Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας οι διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη (Οι εξελίξεις ζωντανά στην ΕΡΤ3 )

Κοινωνία


Ξεκίνησαν οι προγραμματισμένες διαδώσεις στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των εγκαινίων της ΔΕΘ. Επί ποδός τουλάχιστον 4.000 αστυνομικοί ενώ ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ παρακολουθεί από ψηλά.

Στις 18.00 ξεκίνησε η πορεία των πρώην εργαζομένων της ΕΡΤ οι οποίοι θα ενωθούν με το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Παράλληλα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Αριστοτέλους πραγματοποιούν μέλη του ΠΑΜΕ.

Σωματεία και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς συγκεντρώνονται στην Καμάρα.

Το «παρών» στις διαδηλώσεις θα δώσουν οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, που έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στην Πλατεία Αγίας Σοφίας.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών και ομολογιούχων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία, πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί και μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, αμέσως μετά τα εγκαίνια της ΔΕΘ. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν ομολογιούχοι στην πλατεία της ΧΑΝΘ.

Οι εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αγίας Σοφίας και στη συνέχεια κρατώντας σημαίες και πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και της τρόϊκας, πραγματοποίησαν πορεία με στόχο να φθάσουν μέχρι το συνεδριακό κέντρο και να διαμαρτυρηθούν. Ωστόσο, αστυνομικές δυνάμεις που είχαν παραταχθεί στο ύψος της πλατείας του Λευκού Πύργου, τους εμπόδισαν, τοποθετώντας κάθετα στο δρόμο κλούβες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση. Τελικά, οι διαδηλωτές εκπαιδευτικοί αποχώρησαν από το σημείο μετά από λίγη ώρα.

Στο μεταξύ, λίγο πριν ξεκινήσει η τελετή των εγκαινίων της ΔΕΘ, κάτοχοι κρατικών ομολόγων, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της ΧΑΝΘ, απέναντι από την κεντρική είσοδο της έκθεσης, άνοιξαν πανό και φώναξαν συνθήματα, ζητώντας από την κυβέρνηση να τους αποζημιώσει για τις απώλειες που έχουν υποστεί από το «κούρεμα» των ομολόγων.

Απαγόρευση διαδηλώσεων στο δυτικό τμήμα του κέντρου

Νωρίτερα, απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Θεσσαλονίκης, απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις και τις πορείες στο δυτικό τμήμα του κέντρου της πόλης, «για λόγους δημόσιας ασφαλείας και αποτροπής σοβαρής διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πόλης».

Όπως ανακοινώθηκε, η απαγόρευση ισχύει από τα ξημερώματα σήμερα, Σάββατο, έως και τις 6 το πρωί της Δευτέρας (8/9) και αφορά την περιοχή, που οριοθετείται από τις οδούς: διασταύρωση Βενιζέλου με Λ. Νίκης - Βενιζέλου - Αγίου Δημητρίου - Λαγκαδά - Αγ. Πάντων - Μοναστηρίου - Ιωάννου Κωλέττη - 26ης Οκτωβρίου - Ναυάρχου Κουντουριώτη - Λ. Νίκης μέχρι τη διασταύρωσή της με την οδό Βενιζέλου, καθώς και στο πλακόστρωτο της παραλίας που περικλείεται από τις οδούς Ι. Δραγούμη και Ε. Βενιζέλου.

Σημειώνεται ότι από την παραπάνω οριοθετούμενη περιοχή εξαιρείται ο χώρος, της οδού Καζαντζάκη 4, μέχρι του σημείου που η εν λόγω οδός τέμνεται με την 26ης Οκτωβρίου.

Η Χρυσή Αυγή είχε προγραμματίσει τη διοργάνωση συγκέντρωσης, στην πλατεία Ελευθερίας, αλλά μετά την απαγόρευση η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα, κάτω από τα γραφεία της οργάνωσης, στην οδό Καζαντζάκη.


Από το tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου