Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Ισλάμ και φρικαλεότητες

Του Στέφανου Πρίντσιου


Το Ισλάμ είναι μονοθεϊστική θρησκεία, η οποία διαμορφώθηκε με το κήρυγμα και τη δράση του Προφήτη Μωάμεθ στις αρχές του 7ου αιώνα. Το Ισλάμ δεν έχει μόνο θρησκευτική αλλά και πολιτική υπόσταση, όπως και άλλες θρησκείες. Έχουν χρησιμοποιηθεί στην ελληνική γλώσσα διάφορες ονομασίες για να το προσδιορίσουν, όπως «Ισλαμισμός», «Μουσουλμανισμός» και «Μωαμεθανισμός».

Εδώ και καιρό πολλαπλασιάζονται καθημερινά οι φωνές που έχοντας ως αφορμή τις φρικαλεότητες των τζιχαντιστών, στη Συρία και το Ιράκ, δαιμονοποιούν συνολικά το Ισλάμ. (Ισλαμισμό – Μουσουλμανισμό - Μωαμεθανισμό). Για το μέσο ελληνικό κοινό οι τρεις αυτές λέξεις ταυτίζονται, χωρίς να δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στη σημειολογία τους και στις διαφορές τους. Γνωρίζοντάς το αυτό η κατευθυνόμενη αρθρογραφία χαρακτηρίζει έναν σφαγέα τζιχαντιστή, πάραυτα ισλαμιστή, υπονοώντας βέβαια ότι είναι μουσουλμάνος!

Παρουσιάζουν τους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα, τα ακραία εγκληματικά παρακλάδια της και τους φανατισμένους ιμάμηδες ως κυρίαρχη δύναμη που καθοδηγεί τον μουσουλμανικό κόσμο. Πίσω από κάθε μεροκαματιάρη μουσουλμάνο κρύβεται ένας ακραίος ισλαμιστής! Και φυσικά Ισλαμιστής = Εγκληματίας! Τελεία και παύλα!

Αγνοούν επιδεικτικά τα δισεκατομμύρια ανά τη γη φιλήσυχων ανθρώπων που έχουν ως θρήσκευμα το Ισλάμ, τσουβαλιάζοντάς τους ομαδικά με την ταμπέλα του τρομοκράτη!

Διαλαλούν (ψευδώς βέβαια) ότι δεν ακούγεται καμία φωνή στον κόσμο του Ισλάμ που να καταδικάζει τις φρικαλεότητες με τις σφαγές, τους αποκεφαλισμούς και τις μαζικές εκτελέσεις. Τα παρακάτω κείμενα και διακηρύξεις από ιστοσελίδες του Ισλάμ τα αγνοούν σκοπίμως: (Στεκει ο ορος «Πολιτικο Ισλαμ»;) :

«Υπάρχουν αρκετοί «Μουσουλμάνοι» οι οποίοι έχουν αμαυρώσει την εικόνα του Ισλάμ εξαιτίας της κακοδοξίας τους και της μεθοδολογίας τους. Αυτοί που περιγράφονται ως «Ισλαμιστές» δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια αιρετική ιδεολογία του Ισλάμ που έχει ως ξεκίνημα τους Χαρητζήτες, άτομα τα οποία κάνουν χρήση άδικης βίας σκοτώνοντας αθώους (ακόμα και Μουσουλμάνους).

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι εξτρεμιστές και πλανεμένοι σύμφωνα με την Ισλαμική ορθοδοξία.

Οι Χαρητζήτες παρουσιάζονται ως Μουσουλμάνοι που αδιαφορούν να διδαχτούν και να διδάξουν τα θεμέλια της πίστης και της Ισλαμικής Δογματικής διδασκαλίας. Επικεντρώνονται στα πολιτικά, στους νόμους και κυρίως στο πόλεμο (γι αυτό και η υπερβολική χρήση βίας). Αυτά είναι η σημαία τους με αποτέλεσμα όχι μόνο να παραπλανούνται αλλά και να παραπλανούν άλλους.

Αυτό είναι το χαρακτηριστικό των «αδελφών Μουσουλμάνων», της Χίζμπ ατ Ταχρίρ, των Κουτμπιστών, της αλ Κάιντα, και των λοιπών αιρετικών που η σημαία τους είναι όχι το Ισλάμ αλλά η καρέκλα και η εξουσία.»

Που αποσκοπούν όμως και τι επιδιώκουν άραγε οι πολέμιοι του Ισλάμ, αφού οι περισσότεροι κατά δική τους ομολογία δεν είναι καν θρήσκοι για να δικαιολογηθεί έστω μία θρησκευτική αντιπαλότητα;

Διαβάζοντας την αρθρογραφία τους γρήγορα καταλαβαίνεις ότι μοναδικός τους στόχος είναι ο ευρισκόμενος σήμερα στην Ελλάδα ξένος μετανάστης. Επειδή λοιπόν ο σημερινός μετανάστης στην πλειοψηφία του ασπάζεται το Ισλάμ, προσπαθούν ορισμένοι να τον ταυτίσουν με τον σαδιστή εγκληματία που κόβει κεφάλια!

Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποιοι πριμοδοτούν το φανατισμό, γιατί μέσου αυτού τρέφονται, επιζούν και κυριαρχούν. Το τέρας ταΐζεται στην Ανατολή για χρόνια με τις αυθαίρετες αμερικάνικες εισβολές και με την ατιμωρησία των ανεξέλεγκτων ισραηλινών βομβαρδισμών. Στη Δύση το αδελφάκι του, η ευρωπαϊκή ακροδεξιά, τρέφεται και χοντραίνει από την οικονομική κρίση και τη συγκέντρωση του πλούτου στα χέρια των ολίγων.

Το μέλλον προβλέπεται ζοφερό και εμείς ασχολούμαστε με το Άγιον Όρος, τρομάρα μας!.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου