Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Χαρίστε εις την Βούλτεψη αντί του όξους μέλι

Του Θανάση Καρτερού


Με κάθε σεμνότητα, αλλά με αίσθηση ιστορικού καθήκοντος, οφείλουμε να επισημάνουμε ένα θεμελιακό λάθος στο οποίο υποπίπτει τελευταία ο ΣΥΡΙΖΑ. Ένα λάθος που κοστίζει νεύρα, υπερένταση και πολύτιμο εργάσιμο χρόνο στους καθ' ύλην αρμόδιους, αλλά και σε πολλούς αναρμόδιους. Και το λάθος αυτό, για να μη μακρηγορούμε, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κακώς, κάκιστα, παίρνει στα σοβαρά τη Σοφία Βούλτεψη.

Παιδιά, συγγνώμη, αλλά την πατάτε με τη Βούλτεψη την πεπονόφλουδα. Και φτάσατε χτες να ζητήσετε την παραίτησή της. Της Βούλτεψη! Της πιο αποδοτικής για την Αριστερά κυβερνητικής εκπροσώπου. Της κυρίας που θα έπρεπε να αποκαλείτε τιμητικά συνοδοιπόρο, γιατί με τόση επιμονή και επιτυχία αποκαλύπτει την ποιότητα της κυβέρνησης και της προπαγάνδας της. Του ανθρώπου που δείχνει το πολιτικό, ου μην και το πολιτιστικό, επίπεδο του Μαξίμου.

Πρώτα - πρώτα από κομματική άποψη είναι μέγα λάθος να ζητάς να φύγει από τη μέση ένα τόσο ευφρόσυνο πρόσωπο για να έρθει στη θέση του κάποιος σοβαρός. Ακόμα κι αν ξεπεράσει το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης σοβαρών το Μαξίμου -είδατε ποιον έβαλε υπουργό Οικονομικών-, γιατί θα είναι αυτό καλό για την αντιπολίτευση; Γιατί θα κρύβει το χάλι τους; Ε, αυτό συνιστά φαλκίδευση της δημοκρατίας, για να μην πούμε και της αντιπροσωπευτικότητας. Τέτοιοι που είναι, τέτοια εκπρόσωπο πρέπει να έχουν. Αυτή είναι η ορθή θέση.

Ύστερα, είστε σε προφανή σύγκρουση με το λαϊκό αίσθημα. Ο λαός θέλει Βούλτεψη. Πεινάει, υποφέρει, έχει τον Σαμαρά να του λέει εθνικές μπαρούφες και τον Βενιζέλο να τον ταΐζει κεντροαριστερές μούφες. Είναι αμαρτία να θέλει να γελάει λίγο το χειλάκι του με τη Βούλτεψη; Να διασκεδάζει λίγο κι αυτός με τις ένοπλες συνιστώσες, με τα άοπλα ποντίκια, με τα δύο πρόσωπα του Τσίπρα και τα τρία του Διαμαντόπουλου; Ποιος του τα προσφέρει αυτά δωρεάν;

Κάτω τα χέρια από τη Βούλτεψη, λοιπόν. Αν δεν υπήρχε, θα έπρεπε να την έχετε εφεύρει εσείς οι ίδιοι. Και τώρα που σας τη χάρισαν, θα την κοιτάζετε και στα δόντια; Φτιάξτε επιτέλους ένα τμήμα γέλιου στην Κουμουνδούρου. Και αναθέστε τη σ' αυτό. Στο κάτω - κάτω θυμηθείτε τον θυμόσοφο Μποστ: Μην είμεθα εριστικοί, δεν έχομεν οφέλη. Χαρίστε εις την Βούλτεψη αντί του όξους μέλι - συμπληρώνουμε το πολιτικώς ορθόν εμείς...

Από την ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου