Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Καλά σύντροφε Μαρξ, εσύ έφυγες νωρίς...

Του Άκη Γκανή


Καλός ο μαρξισμός, καλός ο κομουνισμός, καλή και η αναρχία. Όλα καλά στο κόσμο των ιδεών, ακόμα και η πλουτοκρατία χρησιμοποιεί διαλεκτικά εργαλεία για να βρει την αλήθεια, άσχετα αν μεθοδευμένα τη κρύβει κατόπιν, ή τη χρησιμοποιεί προς ίδιον όφελος...

Τα πράγματα είναι απλά. Μη το κουράζουμε με θεωρίες. Ο δεξιός κοιτάζει τη τσέπη του. Ο κεντρώος λέει ότι νοιάζεται για το κοσμάκη και κοιτάζει πως να λιγδώσει το αντεράκι του, και ο αριστερός λέει ρε παιδιά τα λαμόγια τη πάρτη τους κοιτάνε, σας έχουνε πουλήσει, ξυπνάτε. 

Η κρίση έγινε επίτηδες ώστε να πέσουμε στα νύχια αρπακτικών και να ξεπουληθεί η χώρα. Αυτό έγινε μεθοδευμένα από ντόπια λαμόγια και κυβερνήσεις και ξένα λαμόγια και κυβερνήσεις. 

Η κρίση ήταν μια στοχευμένη χρηματιστηριακή επίθεση μιας κλίκας κερδοσκόπων στη διεθνή σκακιέρα, και με στόχο να πλήξει το ευρώ αρχικά, και να κάνει επίδειξη δύναμης γενικά. 

Η ελληνική κρίση, ειδικότερα, έχει να κάνει με το τι έκανε η ελληνική πλουτοκρατία σε συνδυασμό με τις κυβερνήσεις που κυβέρνησαν το τόπο από τη μεταπολίτευση και μετά. 

Κοιτάζανε το συμφέρον της τσέπης τους, και όχι το συμφέρον των πολιτών. 


Η διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων, τα λεφτά που φάγανε οι διοικήσεις των ταμείων, τα λεφτά που φάγανε οι αγροτοπατέρες από συνεταιρισμούς, οι μίζες προς πάση κατεύθυνση, η διαπλοκή ιδιοκτητών ΜΜΕ με το κράτος και τα δημόσια έργα, η παραχώρηση στρατηγικών κερδοφόρων επιχειρήσεων του δημοσίου σε ιδιώτες και τα σκάνδαλα της υγείας - παιδείας - εξοπλισμών από μεριάς μας έδωσαν το δικαίωμα και την ευκαιρία στη τρόικα να μας κάνει μπανανία. 

Σήμερα ή ξεσηκωνόμαστε και τους ανατρέπουμε, ή χανόμαστε. 


Με ενωμένη αριστερά και το ΣΥΡΙΖΑ μπροστάρη που έχει το κόσμο μαζί του, ή με τους απέναντι τη Δεξιά, το παρακράτος τους (υπόκοσμος και ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ), Ποτάμια του Μπόμπολα, Ελιές του Σημίτη, και ότι άλλο πετάξει εναντίον μας η ντόπια και ξένη πλουτοκρατία. 


ή με μας είσαι σύντροφε 
και πολίτη της χώρας 
ή με τους απέναντι. 

η απόφαση δική σου...

Και ο Μαρξ και ο Ενγκελς, 
σύντροφοι πέθαναν νωρίς, 
εμείς πεθαίνουμε 
κάθε μέρα σε αυτή τη χώρα...

Το άνωθεν απευθύνεται σε κάθε πολίτη και πολιτικό αυτής της χώρας. Είναι κάλεσμα. Όποιος γουστάρει έρχεται, με το ΣΥΡΙΖΑ να κάνουμε την ανατροπή. 

Μην απαιτείς θέσεις και αξιώματα... 

Δεν πρόκειται να τα βρεις. 

Αριστερά πάμε, και προχωράμε, να κάνουμε την ανατροπή, να ρίξουμε τη χούντα που κυβερνάει. 

Δεν είμαστε μόδα και μπλουζάκι να μας φοράτε... 

Ούτε χώρος προς εκμετάλλευση από τα πονηρά υπερκομματικά λαμόγια...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου