 3932/2011, συνεστήθη "Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης" (εφεξής "Αρχή"), σκοπός της οποίας είναι η λήψη και εφαρμογή των αναγκαίων μέτρων για την πρόληψη και καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, καθώς και ο έλεγχος των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των προσώπων που αναφέρονται στις περιπτώσεις στ` έως και ιε` της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 3213/2003. Η Αρχή απολαμβάνει διοικητικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας και συγκροτείται από τον Πρόεδρο και ένδεκα (11) Μέλη, καθώς και από ισάριθμους αναπληρωτές τους, οι οποίοι πρέπει να διαθέτουν τις αυτές ιδιότητες και προσόντα με αυτούς. Ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Αρχής απολαμβάνουν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας και δεσμεύονται μόνο από το νόμο και τη συνείδηση τους. Περαιτέρω, κατά τις διατάξεις του άρθρου 7Α του ν. 3691/2008, όπως προστέθηκε με το άρθρο 2 παρ. 2 του ν. 3932/2011, η Αρχή απαρτίζεται από τρεις αυτοτελείς Μονάδες, με διακριτές αρμοδιότητες, προσωπικό και υποδομές, υπό κοινό Πρόεδρο. Η Β` Μονάδα Οικονομικών Κυρώσεων κατά Υπόπτων Τρομοκρατίας συγκροτείται από τον Πρόεδρο και δύο (2) Μέλη της Αρχής, είναι δε αρμόδια και για τον προσδιορισμό των φυσικών ή νομικών προσώπων ή οντοτήτων που σχετίζονται με την τρομοκρατία και τη δέσμευση των περιουσιακών τους στοιχείων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 49Α του ν. 3691/2008, όπως προστέθηκε με το άρθρο 7 του ν. 3932/2011. Στις διατάξεις του τελευταίου αυτού άρθρου ορίζονται τα εξής: "1. Η Β` Μονάδα της Αρχής προσδιορίζει τα σχετιζόμενα με την τρομοκρατία φυσικά και νομικά πρόσωπα ή οντότητες, βασιζόμενη σε ακριβείς πληροφορίες ή στοιχεία που υποβάλλονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ή τις εισαγγελικές, δικαστικές ή άλλες διωκτικές αρχές. Οι πληροφορίες και τα στοιχεία αυτά αφορούν συγκεκριμένα πρόσωπα ή οντότητες που διαμένουν ή εδρεύουν ή κατέχουν περιουσία, σύμφωνα με την έννοια της παρ. 6 του άρθρου 187Α του ΠΚ, στην ημεδαπή και τα οποία διέπραξαν ή διαπράττουν ή αποπειρώνται να διαπράξουν ή συμμετέχουν ή με οποιονδήποτε τρόπο διευκολύνουν την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων, όπως αυτές ορίζονται στο άρθρο 187Α του ΠΚ, όπως ισχύει. Ειδικότερα, στη Μονάδα υποβάλλονται τα εξής: α) τα αποδεικτικά στοιχεία ή οι πληροφορίες οποιουδήποτε είδους που προέκυψαν από τη διενέργεια ελέγχων σε βάρος νομικών προσώπων ή οντοτήτων που ανήκουν ή ελέγχονται από τρομοκράτες ή τρομοκρατικές οργανώσεις ή σε βάρος φυσικών ή νομικών προσώπων ή οντοτήτων που είτε βοηθούν ή παρέχουν οικονομική, υλική, τεχνολογική ή οποιαδήποτε άλλη υποστήριξη με σκοπό την υποβοήθηση τρομοκρατικών ενεργειών, είτε συνδέονται με οποιονδήποτε τρόπο με τρομοκράτες ή τρομοκρατικές οργανώσεις, β) οι ασκηθείσες ποινικές διώξεις για τρομοκρατικές πράξεις ή χρηματοδότηση τρομοκρατών ή τρομοκρατικών οργανώσεων, γ) οι καταδικαστικές αποφάσεις για την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων και δ) οι καταδικαστικές αποφάσεις για τη χρηματοδότηση μεμονωμένων τρομοκρατών ή τρομοκρατικών οργανώσεων. Η Μονάδα συντάσσει και τηρεί κατάλογο που περιλαμβάνει τα ονόματα των προσδιοριζόμενων ως σχετιζόμενων με την τρομοκρατία φυσικών και νομικών προσώπων ή οντοτήτων, καταχωρίζοντας σε αυτόν επαρκή συμπληρωματικά στοιχεία που επιτρέπουν την αποτελεσματική διαπίστωση της ταυτότητας τους, διευκολύνοντας έτσι την αποφυγή λήψης μέτρων κατά εκείνων που φέρουν το αυτό ή παρόμοιο όνομα, επωνυμία ή διακριτικό τίτλο. ... 7. Η επίδοση της απόφασης της Μονάδας στα φυσικά και νομικά πρόσωπα ή οντότητες γίνεται κατά το
άρθρο 155 παρ. 1 εδάφιο α` του ΚΠΔ, αμέσως μετά την ένταξη των ονομάτων τους στον κατάλογο ή τη δέσμευση των περιουσιακών τους στοιχείων. 8. Η Μονάδα μπορεί να ανακαλέσει την απόφαση της για την ένταξη του ονόματος στο σχετικό κατάλογο ή τη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων οποιουδήποτε φυσικού ή νομικού προσώπου ή οντότητας, είτε αυτεπαγγέλτως είτε ύστερα από σχετική αίτηση του προσδιοριζόμενου στην απόφαση πραγματικού δικαιούχου ή οποιουδήποτε τρίτου έχει έννομο συμφέρον, επί της οποίας αποφαίνεται εντός δέκα ημερών, αν πεισθεί ότι δεν συντρέχουν οι λόγοι που επέβαλαν τη λήψη της σχετικής απόφασης. 9. Τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή οντότητες, των οποίων η ανωτέρω αίτηση δεν έγινε δεκτή, μπορούν μέσα σε διάστημα τριάντα ημερών από την επίδοση της απορριπτικής απόφασης της Μονάδας, να προσφύγουν ενώπιον του ποινικού τμήματος του Αρείου Πάγου, που συνεδριάζει με τριμελή σύνθεση ως συμβούλιο. 10. Το συμβούλιο του Αρείου Πάγου αποφαίνεται για την προσφυγή που ασκείται κατά την προηγούμενη παράγραφο εντός τριάντα ημερών από την κατάθεσή της, ύστερα από έγγραφη πρόταση του οικείου εισαγγελέα, που υποβάλλεται στο συμβούλιο εντός δέκα ημερών από την κατάθεση της προσφυγής. Ο αιτών έχει δικαίωμα αυτοπρόσωπης εμφάνισης ενώπιον του συμβουλίου μαζί με τους συνηγόρους του για να ακουσθεί και να δώσει κάθε διευκρίνηση, καλείται δε για το σκοπό αυτόν πριν από είκοσι τέσσερις τουλάχιστον ώρες ...".

Πότε γράφηκαν τα παραπάνω;
Ποιοι τα έγραψαν;
Υπάρχει πιθανότητα να είναι άσχετα με τα φερόμενα ως τελεσθέντα και άρα υπό κρίσιν ζητήματα;

Τα ανωτέρω μπορεί κανείς να βρει σε όλως πρόσφατη δικαστική Απόφαση υπό τον αριθμό 406 της 15-02-2012 του Z` ΠΟΙΝΙΚΟΥ τμήματος του Αρείου Πάγου σε Συμβούλιο, ενώ η Εισαγγελική πρόταση στις 29/11/2011. 

Το εν λόγω Συμβούλιο συγκροτήθηκε από τους Δικαστές: Γεωργία Λαλούση, Προεδρεύουσα Αρεοπαγίτη, (ως αρχαιότερο μέλος της συνθέσεως, κωλυομένου του Αντιπροέδρου Νικολάου Ζαΐρη) - Εισηγήτρια, Νικόλαο Κωνσταντόπουλο και Ανδρέα Ξένο, Αρεοπαγίτες, με την παρουσία και του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νικολάου Τσάγγα (γιατί κωλύεται ο Εισαγγελέας) και του Γραμματέα …».

Υπάρχει περίπτωση να αγνοούν οι Ανώτατοι Δικαστές της Χώρας μας το Νόμο;

Υπάρχει περίπτωση κάποιοι, πλην ίσως και των συνηγόρων υπεράσπισης, να ασχολήθηκαν με μεγαλύτερη εμβρίθεια με το εν λόγω ζήτημα;

Δεν υπάρχει ειδικός;

Όμως επί του παρόντος δεν θα ήταν λογικό ούτε σκόπιμο να κριθεί η Εισαγγελική Κρίση. Αυτό είναι δουλειά των Δικαστών. Οι υπόλοιποι ας έχουμε εμπιστοσύνη στη Δημοκρατία μας, τους Νόμους και τους Θεσμούς μας.

Υφίσταται μετέωρο, παρ’ όλα ταύτα, ένα ερώτημα:

Γιατί τώρα;

«Επειδή υπήρξε νεκρός», θα πει κάποιος.
«Επειδή θα οδηγείτο η Χώρα σε πρόωρες εκλογές και τούτο δεν το επιθυμεί ο Πρωθυπουργός», θα πει άλλος (πράγματι, εδώ η δήλωση όντως έγινε από τον κο Πρωθυπουργό, «δε χρειαζόμαστε εκλογές, χρειαζόμαστε …».

Τουλάχιστον δύο ερμηνείες είναι πολλές, εν προκειμένω. Και όλα τούτα, ενώ ο υπεύθυνος Υπουργός δεν έχει ακόμη υποβάλει την παραίτησή του, παρά διευθύνει τη διαδικασία ελέγχου των υφισταμένων του οργάνων.

Παραδοξότητα: όσον καιρό ο συγκεκριμένος Υπουργός βρίσκεται στο θώκο του, τόσον καιρό φέρονται να δρουν οι σημερινοί υπόλογοι.

Παραδοξότητα: όσον καιρό κυβερνά το τελευταίο σχήμα (με γνωστούς υποστηρικτές και εν δυνάμει θιασώτες, συμβούλους του κου Πρωθυπουργού), τόσον καιρό έχουν γεμίσει τα συρτάρια φακέλλους).

Παραδοξότητα: όσον καιρό συζητά η ελληνική Κοινή Γνώμη τις πράξεις και ενέργειες δυο - τριών ανθρώπων της δημοσιότητας, όσον καιρό τα τεκταινόμενα σε διάφορα σημεία της χώρας διασπείρουν την περί «σκληρού υπουργού» φημολογία, τόσο τελικά αποδεικνύεται ότι κάπου ο εν λόγω υπήρξε «μαλακός». 

Από τα παραπάνω φαίνεται όμως και ότι αποτελούν διαφορετικό θέμα οι ενδεχόμενες αξιόποινες πράξεις που φέρεται να έχουν διαπράξει βουλευτές κόμματος και διαφορετικό η διαδικασία που ακολουθείται από τις δικαστικές αρχές παρακάμπτοντας το εθνικό κοινοβούλιο το οποίο σύμφωνα με το Σύνταγμα είναι το μόνο αρμόδιο για την άρση της ασυλίας ενός βουλευτή.


Το άρθρο 62 αναφέρει συγκεκριμένα:
«1.Όσο διαρκεί η βουλευτική περίοδος ο βουλευτής δεν διώκεται ούτε συλλαμβάνεται ούτε φυλακίζεται ούτε με άλλο τρόπο περιορίζεται χωρίς άδεια του Σώματος. Επίσης δεν διώκεται για πολιτικά εγκλήματα βουλευτής της Βουλής που διαλύθηκε, από τη διάλυσή της και έως την ανακήρυξη των βουλευτών της νέας Βουλής.

H άδεια θεωρείται ότι δεν δόθηκε, αν η Bουλή δεν αποφανθεί μέσα σε τρεις μήνες αφότου η αίτηση του εισαγγελέα για δίωξη διαβιβάστηκε στον Πρόεδρο της Bουλής.
H τρίμηνη προθεσμία αναστέλλεται κατά τη διάρκεια των διακοπών της Bουλής.
Δεν απαιτείται άδεια για τα αυτόφωρα κακουργήματα.»

Η κυβέρνηση, σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για την εξέλιξη του success story της μνημονιακής πολιτικής της, φαίνεται να αξιοποιεί τρόπον τινά το υπόλογο κόμμα, ώστε από τη μία να ενισχυθεί δημοκοπικά - και γιατί όχι και εκλογικά, αφού προσδοκά να απορροφήσει τους ψηφοφόρους της - και από την άλλη να στρέψει τα όμματα της κοινής γνώμης από τα μεγάλα προβλήματα της Χώρας και τα νέα μέτρα που βρίσκονται προ των πυλών.

Στο πλαίσιο αυτό άξιο λόγου είναι, τόσο ο χρόνος, όσο και η ταχύτητα με την οποία κινήθηκε η κυβέρνηση, δια του αρμόδιου υπουργού Δημοσίας Τάξεως.


Να θυμίσουμε ότι όλα ξεκίνησαν όταν ο κος Υπουργός μεταβίβασε στην εισαγγελία φάκελο με 32 υποθέσεις που αφορούσαν σε στελέχη της ΧΑ μόλις λίγες μέρες πριν τις ραγδαίες εξελίξεις. Πολλοί είναι αυτοί που έχουν εκφράσει δημόσια την απορία τους για τους λόγους για τους οποίους ο κος Δένδιας ενώ ήταν γνώστης των εν λόγω υποθέσεων, αντί να τις αποστέλλει, με το που περιέρχονταν εις γνώση του στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, είχε επιλέξει να τις κρατά κλειδωμένες στο συρτάρι του γραφείο του.

Σύμφωνα με την ΠΚ259, Υπάλληλος που με πρόθεση παραβαίνει τα καθήκοντα της υπηρεσίας του με σκοπό να προσπορίσει στον εαυτό του ή σε άλλον παράνομο όφελος ή για να βλάψει το κράτος ή κάποιον άλλο τιμωρείται με Φυλάκιση μέχρι δύο ετών, αν η πράξη αυτή δεν τιμωρείται με άλλη ποινική διάταξη.»

Η κυβερνητική αυτή τακτική σε τι πραγματικά αποσκοπούσε; Και μιλάμε για κυβερνητική τακτική αφού ακόμη και τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ο κος Υπουργός παραμένει στη θέση του, δεν έχει παραιτηθεί, δεν έχει αποπεμφθεί αλλά ούτε έχει ζητηθεί η παραίτηση του.

Αλήθεια, αν ο κος Υπουργός είχε αποστείλει πριν τον θάνατο του άτυχου Φύσα τις μισές υποθέσεις στην Εισαγγελία, δεν θα στοιχειοθετείτο - κατά το σκεπτικό του - και τότε η κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης για την Χρυσή Αυγή;

Οι κυβερνητικοί χειρισμοί, καθώς και η «μουδιασμένη» αντίδραση της αντιπολίτευσης σε σχέση με την διαδικασία που ακολουθείται στην σύλληψη βουλευτών του Κοινοβουλίου ξαναφέρνει στο προσκήνιο το μακραίωνο φιλοσοφικό ερώτημα: αγιάζει ο σκοπός τα μέσα;

Υφίσταται ένα ακόμη σενάριο παραδοξότητας:
Σύμφωνα με αυτό, είναι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, τις έδρες των οποίων θα υφαρπάξει η Κυβέρνηση χωρίς επαναληπτικές εκλογές, αφού με τροπολογία που θα ψηφίσει, θα τροποποιήσει τις προϋποθέσεις διενέργειάς τους, στερώντας από κάθε βουλευτή τη δυνατότητα μελλοντικής χρήσης του άρθρου 60 του Συντάγματος σύμφωνα με το οποίο
«2. H παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα είναι δικαίωμα του βουλευτή, συντελείται μόλις ο βουλευτής υποβάλει γραπτή δήλωση στον Πρόεδρο της Βουλής και δεν ανακαλείται. 
1. Οι βουλευτές έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση.»

Αύριο ποιοι βουλευτές και ποιου κόμματος θα είναι που θα κατηγορηθούν ότι ήταν συνυπεύθυνοι ή ηθικοί αυτουργοί πράξεων και αντιδράσεων συμπολιτών μας είτε γιατί γνώριζαν και δεν έπραξαν τα «νόμιμα» είτε διότι εξέφρασαν δημόσια την στήριξή τους στον αγώνα του ελληνικού λαού για ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής της συγκυβέρνησης;

Αύριο ποιοι βουλευτές και ποιου κόμματος, στα πλαίσια της θεωρίας των άκρων του κου Λαζαρίδη, θα είναι που θα κατηγορηθούν ότι είναι φασίστες, διαφορετικού του χρυσού χρώματος; Η πρόσφατη δήλωση στο twitter του συμβούλου του πρωθυπουργού κου Φαήλου Κρανιδιώτη είναι χαρακτηριστική: «Πήγαινε να καπνίσεις κανά μπάφο με τους συντρόφους σου, μέχρι να ’ρθουν και τα δικά σας ‘βραχιολάκια’.»


Το θέμα που ανακύπτει είναι για μια ακόμη φορά θέμα Δημοκρατίας και Συνταγματική νομιμότητας.

Η συγκυβέρνηση, τον τελευταίο χρόνο, με μια σειρά νομικών πράξεων επιβολής εξουσίας, - πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, προεδρικών διαταγμάτων και υπουργικών αποφάσεων - κατ’ εντολή και καθ’ υπόδειξιν των εξωχώριων εταίρων μας, παραβιάζει το Σύνταγμα και τους υφιστάμενους Νομούς, παρακάμπτει την κοινοβουλευτική διαδικασία απαξιώνει τη λειτουργία της Βουλής, παράγει στην πράξη νέο Σύνταγμα, ακυρώνει εν τοις πράγμασι την Εθνική μας Ανεξαρτησία, την Κοινωνική Δικαιοσύνη, την Ισότητα.

Τα κόμματα του Εθνικού Κοινοβουλίου πρέπει άμεσα να σταματήσουν να νομιμοποιούν με την σιωπή τους ή την «νομιμόφρονα» αντίδρασή τους την παραβίαση αυτή του Συντάγματος από την Κυβέρνηση των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου.

Τα κόμματα του Εθνικού Κοινοβουλίου δεν πρέπει να επιτρέψουν να λειτουργήσει η πολιτική αντίθεσή τους στον φασισμό και το κόμματα της Χρυσής Αυγής ως άλλοθι νομιμοποίησης της καταστρατήγησης από την Κυβέρνηση του άρθρου 60 του Συντάγματος περί άρσης της βουλευτικής ασυλίας και της συνταγματικής προστασίας των βουλευτών και των πολιτικών κομμάτων.

Και κάτι τελευταίο. Σύμφωνα με το άρθρο 1 το Συντάγματος:
«1. Το πολίτευμα της Ελλάδας, είναι Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.
2. Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.
3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.»

Τα κόμματα του Εθνικού Κοινοβουλίου, δια των βουλευτών τους - που είναι οι εκπρόσωποι του Λαού, στα χέρια των οποίων έχει εναποθέσει τις τύχες του - οφείλουν και υποχρεούνται όταν θεωρούν ότι το εν λόγω άρθρο παραβιάζεται να προβούν σε όλες τις συνταγματικά προσδιορισμένες ενέργειες προκειμένου να προστατεύσουν το πολίτευμα, να προστατεύσουν το Σύνταγμα.

Τα κόμματα του Εθνικού Κοινοβουλίου, μια γροθιά, πρέπει να περιφρουρήσουν το Σύνταγμα και την λειτουργία της Δημοκρατίας.

Το Σύνταγμα της Ελλάδας είναι υπεράνω όλων και υπηρετεί τον Ελληνικό Λαό, όχι τις πρόσκαιρες επιδιώξεις και συμφέροντα των κυβερνόντων και των πολιτικών κομμάτων.

Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Στη Δημοκρατία υπάρχουν εκλογές.

Εκλογές εδώ και τώρα.



Διαβάστε Περισσότερα »

Πάνω που σοβάρευε


Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία συνέλαβε τον γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο, και άλλα στελέχη της συμμορίας, με την κατηγορία πως η Χρυσή Αυγή συνιστά εγκληματική οργάνωση. Οι συλλήψεις των μελών της Χρυσής Αυγής προκάλεσαν έκπληξη γιατί η Χρυσή Αυγή είχε αρχίσει να γίνεται σοβαρή.

Οι συλλήψεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής προκάλεσαν την αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη που διαμαρτυρήθηκε έντονα επειδή οι χρυσαυγίτες της φέρονται με το σεις και με το σας, και δεν την έχουν μαχαιρώσει ποτέ.

Ο Άρειος Πάγος, η Ελληνική Δικαιοσύνη και η Ελληνική Αστυνομία δεν είχαν πάρει χαμπάρι τόσο χρόνια πως η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση. Ιδέα δεν είχαν. Νόμιζαν πως είναι πρόσκοποι.

Τα καθεστωτικά ΜΜΕ που πρόβαλλαν διαρκώς τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής κατελήφθησαν ξαφνικά από αντιφασιστικό οίστρο, ενώ οι δημοσιογράφοι που χαριεντίζονταν μέχρι χτες με τους χρυσαυγίτες -και τους έγλειφαν τ’ αρχίδια- έπαθαν αντιφασιστική υστερία, γιατί τους είπαν τα αφεντικά τους πως πλησιάζουν οι εκλογές και αλλάξανε τα πλάνα, οπότε τώρα θα πρέπει να την πέφτουν στην Χρυσή Αυγή για να ανεβούν τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας, γιατί, σε διαφορετική περίπτωση, μπορεί να γίνει κυβέρνηση κάνας ΣΥΡΙΖΑ, οπότε οι νταβατζήδες της διαπλοκής θα πρέπει να εξαγοράσουν και όλους τους συριζαίους.

Οι χρυσαυγίτες που συγκεντρώθηκαν να διαμαρτυρηθούν για τις συλλήψεις των άλλων μελών της συμμορίας ήταν καμιά διακοσαριά, αφού τόσοι είναι οι χρυσαυγίτες, αν και το Mega και ο ΣΚΑΪ τους παρουσιάζουν σαν εκατομμύρια.

Βέβαια, οι χρυσαυγίτες, όπως όλοι οι φασίστες, είναι χέστηδες -όταν δεν είναι πενήντα απέναντι σε έναν συφοριασμένο Πακιστανό-, οπότε τώρα θα εξαφανιστούν όλοι γιατί όλο και έχουν κάποιο μπλέξιμο με την Δικαιοσύνη, από μπραβιλίκια, εκβιασμούς και άλλες τέτοιες επαγγελματικές δραστηριότητες.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας της Οικονομικής Ελίτ, Νίκος Δένδιας-επειδή είναι και χαζός και δεν προσέχει τι λέει- είπε ουσιαστικά πως η δίωξη των βουλευτών της Χρυσής Αυγής γίνεται με εντολή του Αντώνη Σαμαρά, αφού είναι γνωστό πως η Ελληνική Δικαιοσύνη θέλει και τις εντολές της, γιατί μόνη της δεν μπορεί να παίρνει πρωτοβουλίες.

Ο Αντώνης Σαμαράς είπε πως η χώρα χρειάζεται Δικαιοσύνη -τρία χρόνια αυτό γράφω Αντώνη-, οπότε υποθέτω πως θα δώσει εντολή στον Άρειο Πάγο να κάνει μια έρευνα και για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ώστε να τον μπουζουριάσουνε παρέα με τον Μιχαλολιάκο και τον Κασιδιάρη.

Φτάσαμε στο σημείο -μετά από τρία χρόνια χρεοκοπίας και κατάλυσης της Δικαιοσύνης- να μιλάει για απονομή Δικαιοσύνης ο Σαμαράς.

Ο Σαμαράς που, με την προεκλογική του ατζέντα περί ανακατάληψης των πόλεων και άλλες ακροδεξιές ανοησίες, έβαλε στο παιχνίδι την Χρυσή Αυγή, τώρα κάνει τον εγγυητή της Δημοκρατίας και τον υπέρμαχο της Δικαιοσύνης.

Βέβαια, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κοιμάται όρθιος τρία χρόνια και δεν έχει κάνει σημαία του την Δικαιοσύνη και την κάθαρση -γιατί άραγε;-, λογικό είναι να μας κάνει και πλάκα ο Σαμαράς.

Κι όμως, αυτό είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ, όχι το τι θα κάνει με το Μνημόνιο, το οποίο δεν ήταν επιλογή και ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ.

Το πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως δεν έχει κυβερνήσει και δεν φέρει ευθύνη για την χρεοκοπία.

Αλλά, από στρατηγική, δεν το έχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Καθόλου.

Κι έρχεται τώρα ο Σαμαράς -πολιτικός της Νέας Δημοκρατίας από την δεκαετία του ’70-, να μιλήσει για Δικαιοσύνη.

Δηλαδή, ο Σαμαράς λέει, ουσιαστικά, πως το θέμα δεν είναι πια το Μνημόνιο αλλά η Δικαιοσύνη.

Λέει αυτό που θα έπρεπε να πει ο ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή.

Και θα το έλεγε αν δεν ήταν τόσοι αριστεροί φωστήρες μαζεμένοι.

Φυσικά, τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά.

Όταν δεν έχουν αποδοθεί ευθύνες για την χρεοκοπία της χώρας και όταν η Δικαιοσύνη είναι διακοσμητική και δρα μόνο με κυβερνητικές εντολές, οι διώξεις σε βάρος των βουλευτών και των στελεχών της Χρυσής Αυγής μπορεί να φέρουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιθυμούν.

Ή μήπως επιθυμούν ακριβώς αυτό;

Σε κάθε περίπτωση, επειδή οι χρυσαυγίτες είναι εγκληματίες, αυτό δεν σημαίνει ότι ο Βενιζέλος είναι αθώος.

Αλλά η Δικαιοσύνη δεν ακουμπάει τους Βενιζέλους. Κι αυτό λειτουργεί υπέρ της Χρυσής Αυγής και υπέρ της εκτροπής.

Η ουσία είναι πως η Χρυσή Αυγή ήταν -μέχρι πριν από τρία χρόνια- ένα επικίνδυνο αλλά περιθωριακό και γραφικό μόρφωμα.

Με την χρεοκοπία της χώρας -και με το κατάλληλο σπρώξιμο από τα ΜΜΕ αλλά και με χρηματοδότηση από τους κατάλληλους ανθρώπους-, η Χρυσή Αυγή έγινε παίκτης στο πολιτικό σκηνικό.

Φυσικά, η Χρυσή Αυγή είχε ρόλο. Εξαιρετικά σχεδιασμένο.

Με την Χρυσή Αυγή δημιουργήθηκε ένας κίνδυνος, ένα νέο πρόβλημα για την ελληνική κοινωνία. Την κατάλληλη στιγμή.

Η Χρυσή Αυγή παγίδευσε στις τάξεις της λούμπεν προλετάριους και εμπόδισε την δημιουργία ενός λαϊκού μετώπου που θα έφερνε την ανατροπή.

Παράλληλα, έκανε κύριο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας τον φασισμό και τον ρατσισμό, δημιουργώντας διαρκείς αντιπερισπασμούς.

Και τώρα, η Χρυσή Αυγή που δεν υπήρχε, διώκεται από την κυβέρνηση, κάνοντας την κυβέρνηση να μοιάζει δημοκρατική.

Δηλαδή, δημιούργησαν ένα πρόβλημα που, ουσιαστικά, δεν υπήρχε, την Χρυσή Αυγή, ώστε να την βγάλουν την κατάλληλη στιγμή από τη μέση, να βρεθεί η χώρα εκεί που ήταν και πριν -με όλους τους υπεύθυνους για την χρεοκοπία στις θέσεις τους- και αυτό να παρουσιάζεται σαν επιτυχία της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης.

Είναι σαν το ανέκδοτο με τον χότζα.

Το κόλπο ήταν τέλειο: το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι η οικονομία, δεν είναι το σάπιο πολιτικό κατεστημένο αλλά ο φασισμός. Και θα εγγυηθούν την δημοκρατία -απέναντι στην Χρυσή Αυγή- ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος.

Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι ούτε η οικονομία, ούτε ο φασισμός.

Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι η απουσία της Δικαιοσύνης. Από εκεί ξεκινούν όλα τα άλλα προβλήματα.

Το τραγελαφικό είναι πως κάνει σήμερα σημαία τη Δικαιοσύνη ο Σαμαράς.

Δεν πείθει κανέναν αλλά, μόνο και μόνο που βγαίνει ο Σαμαράς να μιλήσει για Δικαιοσύνη, αποδεικνύει την γύμνια της αντιπολίτευσης αλλά, κυρίως, των πολιτών.

Οι πολίτες έπρεπε να έχουν κύριο αίτημα την Δικαιοσύνη.

Θα έπρεπε η Δικαιοσύνη να ήταν το κύριο αίτημα σε όλες τις διαδηλώσεις και σε όλες τις απεργίες.

Δεν ήταν. Και οι πολίτες τα χάνουν όλα. Όλα αυτά που διεκδικούν.

Αφού τα χάσουν όλα μα όλα, ίσως καταλάβουν πως το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας είναι η απουσία Δικαιοσύνης.

Εγώ το έγραψα άπειρες φορές. Τελικά, μόνο ο Σαμαράς με άκουσε.

Από τον Πιτσιρίκο
Διαβάστε Περισσότερα »

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Σπασμένα Χρυσά Αυγά: Μια χρυσή ευκαιρία για πολιτικά μαγειρέματα

Του Πέτρου Αργυρίου

Όπως λέει και ένα παλιό ρητό «δεν μπορείς να κάνεις ομελέτα χωρίς να σπάσεις και μερικά αυγά».

Στην περίπτωση μας αυτά τα αυγά είναι χρυσά. Είναι αυγά φιδιού. Επωάζονται τεχνητά για χρόνια και χρειάζονται μια γερή κρίση για να σπάσουν πρώτα το τσόφλι τους και μετά ένα κάρο κεφάλια. Και στο τέλος μας σερβίρονται κρύα για να φάμε την δηλητηριώδη ομελέτα της νέας μεταπολίτευσης.

Έτσι λοιπόν, οι μεγάλοι μάγειρες της κοινής γνώμης, τα μήντια, ανακάλυψαν μόλις τώρα ότι η Χρυσή Αυγή είναι παραστρατιωτική οργάνωση με εγκληματική δράση. Και μας τη σερβίρουν στο δορυφορικό πιάτο για να φάμε όλο το δηλητηριώδες φαί της ανέχειας, της ληστείας των λαών και της φτωχοποίησης.

Μάλιστα: Παραστρατιωτική οργάνωση με εγκληματική δράση… Τι περίεργο…

Γνωρίζουν τα μήντια πολλές παραστρατιωτικές οργανώσεις που δεν έχουν εγκληματική δράση;

Βγάλαν από τα αρχεία τους ρεπορτάζ επί ρεπορτάζ για την εγκληματική δράση μέσα σε λίγες μέρες με υλικό ετών το οποίο για χρόνια απέκρυπταν ή πληροφοριακά υποβάθμιζαν.

Βρήκαν τη «διείσδυση» της Χρυσής Αυγής στα σώματα ασφαλείας.

Φυσικά η λέξη διείσδυση περιγράφει μέρος του ζητήματος καθώς το παρακράτος του μέρους των σωμάτων ασφαλείας που παραδοσιακά υπηρετούσε τους ξένους επικυρίαρχους μας από τη βαυοροκρατία μέχρι τη χούντα απλά με χαρά προσχώρησαν στην ΧΑ.

Τι αποδεικνύουν όλα αυτά; Τίποτε περισσότερο από τη ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΙΚΩΝ ΜΗΝΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΧΑ ώστε αυτή να διεμβολίσει τον αντιμνημονιακό χώρο και στη συνέχεια να επιστρέψει ψηφοφόρους στη δεξαμενή του συστήματος με την προσωρινή της αποδόμηση.

Γράφαμε το 2012 απλά και ξεκάθαρα ότι η ΧΑ είναι μια παραστρατιωτική οργάνωση (εδώ). Στο ίδιο άρθρο προβλέπαμε ανάμεσα στις τόσες άλλες πετυχημένες προβλέψεις μας την πορεία της ΧΑ.

Γράφαμε τότε: «Γνωρίζω πολύ καλά ότι το κύμα οργής της Χρυσής Αυγής θα φουσκώσει και θα παίξει όλο και μεγαλύτερο ρόλο στους επόμενους μήνες εκτροπής και αστάθειας.»

Προσπάθησα να αποτρέψω στάσεις και τάσεις που ενθάρρυναν την κατακόρυφη αύξηση της πολιτικής πειθούς της ΧΑ.

Άσκησα κριτική σε τμήμα της αριστεράς γιατί προέτασσαν φανατικά τη στρατηγική της έντασης και το συμμοριτοπόλεμο σαν λύση (εδώ).

Αντιτάχθηκα στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο γιατί ήξερα ότι αυτό θα χρησιμοποιηθεί σταδιακά από το καθεστώς της μεταπολίτευσης ως πλατφόρμα καταστολής της ελευθερίας του λόγου και άλλων δικαιωμάτων (εδώ).

Γιατί; Γιατί δεν σβήνεις μια φωτιά ρίχνοντας λάδι σε αυτή. Απλά σταματάς να την τρέφεις. Αυτό κάνεις για να τη σβήσεις.

Και τι έτρεφε την ΧΑ;

Το καθεστώς της μεταπολίτευσης εξέθρεψε τη ΧΑ. Κανένας άλλος. Παιδί του είναι.

Η υποτιθέμενη «εθνική συμφιλίωση» που όχι μόνο άφησε ανέγγιχτους κατά συρροή εγκληματίες με φακέλους δεκαπλάσιους από τα μέλη της ΧΑ αλλά και προώθησε δολοφόνους και βασανιστές σε υψηλά πόστα. Αυτή η Λερναία Ύδρα με τα πολλά κεφάλια, όλα τους φιδιών: Της πολιτικής της υποτέλειας και της εξάρτησης που μας άφησε απόλυτα εκτιθεμένους σε διεθνείς κρίσεις. Της τεράστιας διαφθοράς που σταδιακά εξαπλώθηκε διαγώνια στον πληθυσμό σαν γάγγραινα και αποτέλεσε τη βάση της δικιάς μας κρίσης, αν μπορεί ποτέ φυσικά να ειπωθεί κάτι τέτοιο για την ελληνική κρίση.

Των γαμημένων μήντια των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων, που συγκάλυπταν και συγκαλύπτουν, που παραπληροφορούν και εξαπατούν.

Αυτοί γέννησαν και ανέθρεψαν το αυγό του φιδιού. Και τώρα θέλουν να χρησιμοποιήσουν το δηλητήριο του φιδιού για να φτιάξουν το ελιξίριο μιας αιώνιας μεταπολίτευσης, αιώνια εξαρτημένης, αιώνια υποτελούς, αιώνια διεφθαρμένης.

Το μεταπολιτευτικό καθεστώς λοιπόν που τα τελευταία χρόνια αλλάζει δέρματα σαν το φίδι και τα μήντια με τη διχαλωτή τους γλώσσα, τώρα που έχουν ξεμείνει από ψεύδη, ανακάλυψαν μια αλήθεια: τη «διείσδυση» και τις εγκληματικές πράξεις της Χρυσής Αυγής.

Και τώρα αποκεφάλισαν ή ώθησαν σε παραίτηση σημαντικό μέρος της ηγεσίας της ΕΛΑΣ. Σε σχέση με το συμβάν απλά να σημειώσουμε ότι ενάμιση χρόνο πριν, ο Παπανδρέου αποκεφάλισε και την ηγεσία του ελληνικού στρατού.

Ο Δένδιας έστειλε φακελάρες της ΧΑ στον Άρειο Πάγο. Από το ψυγείο στον πάγο… κατεψυγμένη δικαιοσύνη και απόψυξη για τη δημιουργία θερμότερου κλίματος.
Ας μην χαίρεται η αριστερά. Δεν είναι στιγμή θριάμβου αυτού.

Αυτό που αποκάλυψε η ξαφνική κάψα των ακροδεξιών της κυβέρνησης για την πάταξη της ΧΑ είναι ότι είναι το ίδιο το καθεστώς της μεταπολίτευσης που εξέθρεφε, συγκάλυπτε και εσχάτως προωθούσε τη ΧΑ ως Χρυσή Εφεδρεία ειδικών αποστολών. Αυτό μπορεί να το καταλάβει οποιοσδήποτε έχει έστω και τη μέση ευφυΐα και έχει μάθει να τη χρησιμοποιεί.

Όλοι αυτοί οι φάκελοι ήταν στα χέρια του καθεστώτος. Και όλα αυτά τα αρχεία ήταν στα χέρια των καθεστωτικών μήντια. Απλά περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να τα ενεργοποιήσουν. Σαν τη βόμβα στα χέρια του Ξηρού πριν την Ολυμπιάδα. Ή το κάψιμο των υπαλλήλων της Marfin όταν το μεταπολιτευτικό καθεστώς απειλούνταν από τον θανάσιμο κίνδυνο των λαϊκών αντιδράσεων. Τέλειοι χρονισμοί. Τόσοι τέλειοι που αρχίζουν να μη φαντάζουν πια ως επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις.

Είναι προφανές ότι τα ξέραν για τη ΧΑ.

Απλά τη συγκάλυπταν και την προωθούσαν για όσο το καθεστώς τη θεωρούσε σκόπιμη και χρήσιμη για την επιβίωση του.

Να μην χαίρεται η αριστερά: κανένας στην αριστερά να μη χαίρεται: Να μην ξεχνούν ότι ο Δένδιας ξεκίνησε την έμπρακτη εκμετάλλευση της θεωρίας των δύο άκρων από τις καταλήψεις αντιεξουσιαστών όπου παρουσιάστηκαν τυχαία καθημερινά ευρήματα και εργαλεία ως δυνάμει τρομοκρατικά όπλα.

Μερικοί μήνες πέρασαν. Τα ξεχνάτε ήδη;

Μετά έκανε εισβολή στην Ιερισσό για να υπερασπίσει ιδιωτικά συμφέροντα εις βάρος της οικονομίας και του περιβάλλοντος της Χαλκιδικής.

Έβαλε ένα ολόκληρο χωριό μέσα στη θεωρία των δύο άκρων.

Και τώρα περιμένει να έχουμε και κανά νεκρό χρυσαυγίτη από επίθεση της εξτρεμιστικής αριστεράς για να βάλει στα ίδια κελιά ακροδεξιά και ακροαριστερά. Και μετά να περάσει ένα αντιτρομοκρατικό νόμο ευρέος φάσματος που θα μας μαντρώσει όλους στα σπίτια και στην εξαθλιωμένη ζωή μας.

(Αξίζει να σημειωθεί για το ακριβοδίκαιο της καταγραφής ότι δεν είναι μόνο οι Χρυσαυγίτες που κάνουν δολοφονικές επιθέσεις κατά αριστερών: δεκάδες χρυσαυγίτες έχουν βρεθεί σε νοσοκομεία από οργανωμένες επιθέσεις ακροαριστερών δίνοντας τροφή στους αντιαριστερούς παραλογισμούς της ΧΑ.)

Τέτοια θέλει η νεοσυντηριτική ΝΔ των Σαμαρά, Βορίδη, Κρανιδιώτη, Γεωργιάδη, Λαζαρίδη. Θέλει την επιβεβαίωση της θεωρίας των δύο άκρων:

Στοχεύστε στα άκρα για να βάλατε στην πρέσα το κέντρο. Συμπιέστε τα άκρα και βάλτε στην πρέσα το κέντρο.

Οι εξτρεμιστικές πολώσεις αποτελούν το ισχυρότερο επιχείρημα για τη γενικευμένη καταστολή.

Δεν ξέρω σε ποιο γαμημένο κόσμο ζείτε. Εγώ έζησα στον κόσμο όπου οι αναρχοκαπιταλιστές με τη συνδρομή ενός κράτους υπό κατάληψη κατέστρεψαν τα εργασιακά δικαιώματα. Τις υποδομές. Τα κράτος πρόνοιας.

Που τσακίσαν στην καταστολή τα λαϊκά κινήματα αντίδρασης.

Δυστυχώς σε αυτή τη χώρα κυβερνάν τα φαντάσματα. Τα φαντάσματα είναι οι μαριονέτες της διαφθοράς. Κομμουνισμός εναντίον ναζιστών, αναρχικοί εναντίων αστών, χριστιανοί εναντίων του ορθολογισμού.

Όλοι εναντίων όλων. Και οι λίγοι εναντίων όλων των υπολοίπων.

Πείτε μου παιδιά; Πόσο είναι το σκορ; Γιατί από την ενημέρωση που έχω, οι ολιγάρχες κερδίζουν αέρα πατέρα.

Κανείς στην Αριστερά να μη χαίρεται. Γιατί οι εγκληματίες της ΧΑ δεν πρέπει να μπουν φυλακή. Όφειλαν ήδη να είναι φυλακή. Όπως όφειλαν να είναι τόσοι άλλοι από το καθεστώς της μεταπολίτευσης.

Όπως γράφαμε καιρό πριν, η υπάρχουσα νομοθεσία είναι επαρκέστατη για την αντιμετώπιση των εγκλημάτων της ΧΑ. «Να τεθεί ενώπιον του νόμου αν κριθεί ότι έχει διαπράξει αδικήματα αλλά όχι και να βγει εκτός νόμου ένα ολόκληρο κόμμα» όπως διετύπωσε έστω και καθυστερημένα ο Αλέξης Τσίπρας. Το πρόβλημα δεν τόσο το υπάρχον νομικό πλαίσιο. Το σκάνδαλο είναι πως δεν υπάρχει ισονομία, απαραίτητη προϋπόθεση για ένα δημοκρατικό πολίτευμα.

Η δίωξη της ΧΑ δεν είναι νίκη για τη δημοκρατία. Η καθυστερημένη, γενικευμένη και παράλληλα επιλεκτική δίωξη της ΧΑ αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα του εκφυλισμού μιας έστω υποτυπώδους δημοκρατικής λειτουργίας.

Τα στελέχη εγκληματίες της ΧΑ έπρεπε να είναι φυλακή. Χθες. Και τα εγκληματικά στελέχη της ΝΔ ΠΑΣΟΚ έπρεπε να είναι φυλακή. Προχθές.

Κανένας στην αριστερά να μη χαίρεται.

Η θεωρία των δύο άκρων χρησιμοποιείται όχι μόνο για να εγκλωβίσει και να τρομοκρατήσει τον πληθυσμό αλλά και για να εγκλωβίσει το αντιμνημονιακό μπλοκ της νέας κεντρικής πολιτικής σκηνής στη συγκάλυψη των οικονομικών εγκλημάτων της μεταπολίτευσης μέσω της ανάδειξης του προφανούς των ακροδεξιών εγκλημάτων της ΧΑ και της συγκρότησης ενός τόξου, δήθεν εναντίον της.

Να εγκλωβιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο αυτοαποκαλούμενο συνταγματικό τόξο της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, στο αντισυνταγματικό τόξο δηλαδή που ξέσκισε το σύνταγμα.
Βάζουν λαγό τη ΧΑ για να συνεχίσουν την αντιδημοκρατική τους δράση.

Κάνουν και κουβέντα για διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης της ΧΑ. Σύμφωνοι. Τι θα γίνει όμως με αυτούς που πήραν εκατομμύρια ευρώ δανεικά και αγύριστα από τα ταμεία του κράτους;

Τι θα γίνει με τα λεφτά της Siemens στα χέρια του δεξιού χεριού του πρώην πρωθυπουργού κ Σημίτη, Τσουκάτου ο οποίος ομολόγησε δημοσίως την ενοχή του σαν να ταν κάτι το casual;

Πότε θα κηρυχθούνε η ΝΔ και πρωτίστως το ΠΑΣΟΚ ως εγκληματικές οργανώσεις; Οι τράπεζες; Οι τράπεζες και όλα τους τα οικονομικά τους εγκλήματα; Αυτές πότε θα κηρυχθούν εγκληματικές οργανώσεις;

Ως πότε χιλιάδες πολίτες θα σαπίζουν φυλακή για χρέη μερικών εκατοντάδων ευρώ και την αδυναμία τους να μην μπορούν να χρηματοδοτήσουν άλλο τα εγκλήματα συνολικά τρις ευρώ των ελληνικών και διεθνών ελίτ;

Μάλιστα. Λογιστικός έλεγχος της ΧΑ. Ποιος είπε όχι;

Το αντιμνημονιακό μπλοκ όμως, στο οποίο το μεταπολιτευτικό μπλοκ φύτεψε εμβόλιμα και προβοκατόρικα τη ΧΑ για ευνόητους λόγους, πρέπει να απαιτήσει ανυποχώρητα μαζί με τον λογιστικό έλεγχο της χρηματοδότησης της ΧΑ και το λογιστικό έλεγχο όλων των κομμάτων… Αρχίζοντας από αυτά που είχαν τη μεγαλύτερη μερίδα στην πίττα της κρατικής χρηματοδότησης.

Αυτό που κάνει τώρα το μεταπολιτευτικό σύστημα εξουσίας είναι να διαχωρίζει τα εγκλήματα σε δύο κατηγορίες: τα εγκλήματα του λευκού κολάρου που είναι προνόμιο των ελίτ και τα εγκλήματα του μπλε κολάρου σαν αυτά των εξτρεμιστών. Θυσιάζουν λοιπόν λαγούς για να φανούν εξαγνισμένοι, καθαροί.

Αδέρφια. Μην χάνετε τη στοχοπροσήλωση. Οι εξτρεμιστές είναι παράπλευροι, πολύ υπαρκτοί μα παράπλευροι και συχνά τεχνητοί κίνδυνοι. Ο βασικός εχθρός είναι οι διεφθαρμένες ελίτ αυτής της χώρας. Οι εξτρεμιστές είναι οι χρήσιμοι ηλίθιοι και φανατικοί των ελιτ.

Είναι απίστευτη η βρωμιά σε αυτή τη χώρα. Πολιτικοί, μπάτσοι, δικαστικοί, εφοριακοί, ιατροί που τα παίρνουν.

Κυκλώματα σωματεμπορίας. Μαύρο χρήμα εκατοντάδων δις που συνεχίζει να κινείται διαμέσου των ελληνικών τραπεζών που εμείς «ανακεφαλαιώνουμε» με το αίμα μας…

Χρυσαυγίτες που πουλάν προστασία σε μετανάστες που δέρνουν. Και πρόεδροι των μεταναστών όπως ο Javed Aslam, δυστυχώς ανησυχητικά κοντά στον ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που κατακεραυνώνουν τη ΧΑ για ρατσιστική βία όταν για τον ίδιο εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από την Ιντερπόλ για  ΣΩΜAΤEΜΠΟΡΙΑ συμπατριωτών του.

Πιστέψτε με. Με κάποιες εξαιρέσεις μαζικής ιδεολογικοποιημένης παράνοιας, τα περισσότερα μαζικά εγκλήματα που επιβαρύνουν τη συλλογική ευημερία της ανθρωπότητας δεν είναι ρατσιστικά καθώς αναγνωρίζουν ένα μόνο παγκόσμιο χρώμα: ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.

Από την RAMNOUSIA
Διαβάστε Περισσότερα »