Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Πρετεντέρης (Back to the future)

Του Λευτέρη Καπώνη


Θαύμα, θαύμα, κυρίες και κύριοι. Το Mega κατάφερε να περάσει μέσα σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας τροπολογία για τα αφεντικά του. Θαυμαστό θαύμα... Όμως, μετά την τρομερή επιτυχία, οι πάμπλουτοι μέτοχοι του Mega δανείζονται από τις φτωχές τράπεζες. Το Mega πέτυχε το ακατόρθωτο. Έστειλε μέσα στη σκουληκότρυπα τον δαιμόνιο Πρετεντέρη σε άλλες εποχές. Το επιστημονικό ερώτημα είναι αν θα βρει τον δρόμο να γυρίσει. Ιδού τα συγκλονιστικά ρεπορτάζ του ηρωικού ρεπόρτερ που φωτίζουν άγνωστες πτυχές της ιστορίας μας.

Οκτώβρης του 1940... Τρία τάγματα Ιταλών επενδυτών, ένα τάγμα της Γκριν Πις και δύο τάγματα τουριστών μπαίνουν χωρίς βίζα στην Ήπειρο με σκοπό να δενδροφυτεύσουν την Πίνδο που τα δάση της είχαν αποψιλωθεί από κατσαπλιάδες βοσκούς. Μερικοί ανόητοι με γυμνά πόδια έπαθαν και κρυοπαγήματα από την απερισκεψία τους, απώθησαν την ειρηνική εισβολή των Ιταλών, οι οποίοι ζήτησαν να πληρώσουν βίζα και να κάνουν χρήση της ελληνικής φιλοξενίας.

Οι κατσαπλιάδες με τον άξεστο χαρακτήρα αρνήθηκαν κι αυτό αποτελεί στίγμα στην ιστορία μας και οι επενδυτές επέστρεψαν άπρακτοι στη Ρώμη. Εν τω μεταξύ ο Αδόλφος που ψημιζόταν για τη δικαιοσύνη του τα πήρε στο κρανίο και έστειλε τρία τάγματα καλογυμνασμένων τουριστριών στα σύνορα για να εκπολιτίσουν τους κατσαπλιάδες. Οι πανύψηλες Γερμανίδες, μόλις είδαν τους σκούρους άντρες, έπαθαν ερωτικό παραλήρημα και άρχισαν να πετάνε λουλούδια και να κραυγάζουν ιχ λίμπιντιχ. Οι δικοί μας όμως τις απέρριψαν και γύρισαν ταπεινωμένες στο Βερολίνο. Ανάμεσά τους ήταν και κάποια Άνγκελα Μέρκελ, γιαγιά της κατοπινής καγκελαρίου η οποία προφανώς είπε το πάθημά της στην εγγονή και 'κείνη βάλθηκε να κάνει στους Έλληνες ό,τι δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει ο Αδόλφος. Εν τω μεταξύ, ο τελευταίος που διακρινόταν για τον ιπποτισμό του εξεμάνη με τη συμπεριφορά των Ελλήνων. Έστειλε τα Βάφεν Ες Ες να τους ξεσκίσουν και μετά να τους μάθουν συμπεριφορά. Τότε όμως η Αριστερά του δρόμου έστειλε μερικούς κατσαπλιάδες στο βουνό, που γέμισαν ψείρες για να πολεμήσουν τα Ες Ες...

Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτοί οι κατσαπλιάδες άρπαζαν κανένα κατσικάκι ή κανένα προβατάκι για να τη βγάλουν και οι νοικοκυραίοι τούς αποκαλούσαν κατσικοκλέφτες.

Τον Δεκέμβριο του '44 ανεξήγητα μαζεύτηκαν στην Αθήνα, όπου έγινε κυκλοφοριακό χάος και χωρίς άδεια από το αγγλικό Πρωτοδικείο φώναζαν για λαοκρατία. Τους πλάκωσαν, όμως, στους πυροβολισμούς κι έτσι τον ήπιαν οι φτωχοί άξεστοι αριστεροί του δρόμου.

Μερικοί επιζήσαντες ανέθρεψαν μ' αυτές τις ιδέες τα παιδιά και τα εγγόνια τους και κάποιοι απ' αυτούς έχουν παρεισφρήσει μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ κι εκεί είναι ο κίνδυνος.

Μετά υπογράφτηκε το Μνημόνιο της Βάρκιζας που εξασφάλισε τα συμφέροντα των δανειστών ετών που μας κυβερνούσαν μέχρι τελευταία, όπου ο κύριος Σημίτης μας παρέδωσε πάλι στους Γερμανούς να μας ανασυγκροτήσουν... Το πρόβλημα, αγαπητοί τηλεθεατές, είναι να βρω την τρύπα και να γυρίσω στο σήμερα που είναι σαν το χθες, αλλά υπάρχει μεγαλύτερη σύνεση απ' ό,τι στο παρελθόν.

Αν δεν τα καταφέρω, θα σας δίνω ρεπορτάζ από το παρελθόν. Το θέμα είναι σε τι νόμισμα θα με πληρώνει ο κύριος Μπόμπολας, γιατί εδώ δεν παίζει το ευρώ κι εγώ έχω πάθος μ' αυτό το νόμισμα!

Από την ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου