Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατία και Χ.Α.

Του Γιώργου Κυρίτση


Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία αμφιβολία ότι η φασιστική, αντικομμουνιστκή συμμορία της Χρυσής Αυγής, βαρύνεται με τέτοια και χειρότερα και περισσότερα εγκλήματα από αυτά πουτης καταμαρτυρουν. Άλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αντιφασιστικός χώρος γνωρίζουν τη Χρυσή Αυγή και τη δράση της και την πολεμούν εδώ και χρόνια και δεν έπεσαν από τα σύννεφα όταν έγινε η δολοφονία του Φύσσα. Όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και κάθε δημοκρατικός πολίτης, δεν εννοεί η δημοκρατία να πολεμήσει το φασισμό αυτοκαταργούμενη.

Στην υπόθεση που κουβεντιάζουμε, υπάρχουν δύο διακριτές όψεις εξόχως επικίνδυνες:

Ακόμη κι αν δεν αφορούσε τη Χρυσή Αυγή και ήταν μια δικαστική διαμάχη αστική, πχ για ένα ακίνητο, το να βγαίνει ο ΓΓ της κυβέρνησης και να λέει ότι οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, μαζί με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, του Ανώτατου, δηλαδή, δικαστηρίου, έστησαν μια υπόθεση, θα αρκούσε για να πέσει οποιαδήποτε κυβέρνηση, τουλάχιστον στο δυτικό ημισφαίριο. Είναι απορίας άξιον, το γεγονός ότι οι κύριοι Δένδιας και Αθανασίου, αλλά και η κυρία Γκουτζαμάνη, κυρίως όμως τα πολιτικά πρόσωπα, δεν έχουν μηνύσει τον κ. Μπαλτάκο για συκοφαντική δυσφήμιση. Η στάση τους δείχνει σιωπηρή αποδοχή όσων διαλαμβάνονται στο βίντεο που όλοι είδαμε και ακούσαμε.

Επί του πολιτικού, διαπιστώνουμε ότι η κυβέρνηση, δεν είχε κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα με τη Χρυσή Αυγή (εξού και οι 30 δικογραφίες που μούχλιαζαν στο γραφείο του κ. Δένδια) μέχρι που οι δημοσκοπήσεις έδειξαν ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση αποφάσισε να "επαναπατρίσει" ψηφοφόρους της από τη Χρυσή Αυγή. Διαμορφωτές της κοινής γνώμης από το νεοδημοκρατικό στρατόπεδο δεν διστάζουν να υιοθετήσουν τις δικαιολογίες Μπαλτάκου οτι οι θωπείες προς τους ναζί κολάζονται αν εξυπηρετείται το υπέρτερο αγαθό της... ανάκτησης ψηφοφόρων

Δεν είναι η πρώτη φορά που η δεξιά και οι σύμμαχοί της "παίζουν" με το αγαθό της Δημοκρατίας.

Χρησιμοποιούν και χρησιμοποιούνται από το παρακράτος. Από τη δολοφονία του Λαμπράκη και το "ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο", μέχρι το πραξικόπημα και την εισβολή και την κατοχή της μισής Κύπρου από τους Τούρκους τα "οικογενειακά" προβλήματα της Δεξιάς ή τα προβλήματα της "δεξιάς πολυκατοικίας" έχουν επισωρεύσει δεινά στον ελληνικό λαό.

Την οριακή στιγμή που βρίσκεται η χώρα, το τελευταίο το οποίο χρειάζεται είναι η επανάληψη τέτοιων καταστάσεων. Η υπόθεση Μπαλτάκου δεν είναι μια, αθέμιτη έστω,μορφή κομματικού ανταγωνισμού. Αντιθέτως χτυπάει καμπανάκι για κάθε δημοκρατικό πολίτη

Από την ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου