Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Πάγκαλος Ποταμίσιος

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη


Καθημερινά, στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης εκατοντάδες κατσαπλιάδες του Διαδικτύου με ψευδώνυμα βάζουν στο στόχαστρο τους επίσημους λογαριασμούς μας σε Facebook και Twitter και επιτίθενται με ανυπόστατες κατηγορίες, βρισιές, ακόμη και με ευθείες απειλές. Όποιος έχει λεφτά έχει και μια στρατιά υποστηρικτών και συνάμα υβριστών των αντιπάλων του». Μοιάζουν με αραχνιασμένες καταγγελίες του ΚΚΕ, που βλέπει παντού πληρωμένα όργανα του κακού, ανήκουν ωστόσο στον πλέον μοντέρνο των Ελλήνων πολιτικών, στον ιδιοκτήτη του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη. Όποιος ασκεί κριτική στον κ. Θεοδωράκη είναι εξ ορισμού όργανο ύποπτων και σκοτεινών συμφερόντων, πληρωμένος από εκείνους που έχουν τα λεφτά.

Διότι ο κ. Θεοδωράκης είναι αδιάβροχος από την κορφή μέχρι τα νύχια, όπως μαρτυρούν άλλωστε και οι γαλότσες του.

Οι σκοτεινοί κύκλοι που υπονομεύουν το κόμμα του κ. Θεοδωράκη πρέπει να έχουν πάρα πολλά λεφτά. Τόσα ώστε να εξαγοράσουν τον Θεόδωρο Πάγκαλο και να τον βάλουν να πει ότι στις ευρωεκλογές θα ψηφίσει το Ποτάμι. Αυτή κι αν είναι μαχαιριά πισώπλατη, να επαγγέλλεσαι το καινούργιο και να θέλγεις το παλιό, να γίνεσαι καταφύγιο για τα απομεινάρια ενός συστήματος εξουσίας που ξεψυχάει ουρλιάζοντας. Όχι τίποτα άλλο, θα χάσει την ψήφο του Θόδωρου ο Σαμαράς και, μαζί με την ψήφο, θα χάσει και την αμφίπλευρη διεύρυνση.

Ο κ. Θεοδωράκης κάλεσε όλους του καλούς, ικανούς και δημιουργικούς ανθρώπους να συμβάλουν στη σωτηρία της πατρίδας και ο Πάγκαλος που θεωρεί εαυτόν καλό, ικανό και δημιουργικό έσπευσε να βοηθήσει.

«Καλό παιδί να είσαι παιδί μου και όλα τα άλλα θα έρθουν», έλεγε η γιαγιά μου, που δυστυχώς δεν ζει για να δει τα ιδανικά της με σάρκα και οστά. Ίδιος η γιαγιά μου ο Σταύρος, είναι πεπεισμένος ότι οι καλοί άνθρωποι θα δώσουν τις λύσεις, κορφολογώντας μια ιδέα από 'δω, μια ιδέα από εκεί. Κι αν δεν φτάνουν οι ιδέες των άλλων, θα βρούνε και μερικές δικές τους, θα τους σταλούν εξ ουρανού, επειδή είναι άνθρωποι καλοί. Σαν τους μαθητές του Ιησού, που μετά την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος έγιναν σοφοί και γλωσσομαθείς, τόσο γλωσσομαθείς, που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν άνετα μια θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του κ. Θεοδωράκη.

Το παν για τον κ. Θεοδωράκη είναι η ποιότητα των ανθρώπων που ασκούν εξουσία, τα υπόλοιπα, οι ιδεολογία τους, οι διασυνδέσεις τους, η διαπλοκή τους είναι στοιχεία εντελώς δευτερεύοντα. Διαβάστε τι είπε για την υπόθεση Μπαλτάκου: «Ειλικρινά, νιώθω ντροπή. Εγώ δεν θα συζητήσω για το εάν ο Μπαλτάκος είναι ακροδεξιός ή δεν είναι, το πόσο φλερτάρει με τη Χρυσή Αυγή ή όχι. Αυτός ο άνθρωπος, με αυτήν τη συμπεριφορά, ήταν ο βασικός σύμβουλος του πρωθυπουργού της χώρας».

Συμπέρασμα: Ο Μπαλτάκος ελέγχεται για την κακή του συμπεριφορά και όχι επειδή ήταν ο σύνδεσμος της κυβέρνησης με τους ναζιστές. Νομίζω ότι το ίδιο θα έλεγε και η γιαγιά μου.

Από την ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου