Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Στον Ειρηνικό Ωκεανό θα αδειάσουν τα υπόγεια ύδατα της Φουκουσίμα

Περιβάλλον
 

Άδεια για τη λειτουργία μίας εγκατάστασης η οποία θα αποβάλλει τοξικά υπόγεια και λιμνάζοντα ύδατα στον Ειρηνικό Ωκεανό, αφού πρώτα αφαιρεθούν σχεδόν όλα τα ραδιενεργά υλικά από αυτά, ζητούν οι υπεύθυνοι του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα.

Η Ηλεκτρική Επιχείρηση Τόκυο (TEPCO) σχεδιάζει να εγκαταστήσει σωλήνες στο κατεστραμμένο πυρηνικό συγκρότημα ώστε να μεταφέρει το νερό σε γειτονικό λιμάνι μετά από ειδική επεξεργασία. Οι ποσότητες νερού που θα απελευθερώνονται θα είναι 200 τόνοι την ημέρα.

Εκπρόσωποι της εταιρείας υποστηρίζουν ότι τα λύματα δε θα χυθούν στον Ειρηνικό Ωκεανό προτού δοθεί η απαραίτητη άδεια από τις τοπικές και κρατικές αρχές. Σφοδρές αναμένονται οι αντιδράσεις των ψαράδων.

Σημειώνεται ότι στα πηγάδια της TEPCO έχουν ανιχνευτεί ραδιενεργές ουσίες όπως το καίσιο και το τρίτιο. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι θα καθαρίσει τα λύματα σε επίπεδα δεν θα βλάπτουν το περιβάλλον, ωστόσο, σύμφωνα με ειδικούς επιστήμονες οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις δεν θα έχουν τη δυνατότητα να αφαιρέσουν το τρίτιο, ένα ιδιαίτερα βλαβερό ραδιενεργό ισότοπο του υδρογόνου.

Από το tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου