Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Φίλοι τίνος;

Του Θανάση Καρτερού


Ο Δημήτρης Κουτσούμπας το ξεκαθάρισε με ειδική δήλωση: "Το ΚΚΕ από θέση αρχών δεν ψηφίζει κανέναν υποψήφιο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δεν συμμετέχει στα παιχνίδια που κάνουν τα άλλα κόμματα, άλλα για την εξεύρεση των 180 βουλευτών και άλλα για τους 121. Εμείς δεν ψάχνουμε ούτε για 180 ούτε για 121. Η ανάγκη να φύγουν από την κυβέρνηση όσοι δημιούργησαν τόσα δεινά για τον λαό δεν μπορεί να αποτελεί παιχνίδι ψηφοθηρίας ανάμεσα στα κυβερνητικά κόμματα και στην αξιωματική αντιπολίτευση".

Το ΚΚΕ δεν συμμετέχει, λοιπόν... Άλλοι ψάχνουν τους 180 για να κατσικωθούν στον σβέρκο του λαού για ενάμιση χρόνο ακόμα και να ολοκληρώσουν τα δεινά του. Άλλοι προσπαθούν να αποτρέψουν αυτό το ενδεχόμενο, για να φύγει η κυβέρνηση των δεινών και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Αλλά το ΚΚΕ βράχος. Στάση αρχών. Σε τέτοια παιχνίδια δεν συμμετέχει. Καλεί τον λαό να παλέψει για ανώτερου τύπου δημοκρατία και κοινωνικοποίηση του πλούτου!

Σαν να λέμε, δεν έχει καμιά σημασία αν θα καταφέρει ο Σαμαράς να συγκεντρώσει τους 180 κατεψυγμένους που ψάχνει. Σαν να λέμε, δεν έχει καμιά σημασία έστω και να αναφέρει ο επικεφαλής του ΚΚΕ με ποια μέσα γίνεται αυτή τη στιγμή το σαφάρι για τη συγκέντρωση των 180. Σαν να λέμε, δεν έχει καμιά σημασία αν η συγκυβέρνηση θα συνεχίσει τον καταστροφικό -για τη χώρα και τους εργαζόμενους- βίο της ή θα πάμε σε εκλογές για να πάρει πόδι. Για να έχει την ευκαιρία και το ΚΚΕ να εξηγήσει στον λαό το πρόγραμμά του και να διεκδικήσει την ψήφο του.

Όχι. Τίποτε από αυτά δεν έχει σημασία. Όλα είναι παιχνίδια και μάλιστα πανομοιότυπα! Η προσπάθεια για τους 180 είναι το ίδιο με την προσπάθεια για τους 121. Από πολιτική άποψη μάλιστα εδώ γίνεται ένα μαθηματικό θαύμα: το 180 ισούται με το 121! Αλλά προσοχή: στους 121 δεν είναι η ψήφος του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ ψηφίζει... αλλιώς. Ο Γενικός εξηγεί ότι ψηφίζει βάσει αρχών, όπως σε κάθε προεδρική εκλογή. Αποφεύγει σκόπιμα να συνδέσει αυτή την ψήφο με την ανάγκη να φύγει η συγκυβέρνηση. Άρα, οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Η μόνη απορία που απομένει είναι: φίλους τίνος;

Από την ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου