Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Τάσος Χριστόπουλος

Έφυγε από κοντά μας ο Τάσος Χριστόπουλος...

Τη νύχτα του περασμένου Σαββάτου έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο σύντροφος Τάσος Χριστόπουλος, ένας από τους πιο δραστήριους ανθρώπους της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Πετρούπολης.

Ο Τάσος γεννήθηκε το 1954 στο χωριό Αμπελόφυτο (Αγορέλιτσα) της Μεσσηνίας. Μερικά χρόνια μετά μαζί με όλη την οικογένειά του εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπως πολλές φτωχές οικογένειες, τότε, από την επαρχία, κυνηγημένες, επιπλέον, από τις κυβερνήσεις της δεξιάς.

Στην αρχή στην Καλλιθέα, μετά στο Περιστέρι. Χωρίς πατέρα πια, μαζί με τη μάνα τους, χρειάστηκαν να δουλέψουν πολύ σκληρά για να επιβιώσουν και να σπουδάσουν. Ο Τάσος αμέσως μετά τη μεταπολίτευση οργανώθηκε στην ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος, στο Περιστέρι – ο αδελφός του, φοιτητής Νομικής, ήταν ήδη οργανωμένος στον παράνομο Ρήγα – και μετά πέρασε στο κόμμα, στο ΚΚΕ εσωτερικού, στην οργάνωση Άγιου Ιερόθεου. Ζωντανός και πληθωρικός, όπως θυμούνται οι σύντροφοί του τότε, συνήθιζε να λέει ότι είναι σε μια σχέση ερωτική με το ΚΚΕ εσωτερικού.

Ριζοσπαστικός πάντοτε στις απόψεις του όταν ήλθε η κρίση και η διάσπαση του ΚΚΕ εσωτερικού υποστήριξε την αναβάθμιση του κόμματος και όχι τη μετεξέλιξή του και εντάχθηκε στο ΚΚΕ εσωτερικού – Ανανεωτική Αριστερά ως το τέλος του. Αργότερα η επίμονη δραστηριοποίηση της ΑΚΟΑ για να υπάρξει και να προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τον έφερε στο πλευρό της και μετά συμμέτοχο στη συλλογικότητά της.

Ο Τάσος εντάχθηκε από την αρχή στο ΣΥΡΙΖΑ Πετρούπολης. Δέθηκε και δόθηκε στην προσπάθεια να στηθεί στην Πετρούπολη ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με πολλές άλλες και πολλούς άλλους, πάντα με ευρηματικότητα και ριζοσπαστική ματιά.

Με πλούσια συμμετοχή σε όλες τις κινηματικές προσπάθειες της πόλης.

Συμμετείχε ενεργά στο «Σπάμε τους Μεσάζοντες στην Πετρούπολη», ενώ παλαιότερα δρούσε ακούραστος και στην ομάδα «Κανένας μόνος του στην κρίση» με καθημερινή παρουσία στην πόλη.

Στο ραντεβού της Κυριακής για τη διανομή του «Σπάμε τους Μεσάζοντες στην Πετρούπολη», όμως, για πρώτη φορά δεν πήγε στα πάρκινγκ του Θεάτρου Πέτρας. Ανήσυχοι οι σύντροφοί του από την ασυνήθιστη απουσία του, έτρεξαν να δουν τι συμβαίνει. Τον βρήκαν δυστυχώς νεκρό στο σπίτι του.

Η πολιτική κηδεία του Τάσου Χριστόπουλου θα γίνει την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι στο νεκροταφείο Πετρούπολης.

Η οικογένεια, αντί στεφάνου, επιθυμεί να δοθούν χρήματα για την οικονομική ενίσχυση της εφημερίδας «Αυγή» και της εφημερίδας «Εποχή», των εντύπων που πάντα διάβαζε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου