Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Ο Σαμαρείτης κι οι Συμμορίτες

Του Θανάση Καρτερού


Δείτε την υπόθεση Μπαλτάκου από μια άλλη πλευρά.

Οι ναζί συνομιλούν μαζί του σε κλίμα "ειλικρίνειας και κατανόησης", όπως προκύπτει καθαρά από το βίντεο του Κασιδιάρη. Δεν είναι ακριβώς ο Σαμαράς, αλλά είναι ο καλός Σαμαρείτης, που δίνει πληροφορίες στους εικαζόμενους συμμορίτες και δεν διστάζει να καθυβρίζει υπουργούς, εισαγγελείς, ακόμα και τον φίλο του τον πρωθυπουργό, έχοντας απέναντί του τον Κασιδιάρη. Προφανώς αισθάνεται του ιδίου φυράματος με τον αναπληρωτή Φύρερ.

Και τι κάνει ο Κασιδιάρης; Για να αποκτήσει ένα ντοκουμέντο που να κλονίζει την κατηγορία ότι είναι συμμορίτης, δρα σαν συμμορίτης.

Αντιμετωπίζει ως αναλώσιμο τον Σαμαρείτη που συμπαθεί τους ναζί και είναι σύνδεσμός τους με άλλους "συμπαθούντες" στη Ν.Δ. Τοποθετεί κάμερα. Τον προσκαλεί στο γραφείο του. Τον βάζει να κάτσει στην κατάλληλη θέση. Τον παγιδεύει με κατάλληλες ερωτήσεις. Τον καταγράφει. Και όταν κριθεί ότι ήρθε η κατάλληλη στιγμή, τον εκτελεί δημόσια από το βήμα της Βουλής -όχι με Καλάσνικοφ, αλλά με βίντεο.

Λέτε να πρόκειται για προσωπική πρωτοβουλία του Κασιδιάρη;

Εκτέλεσε τον Σαμαρείτη χωρίς απόφαση του επιτελείου; Το έμαθαν από την τηλεόραση ο Φύρερ και οι Χίμλερ; Μα αυτοί δέρνουν οργανωμένα, σκοτώνουν οργανωμένα, συκοφαντούν οργανωμένα, συνομιλούν με τον Μπαλτάκο οργανωμένα. Δεν είναι ηλίου φαεινότερο ότι οργανωμένα αποφασίστηκε να θυσιαστεί ο συνοδοιπόρος μπροστά στο υπέρτερο καλό -την υπονόμευση της κατηγορίας περί εγκληματικής οργάνωσης; Και ο κατάλληλος συμμορίτης εκτέλεσε την εντολή και τον κατάλληλο Σαμαρείτη;

Μετά απ' όλα αυτά η ναζιστική προπαγάνδα οργιάζει.

Υπάρχει σκευωρία κατά της Χ.Α. και το αποδεικνύουν οι αποκαλύψεις Μπαλτάκου για τη δικαιοσύνη, λένε. Σιγά τις αποκαλύψεις, λέμε. Τον Μπαλτάκο περιμέναμε να μας φωτίσει για τις σχέσεις της δικαστικής με την εκτελεστική εξουσία. Και σωστά όμως να είναι πολλά από όσα λέει, το ίδιο το βίντεο ενισχύει την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης. Μόνο άγρια συμμορία θα οργάνωνε τόσο προσεκτικά τη δημόσια εξόντωση ενός συνοδοιπόρου, για να σώσει το τομάρι των αρχηγών της. Και θα έστηνε, μέσα στη Βουλή μάλιστα, τέτοια συμμορίτικη συνωμοσία, γκεμπελικών προδιαγραφών.

Βγαίνει όμως κι ένα χρήσιμο δίδαγμα για τους ακροδεξιούς που πιστεύουν ότι, μεταξύ φυλακής και μαστροπείας, οι ναζί θα δουλέψουν για χάρη τους.

Ο πολιτικός θάνατος του Μπαλτάκου από δήγμα φιδιού θα τους στοιχειώνει...

Από την ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου