Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Σιέρα Λεόνε: Σε 3ήμερο κατ’ οίκον περιορισμό όλος ο πληθυσμός λόγω Έμπολα

Διεθνή


Σε κατ’ οίκον περιορισμό θα τεθεί από τις 19 έως τις 21 Σεπτεμβρίου ο πληθυσμός της Σιέρα Λεόνα, δηλαδή περίπου 6 εκατ. άνθρωποι, μετά από σχετική απόφαση της κυβέρνησης της αφρικανικής χώρας, «ώστε να διευκολυνθεί η καταγραφή των κρουσμάτων του Έμπολα».

Πάνω από 20.000 άνθρωποι θα διασφαλίσουν ότι οι κάτοικοι θα παραμείνουν στα σπίτια τους σε μια γιγαντιαία επιχείρηση, ανέφεραν αξιωματούχοι στης Σιέρα Λεόνε.

«Ο περιορισμός σημαίνει ότι κανείς άνθρωπος, ακόμη περισσότερο κανένα αυτοκίνητο, εκτός εκείνων που είναι απαραίτητα για την παροχή των υπηρεσιών, δεν θα έχει άδεια να κυκλοφορήσει. Το μέτρο θα εφαρμοσθεί για όλον τον κόσμο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Αμπντουλάι Μπαρατάι.

«Το προσωπικό των υπηρεσιών υγείας και των μη κυβερνητικών οργανώσεων θα πηγαίνει από σπίτι σε σπίτι για να εντοπίσει τυχόν προσβεβλημένα απο τον ιό άτομα που κρύβονται με τη βοήθεια των οικογενειών τους"» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, το εξαιρετικού χαρακτήρα μέτρο αυτό θα εφαρμόζεται περιοδικά μέχρι την οριστική αντιμετώπιση της επιδημίας.

Η Σιέρα Λεόνε είναι μαζί με την Γουινέα, τη Νιγηρία και τη Λιβερία οι πλέον πληγείσες χώρες της Δυτικής Αφρικής από τον αιμορραγικό πυρετό με 2.100 νεκρούς, καθώς η επιδημία παραμένει ανεξέλεγκτη στην Δυτική Αφρική.


Από το tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου