Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Ακραία συνθήματα μίσους σε εκπαίδευση λοκατζήδων (Βίντεο)

Κοινωνία


Eκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι φαντάροι φωνάζουν ακραία ρατσιστικά και σεξιστικά συνθήματα και χαράζουν τη δική τους εξωτερική πολιτική, αποκαλώντας την Κύπρο ελληνική και ζητώντας αίμα «τουρκικό, αλβανικό, σκοπιανό».

Απολύτως έκθετη βρίσκεται η πολιτική και φυσική ηγεσία του στρατού από τη δημοσιοποίηση βίντεο από εκπαίδευση των ΛΟΚ στο Σταυροβούνι της Κύπρου (σε Μοίρα Καταδρομών, όπως φωνάζουν, η οποία ανήκει στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου), στο οποίο εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι φαντάροι φωνάζουν ακραία ρατσιστικά και σεξιστικά συνθήματα και χαράζουν τη δική τους εξωτερική πολιτική, αποκαλώντας την Κύπρο ελληνική και ζητώντας αίμα «τουρκικό, αλβανικό, σκοπιανό».

Το βίντεο το τράβηξε προφανώς κάποιος από τους εκπαιδευτές και, όπως γράφει το blog «The ESPS Nicosia Blogspot », το ανάρτησε στις 8 Ιουλίου στο διαδίκτυο ο χρήστης του facebook «Μόνο Αποέλ», που αυτοπροσδιορίζεται «Αθηναίος Εθνικιστής Αποελίστας». Σήμερα το βίντεο το δημοσίευσε το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων-Σπάρτακος, με αποτέλεσμα το βίντεο να κατέβει από την αρχική του θέση, έχει σωθεί όμως τόσο στη σελίδα του Δικτύου (αποσπάσματα) όσο και στο ESPS Nicosia Blogspot (ολόκληρο).


Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ή από το Στρατό, δημιουργώντας ερωτήματα αν η πολιτική και φυσική ηγεσία του στρατεύματος αποδέχονται ουσιαστικά με τη σιωπή τους το περιεχόμενο των συνθημάτων και συμφωνούν με την αναφώνησή τους κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης.

Στην περίπτωση των ρατσιστικών συνθημάτων που φώναζαν τα ΟΥΚ κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου 2010 στην Αθήνα, το Ναυτοδικείο Πειραιά αναγνώρισε την ενοχή της μονάδας, αλλά καταδίκασε μόνο δύο από τους παρελαύνοντες, με την αιτιολογία ότι δεν φαίνονταν καθαρά στο βίντεο τα πρόσωπα των υπόλοιπων. Πάντως, στο συγκεκριμένο πάντως βίντεο φαίνονται ξεκάθαρα τα πρόσωπα τόσο των εκπαιδευτών όσο και των εκπαιδευόμενων.

«Το ερώτημα επομένως είναι γιατί οι ΑΓΕΣ Μανωλάς, ο ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκος και ο ΥΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλος δεν κινούνται σύμφωνα με τον νόμο αντιμετωπίζοντας τα παράνομα και εμετικά άσματα μιας καθαρά ψυχολογικής επιχείρησης, τις βρισιές και τους τραμπουκισμούς των εκπαιδευτών που κλωτσούν τους εκπαιδευόμενους, ενώ παράλληλα βιντεοσκοπούν την όλη διαδικασία ενώ είναι γνωστό ότι ακόμη και το κινητό με κάμερα απαγορεύεται στις Ένοπλες Δυνάμεις. Όμως ΓΕΣ και ΥΠΕΘΑ δεν έβγαλαν ούτε ανακοίνωση, ωθώντας όλους να καταλάβουν ποιοι δίνουν το ελεύθερο στους ΝΑΖΙ να δρουν στις Ένοπλες Δυνάμεις, πως και γιατί εκπαιδεύονται οι Ειδικές Δυνάμεις», σχολιάζει το Δίκτυο Σπάρτακος.

Η εκπαίδευση των ΛΟΚ εκτραχύνεται μετά το σύνθημα «Η Κύπρος είναι Ελληνική και η Μακεδονία», που παραλλάσσεται σε «Η Κύπρος είναι ελληνική, γαμιέται η Τουρκία [τρις]». Από κει και πέρα, τα πράγματα παίρνουν την κάτω βόλτα. Ανάμεσα στα συνθήματα, ακούγονται τα εξής:

«Γάμησα μια πουτάνα που τη λένε Τσιλέρ, γάμησα κι έναν πούστη που τον λένε Ντεμιρέλ, τους γάμησα τη μάνα και την αδελφή και κάναν ένα γιο με πατέρα λοκατζή. [...] Μεγάλωσε τ’αγόρι και πήγε στο στρατό και έμαθε να λέει Τουρκία σε γαμώ [τρις]»,

«Στο βουνό χωρίς φαί, χωρίς νερό, μόνο αίμα και τι αίμα – τουρκικό, σκοπιανό, αλβανικό. Αίμα να 'ναι κι ό,τι να' ναι, τα G3 να βαράνε, χήρες κι ορφανά να κλαίνε και τα σπίτια τους να καίμε»,

«Την Πόλη που μου πήρανε εγώ τη θέλω πίσω, να μπω μες στην Αγιά Σοφιά, Τούρκο να μην αφήσω. Ήτανε ένα καράβι, ένα αρματαγωγό, από την Κύπρο σάλπαρε να σπείρει πανικό, πάει παραλία, στη Μικρά Ασία, να σπείρει φλόγες και φωτιά σε όλη την Τουρκία, κατέβηκαν τα ΣΤΑΓΙΕΡ γεμάτα λοκατζήδες, με ηθικό ατσάλι και όποιον Τούρκο βρήκαν του πήραν το κεφάλι [...] Πού θα ανάψουμε κεριά; Μέσα στην Αγιά Σοφιά. Στον τρούλο της Αγιά-Σοφιάς θ' ανέβω για να βγάλω την τούρκικη γαμοσέληνο και το σταυρό να βάλω. Και μόνο τότε ο Θεός την Πόλη θα φωτίσει κι ο ύμνος ο ελληνικός παντού θα αντηχήσει».

Από ΕΦ-ΣΥΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου