Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Πόσο ακόμα μπορούνε να μας «σώσουν»;;

Του Στέφανου Πρίντσιου


Αν η συζήτηση προεκλογικά εστιαστεί στο μέσα ή έξω από την ΕΕ και στην επιστροφή ή όχι στη δραχμή, η παρτίδα για τον ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα θα χαθεί.

Το διακύβευμα της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης δεν είναι αυτό.

Με απλά και σταράτα λόγια είναι πρώτιστη επιλογή να επισημαίνεται προς όλες τις κατευθύνσεις στο εσωτερικό και εξωτερικό, σε φίλους και αντιπάλους, ότι δεν είναι επιδίωξή του ΣΥΡΙΖΑ ούτε η δραχμή ούτε η έξοδος από την ΕΕ, αυτή όμως η φιλοευρωπαϊκή στάση δεν σημαίνει ότι ως χώρα δεν έχουμε άλλη λύση και ότι είμαστε οι κολαούζοι της Μέρκελ, τα φρόνιμα παιδάκια, οι υποτακτικοί εθελόδουλοι!

Αν αναγκαστούμε, να διατυμπανίζεται ξεκάθαρα ότι εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ θα κάνουμε τα πάντα για να προστατέψουμε τα δικαιώματά μας ως χώρα και λαός!

Αν αναγκαστείτε κύριοι της συγκυβέρνησης, εσείς θα κάνετε τα πάντα για να προστατέψετε τα δικαιώματά μας ως χώρα και λαός;

Αυτό το τόσο απλό ερώτημα επιβάλλει η κοινή λογική να θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ προς απάντηση σε όλα τα τηλεοπτικά πάνελ, για να σταματήσει επιτέλους το παραμύθι περί της επιδίωξης του ΣΥΡΙΖΑ για δραχμή και χρεωκοπία.

Η πρώτη βέβαια απάντηση θα είναι η γνωστή υπεκφυγή: «Μα εμείς δεν θεωρούμε ότι η επιστροφή στη δραχμή και η έξοδος από την ΕΕ είναι η λύση στο πρόβλημα». Μα και ο ΣΥΡΙΖΑ αν πίστευε σε κάτι τέτοιο θα το είχε στο πρόγραμμά του, όπως το έχουν ξεκάθαρα άλλα κόμματα.

Το ερώτημα όμως είναι μέχρι που μπορεί να φτάσει η υποχωρητικότητα της χώρας και αν ως λαός έχουμε το σθένος, μέσα από μία εκλεγμένη κυβέρνηση, να πούμε ως εδώ και μη παρέκει. Απαντήστε λοιπόν κύριοι της συγκυβέρνησης:

Θα κάνετε τα πάντα για να προστατέψετε τα συμφέροντα της χώρας και του λαού; ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου