Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Ομάδα «απελευθέρωσε» ασθενείς στη Λιβερία: «Δεν υπάρχει Έμπολα!» φώναζαν

Διεθνή



Μέλη μιας ομάδας που υποστηρίζει πως δεν υπάρχει ο ιός Έμπολα εισέβαλαν σε ειδική νοσοκομειακή μονάδα στη Λιβερία, όπου κρατούνται ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον ιό, αναγκάζοντάς τους να αποχωρήσουν. Η έξοδος των ασθενών από το νοσοκομείο αυξάνει τις πιθανότητες εξάπλωσης του ιού.

Το περιστατικό συνέβη στο West Point της Μονρόβια αργά το Σάββατο. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πως η ομάδα που εισέβαλε αποτελούνταν κυρίως από άνδρες που κρατούσαν ρόπαλα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές φώναζαν αντικυβερνητικά συνθήματα και έλεγαν προς τους ασθενείς πως «δεν υπάρχει Έμπολα» στη Λιβερία. «Έσπασαν την πόρτα και λεηλάτησαν το μέρος. Όλοι οι ασθενείς έφυγαν», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας.

Συνολικά στη μονάδα βρίσκονταν 17 ασθενείς και πολλοί εκφράζουν φόβο μετάδοσης του ιού. Συνολικά μέσα σε πέντε μήνες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 1.100 άνθρωποι από το ξέσπασμα της επιδημίας του Έμπολα σε Λιβερία, Γουινέα, Σιέρα Λεόνε και Νιγηρία. Οι περισσότεροι θάνατοι, 413, καταγράφονται στη Λιβερία.


Από το tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου