Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΜΕ ΘΟΛΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ΜΕ ΔΑΚΟ!

Του Στέφανου Πρίνσιου


Για να καταλάβει κανείς σήμερα το παιχνιδάκι που παίζεται από τα διαπλεκόμενα Μ.Μ.Ε. διαμορφώνοντας τις δημοσκοπήσεις κατά το δοκούν, αρκεί να ανατρέξει στα αποτελέσματα των προηγούμενων εκλογών.

Εκεί λοιπόν, προσθέτοντας τα εκλογικά ποσοστά όλων των κομμάτων (Ν.Δ. 30%, ΣΥΡΙΖΑ 27%, ΠΑΣΟΚ 12%, ΑΝ.ΕΛ. 7.5% ΧΡ.ΑΥΓΗ 7%, ΔΗΜΑΡ 6%, ΚΚΕ 4.5%, ΥΠΟΛ. ΚΟΜΜΑΤΑ 6%) αθροίζεται ένα 100%, το σύνολο δηλαδή του εκλογικού σώματος.

Στις δημοσκοπήσεις όμως των ΒΗΜΑΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΔΩΝ, αν αθροίσουμε τα ποσοστά όλων των κομμάτων, μαζί με αυτά του ανύπαρκτου έως χθες ΠΟΤΑΜΙΟΥ, το συνολικό ποσοστό δεν ξεπερνάει το 70%.

Το υπόλοιπο όμως 30%, περίπου δηλαδή το 1/3 του εκλογικού σώματος, που πήγε;

Οέο! Τι ψήφισε;

Αναποφάσιστοι κ.λ.π., μας λένε τα Μ.Μ.Ε.!!! Χαίρω πολύ, χαιρόπουλος δηλαδή!

Μα το ζητούμενο στις δημοσκοπήσεις είναι η πρόβλεψη των ποσοστών των κομμάτων το βράδυ των εκλογών, και όχι η πρόβλεψη των αναποφάσιστων!!! Ωραία λένε τα Μ.Μ.Ε. θα σας κάνουμε μία αναγωγή των αναποφάσιστων κατανέμοντάς τους αναλογικά σε όλα τα κόμματα. Έλα μου ντε όμως, που εδώ ακριβώς βρίσκεται η παγαποντιά!

Το 30% των αναποφάσιστων που το βράδυ των εκλογών, καθ’ότι αποφασισμένοι πλέον, θα είναι 0%, δεν κατανέμεται ποτέ αναλογικά σε όλα τα κόμματα αλλά πάει μαζικά πάντα στο πρώτο κόμμα, στο κόμμα δηλαδή που φαίνεται ότι θα κερδίσει τις εκλογές και αυτό ξεκάθαρα σήμερα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με την απλή λογική λοιπόν από το 30% των αναποφάσιστων τουλάχιστον το 20% θα πάει στο ΣΥΡΙΖΑ και το υπόλοιπο 10% στα άλλα κόμματα. Γιαυτό σήμερα τα διαπλεκόμενα, γνωρίζοντας ότι αν γίνονταν σήμερα εκλογές το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ θα ξεπερνούσε το 40%, πασχίζουν δημιουργώντας θολά ΠΟΤΑΜΙΑ και ΕΛΙΕΣ με δάκο, να το περιορίσουν, τρέμοντας και στην σκέψη:

Της διαφαινόμενης αυτοδυναμίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου