Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Πρώτο κουδούνι με 3.000 κενές θέσεις στα σχολεία!

Κοινωνία



Με τον ελάχιστο αριθμό εκπαιδευτικών θα «λειτουργήσουν» τα σχολεία από το Σεπτέμβρη, όπως προδιαγράφουν και οι δηλώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας. Επίσης, γίνεται ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση βλέπει την όποια κάλυψη των κενών με ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς (αλλά και παράλληλες αναθέσεις στους ήδη υπάρχοντες εκπαιδευτικούς) αντί για μόνιμους διορισμούς

Χρήματα για 3.000 εκπαιδευτικούς λείπουν από την κυβέρνηση και οι ομοσπονδίες των δασκάλων και των καθηγητών εκφράζουν φόβους πως για μια ακόμη φορά το νέο σχολικό έτος θα αρχίσει με χιλιάδες κενά στα σχολεία.

Όπως αναφέρουν «τα Νέα», φέτος το υπουργείο Παιδείας ζήτησε να προσληφθούν 22.500 αναπληρωτές καθηγητές, αλλά θα προσληφθούν 19.500. Οι αναπληρωτές, με τους οποίους σκοπεύει το υπουργείο να καλύψει κενά που απαιτούν μόνιμους διορισμούς ώστε να λυθεί και τώρα και τα επόμενα χρόνια το πρόβλημα της άδειας έδρας στην τάξη, θα έρθουν να προστεθούν στους 15 περίπου χιλιάδες αναπληρωτές - ωρομίσθιους και στους 7.200 ψυχολόγους, λογοθεραπευτές κ.α. με 5μηνα, μέσω ΟΑΕΔ, που κάθε καλοκαίρι είναι άνεργοι και δεν ξέρουν αν θα έχουν δουλειά από Σεπτέμβρη. Στους εκπαιδευτικούς με διάφορες ελαστικές σχέσεις εργασίας, ακόμα και με μπλοκάκι.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε χθεςο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, τα κενά θα καλυφθούν και με παράλληλες αναθέσεις, δηλαδή ζητώντας από τους καθηγητές και τους δασκάλους να διδάξουν εγγύτερα προς την ειδικότητα τους αντικείμενα (!).

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ Θέμη Κοτσιφάκη τα κενά εκπαιδευτικών με την έναρξη της σχολικής χρονιάς μπορεί να ξεπεράσουν τις 20.000 εξαιτίας των χιλιάδων αποχωρήσεων εκπαιδευτικών λόγω συνταξιοδοτήσεων.


Από το LEFT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου