Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Είσαι σκέτο παρακράτος

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη


Το σχέδιο ήταν απλό: Κλείνουμε με την Τρόικα μια συμφωνία που μπορούμε να τη διαχειριστούμε επικοινωνιακά, λέγοντας χοντρά ψέματα, μοιράζουμε κατιτίς από το πλεόνασμα που έχει πληρωθεί με αίμα, στήνουμε έξοδο μαϊμού στις αγορές, φέρνουμε στην Αθήνα την Μέρκελ να χαϊδέψει on camera τα κεφαλάκια των υφισταμένων της, μαγειρεύουμε λιγουλάκι τις δημοσκοπήσεις για να δείχνουν ότι ο λαός αναγνωρίζει τους θριάμβους μας, κερδίζουμε τις ευρωεκλογές και μετά, μην τον είδατε, μην τον απαντήσατε τον Κίτσο τον λεβέντη, τον αρχιληστή. Το σχέδιο ήταν απλό και συνάμα απλοϊκό, διότι δεν ελάμβανε υπόψη τις αστάθμιστες πολιτικές παραμέτρους, ότι μπορεί δηλαδή να βγει ξαφνικά ένας Μπαλτάκος και να τα κάνει όλα λίμπα.

Το έκανε λαμπόγυαλο ο Μπαλτάκος το σχέδιο και το καθεστώς ταράχθηκε σφόδρα.

Ταράχθηκε και αμέσως μετά έφτιαξε γραμμή άμυνας: Δεν γίνεται τώρα που η χώρα πάει να βγει από την κρίση, τώρα που πιάνουν τόπο οι θυσίες του ελληνικού λαού , να αφήσουμε την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής να αποσταθεροποιήσει τη δημοκρατίας μας. Την βγάλανε τη γραμμή άμυνας και την εκτόξευσαν κατά πάνω μας με όλα τους τα όπλα, από τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο μέχρι τα κυριακάτικα φύλλα: «Στη δίνη της προδοσίας. Ο Εφιάλτης Μπαλτάκου, νάρκη στη σταθερότητα», έγραψε το ΒΗΜΑ, αποτίοντας με τον τίτλο του αισθητικό φόρο τιμής στον αείμνηστο Νίκο Φώσκολο.

Όντως το να γίνει η Χρυσή Αυγή ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων είναι εξέλιξη εφιαλτική.

Ακόμη πιο εφιαλτική θα ήταν και τυχόν απαλλαγή των ναζιστών για τα εγκλήματά τους, λόγω του σάλου που έχει δημιουργηθεί. Εκείνο που δεν μας λέει όμως το καθεστώς, είναι ότι, αν συμβεί κάτι από τα προαναφερθέντα, την ευθύνη θα την φέρει ατόφια ο Σαμαράς και η κυβέρνησή του. Η Χ.Α. παγίδευσε τον Μπαλτάκο με μεθόδους μαφίας- τέτοιοι είναι τέτοια κάνουν-,ο Μπαλτάκος όμως ήταν αυτός που κελάηδησε σαν πουλάκι, ξεμπροστιάζοντας τον προϊστάμενο του. Το πραγματικό πολιτικό ζήτημα είναι η λειτουργία ακροδεξιού παρακράτους πλησίον του Σαμαρά και όχι ο τρόπος με τον οποίο αποκαλύφθηκε. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το κατακάθι θα ανέβαινε στην επιφάνεια, ήταν ήδη στην επιφάνεια, όσοι ήθελαν να το δουν το έβλεπαν, χωρίς να έχουν ανάγκη τα ρουφιανιλίκια του Κασιδιάρη.

Το ακροδεξιό παρακράτος ήταν εκεί και δρούσε σε πλήρη αρμονία με το δεξιό κράτος.

Το ακροδεξιό παρακράτος εμπνεύσθηκε το κλείσιμο της ΕΡΤ και το δεξιό κράτος έκλεισε την ΕΡΤ μετά χαράς . Με χαρά το έφερε εις πέρας το έγκλημα το κράτος. Ο Σαμαράς υπέγραψε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που έβαλε λουκέτο στην ΕΡΤ, ο Σαμαράς έβγαζε τα φλογερά λογύδρια, αποκαλώντας τεμπέληδες και κομματόσκυλα τους εργαζόμενους. Ο σύνδαυλος του Μπαλτάκου έβριζε και συκοφαντούσε τους ανθρώπους που ο ίδιος είχε ρίξει λίγο πριν στην ανεργία.

Πολλά τα παραδείγματα αρμονικής δράσης του ακροδεξιού παρακράτους με το δεξιό κράτος. Λάτρευε το παρακράτος τη στολή, έστελνε το κράτος το στρατό να καταστείλει τους διαδηλωτές στην παρέλαση. Μισούσε το παρακράτος τους μετανάστες, μάζευε το κράτος τους μετανάστες από τους δρόμους και τους έστελνε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Σιχαινόταν του αριστερούς το παρακράτος, έβγαινε το κράτος, ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς, και ζητούσε από τους βουλευτές του να μπαίνουν στα καφενεία και να πετάνε χειροβομβίδες στον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν ήταν αρμονία του κράτους με το παρακράτος, ήταν ταύτιση. Το παρακράτος ήταν κράτος και θα παραμένει κράτος, όσο επιβιώνει στην κυβέρνηση η Δεξιά του Σαμαρά.

Από την ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου