Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Καθείς την μπανάνα του

Του Θανάση Καρτερού


Πανηγύρια! Το Eurogroup εξήρε τις θυσίες του ελληνικού λαού και την πρόοδο της οικονομίας. Ο Όλι Ρεν απολογήθηκε ότι δεν ήθελε να μας προσβάλει όταν είπε "Έλληνες, κουράγιο" και το καταχάρηκε δημοσίως που η οικονομία έχει σταθεροποιηθεί. Ο Σαμαράς φίλεψε τους υψηλούς ξένους στο Μουσείο της Ακρόπολης, προβλέποντας ότι τώρα μπροστά μας είναι μια ευθεία και τελείωσαν τα πισωγυρίσματα. Συναντήθηκε με τον Σόιμπλε και τον Ντάισελμπλουμ, τσιμπολογώντας κι από κει καλά λογάκια.

Κάποιοι έφτιαξαν μάλιστα και πρωταπριλιάτικο ότι έρχεται η Μέρκελ - ποιος στη χάρη μας!

Βέβαια, όλα αυτά κόστισαν μερικές χιλιάδες θέσεις εργασίας ακόμα, μερικές χιλιάδες κατεστραμμένους μικρομεσαίους ακόμα, μερικές χιλιάδες απελπισμένους ακόμα. Κόστισαν επίσης μερικές εκατοντάδες σελίδες νέα σκληρά μέτρα ακόμα, που περιλαμβάνει το τελευταίο πολυνομοσχέδιο. Θα κοστίσουν και μερικές ακόμα "παρεμβάσεις" στο ασφαλιστικό, και ενοποίηση των επικουρικών ταμείων, και απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων, και μερικές χιλιάδες ακόμα απολύσεις στο Δημόσιο, και απελευθέρωση της ενέργειας, και κάτι ψιλά. Αλλά όμως, είπε ο περιχαρής Στουρνάρας, αυτά είναι ασήμαντα.

Όπως καταλάβατε, μπαίνουμε για τα καλά μ' αυτά τα πανηγύρια στην προεκλογική περίοδο.

Και η ευρωπαϊκή συντηρητική ελίτ που σακάτεψε την Ελλάδα ρίχνει το βάρος της υπέρ της ακροδεξιάς του Σαμαρά. Τον διαφημίζει αυτόν και το έργο και τις μεταρρυθμίσεις και τα κλέη του όλος ο καλός ο κόσμος. Και γιατί να μην τον διαφημίσει; Μια χαρά την έκανε τη δουλειά τους. Και δυο χαρές θα την ολοκληρώσει αν καταφέρει να ξεπεράσει τον σκόπελο. Να πείσει δηλαδή τους πεινασμένους ότι έρχεται ψωμί, τους άνεργους ότι έρχονται δουλειές, τους απελπισμένους ότι έρχεται ελπίδα.

Εστέ έτοιμοι, και ψύχραιμοι, γιατί αυτό που είδαμε χτες ήταν μόνο ο πρόλογος.

Θα φάει η μύγα γερμανικό σίδερο μέχρι τις εκλογές για να παραμυθιαστούν οι Έλληνες ότι ο Σαμαράς είναι η σωτηρία. Και να τρομάξουν ότι με τον Τσίπρα έρχεται η καταστροφή. Θα δούμε αγκαλιές με τον Σαμαρά, θα δούμε πατρικά και μητρικά χαμόγελα, θα δούμε επαίνους. Και τι δεν θα δούμε! Γιατί θέλουν πάση θυσία να ξορκίσουν τον αριστερό εξαποδώ. Και γιατί φυσικά μας θεωρούν Μπανανία και μας συμπεριφέρονται σαν υπηκόους Μπανανίας.

Ας τους κάνουμε το χατίρι λοιπόν: Ας κρατήσουμε μια μπανάνα ο καθένας για την κάλπη τους...

Από την ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου