Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Ανθρώπινες αντιδράσεις!

Του Γεράσιμου Γραμματικόπουλου*


Θα γινω λιγο επιθετικος, αλλα καμια φορα το τρανταγμα ειναι "θεραπευτικο"...

Προς τους λουμπεν μικροαστους λοιπον, υπηρετες της ταχαμου πολιτικης ορθοτητας και του καθωσπρεπισμου που παραπονιουνται για την "ατυχη" δημοσιευση σκληρων φωτογραφιων απο τα νοσοκομεια της Γαζας...

Τα ανοιγμενα παιδικα κρανια με υπολειμματα απο πολτοποιημενα μυαλουδακια σας κανουν να ανατριχιαζετε;! Τα απλωμενα εντερα που ξεπηδουν απο μια βιαια ανοιγμενη μικρη κοιλιτσα σας φερνουν εμετο;! Στιβες προς αποτεφρωση απο χερακια-ποδαρακια ορφανεμενα απο τους μικρους ιδιοκτητες τους σας προκαλουν λιγοθυμια;!

Και ΔΕΝ σας προκαλει εμετο, ανατριχιλα, ζαλη και λιγοθυμια αυτο που τα προκαλεσε;! Αρκειστε να "ανησυχειτε" κι εσεις μαζι με τον ΟΗΕ, αρκειστε να κουνατε σιωπηλα το κεφαλι στους ξερους αριθμους των δελτιων των 8;!

ΟΧΙ, "πολιτικα ορθε" συνομιλητη! Θα τα δεις και θα σου ερθει αναγουλα! Γιατι ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ! Γιατι πρεπει, εστω κι ετσι, με βιαιες συσπασεις του στομαχου και των κοιλιακων μυων, να εξωθησεις απο τον οργανισμο σου επιστρωσεις επι επιστρωσεων δηθεν καθωσπρεπισμου και ευημερουσας αδιαφοριας για να αποκαλυφθει κατω απο το χοντρο πετσι αυτο που ισως ακομα εισαι: ΑΝΘΡΩΠΟΣ.


Ανθρωπο δεν σε κανουν τα φρεσκοσιδερωμενα πουκαμισα και τα γυαλισμενα παπουτσια. ΑΝΘΡΩΠΟ σε κανει η βιαιη σωματικη αντιδραση (θες κλαμα, θες οργη, θες εμετος) σε αυτες τις εικονες, η αντιδραση που ερχεται απο τα σωθικα και σε πνιγει... ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ!

Αν σου χαλασα το πρωινο τοστακι με τον καφε... ΟΧΙ, ΔΕΝ ΣΟΥ ΖΗΤΑΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ! Δεν στο χαλασα εγω, δεν αιματοκυλισα εγω αυτη ή την αλλη γωνια του κοσμου, δεν εκοψα το ρευμα ή τα φαρμακα εγω σε εναν γεροντα ισως καπου αλλου, δεν του γαγγραινιασα εγω το ποδι με αθεραπευτο σακχαρωδη διαβητη, ουτε του γεμισα την κοιλια με μεταστασεις αφου δεν ειχε να πληρωσει για εγκαιρη επεμβαση.

Γεράσιμος Γραμματικόπουλος είναι γιατρός και εργάζεται στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου