Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Έτοιμο προς παρουσίαση το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Του Χρήστου Σίμου


Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία του ΣΥΡΙΖΑ για την προσεχή, εξαιρετικά κρίσιμη όπως όλα δείχνουν, περίοδο. Ο πολιτικός σχεδιασμός του κόμματος περιλαμβάνει 4 θεματικές εκδηλώσεις εν όψει και της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, οι οποίες θα συμπυκνώνουν τους βασικούς άξονες των κυβερνητικού προγράμματός του, με την παρουσία του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα. Επιπλέον, για το προσεχές διάστημα προβλέπεται η εντατικοποίηση των εξορμήσεων του κόμματος, οι οποίες άλλωστε δεν έχουν σταματήσει καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι οποίες θα καλύψουν σημαντικό τμήμα της επαρχίας της χώρας.

Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός είχε προαναγγελθεί κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος στα τέλη του περασμένου Ιουνίου. Εκεί ο υπεύθυνος της Επιτροπής Προγράμματος Γιάννης Δραγασάκης είχε ανακοινώσει την ολοκλήρωση των εργασιών της Επιτροπής και είχε παρουσιάσει τα πεδία πάνω στα οποία κινούνται οι επεξεργασίες. Σε κάθε περίπτωση, άλλωστε, η αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμά πως ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης Σαμαρά εξαντλείται: τόσο ο στόχος της εύρεσης 180 βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας που φαντάζει ανέφικτος, όσο και η εντεινόμενη κοινωνική δυσαρέσκεια διαμορφώνουν και δρομολογούν σημαντικές πολιτικές εξελίξεις ακόμα και μέσα στο φθινόπωρο σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δημήτρης Βίτσας: Η κυβέρνηση Σαμαρά πρέπει να φύγει άμεσα


"Για να λυθεί οποιοδήποτε πρόβλημα, μικρό ή μεγάλο, και για να αποτραπεί η περαιτέρω καταστροφή, είναι απαραίτητος ο άμεσος διωγμός αυτής της κυβέρνησης", τόνισε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Βίτσας σε ανοιχτή συγκέντρωση του κόμματος στο Ευπάλιο του Νομού Φωκίδας. Στην εκδήλωση, που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Δωρίδας στο πλαίσιο της πολιτικής εξόρμησης του κόμματος, ο Δ. Βίτσας παρουσίασε τους βασικούς άξονες του προγράμματος και τις θεμελιώδεις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, συμμετείχαν και μίλησαν οι βουλευτές Γιάννης Σταθάς και Βασίλης Χατζηλάμπρου, από τους γειτονικούς Νομούς της Βοιωτίας και της Αχαΐας, αντίστοιχα, ενώ αξιοσημείωτο ήταν το πλήθος των παρεμβάσεων των πολιτών που παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Από την ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου