Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Όλοι οι διεφθαρμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ είναι

Του Άρη Δαβαράκη


Διαβάζω εδώ και εκεί, στα fb profiles και στο twitter, σε ενυπόγραφες και ανυπόγραφες «αναλύσεις», στα «συστημικά ΜΜΕ» όπως τα λένε και στα άλλα τα «ελεύθερα» μπλόγκς και sites -  παντού τελοσπάντων – πόσο ανησυχούν οι λογικοί άνθρωποι που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μπροστά σε όλες τις δημοσκοπήσεις και κινδυνεύει η τόσο τακτική και νοικοκυρεμένη αγνή και παρθένα Ελλάς να πέσει στα χέρια του Τσίπρα και των συνεργατών του και να καταστραφεί. Το βασικό επιχείρημα είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ του 27% (plus) περιέχει όλο το παλιό και διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ συν όλα τα διεφθαρμένα κομμάτια όλων των άλλων κομμάτων, της Νέας Δημοκρατίας συμπεριλαμβανομένης. Από μία άποψη αυτό είναι μεγάλη παρηγοριά γιατί σημαίνει ότι όλα τα άλλα κόμματα έχουν επιτέλους καθαρθεί από τους βαρβάρους τους (αφού όλοι οι κακοί άνθρωποι, οι διαπλεκόμενοι, οι πουλημένοι, οι εκβιαστές  και οι Μαυρογιαλούροι συστεγάζονται πια στον ΣΥΡΙΖΑ).

Από μία άλλη άποψη όμως είναι μεγάλη τραγωδία γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει την πρωτιά στις επόμενες εκλογές και θα πάρει και το μπόνους των 50 βουλευτών (που οι δικοί του συνταγματολόγοι σκαρφίστηκαν για να μπορέσει να κυβερνήσει ενδεχομένως και αυτοδύναμος) και, Θεός φυλάξοι, αλλά η Ελλάδα θα περάσει μεγάλες δυσκολίες γιατί ο Τσίπρας τα έχει κάνει πλακάκια με την λέσχη Μπίλντερμπεργκ της λίμνης Κόμο και έχει σκοπό να τα ξεπουλήσει όλα φτηνά και άρον-άρον, να οργανωθεί με τις offshore του και διάφορες τράπεζες και funds παγκοσμίως και να εγκαθιδρύσει, παρέα με φίλους επιχειρηματίες, τραπεζίτες και, γενικά κεφαλαιούχους, μιαν ολιγαρχία του πλούτου, ή οποία, καταλαβαίνετε, θα λύνει και θα δένει και δεν θα δίνει λογαριασμό σε κανέναν.

Για μια χώρα μικρή και νοικοκυρεμένη σαν την σημερινή Ελλάδα που έχει καταφέρει να μείνει αλώβητη και από την παγκόσμια κρίση αλλά και από την παγκόσμια διαφθορά και την κρίση αξιών, το ενδεχόμενο να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα και να κυβερνήσει ή να συγκυβερνήσει, είναι πραγματικά πολύ μεγάλη απειλή. Υπάρχουν σοβαροί πολιτικοί και οικονομικοί αναλυτές που εξηγούν πως μια τέτοια εξέλιξη μπορεί να οδηγήσει την εύρωστη, μικρή, νοικοκυρεμένη Ελλάδα, ακόμα και στα πρόθυρα της χρεωκοπίας. Αυτό, σου λένε όσοι ξέρουν, μέχρι και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μπορεί να εμπλέξει στα εσωτερικά της Ελλάδας. Και αν συμβεί αυτό τότε θα ανοίξουν οι πύλες και για όλους τους ισχυρούς της Ευρώπης να χώσουνε τη μύτη τους στα οικονομικά μας και, μέσω αυτών, να επιβάλλουν αυστηρά μέτρα και λιτότητα και ποιος ξέρει τι άλλο, προκειμένου να μας διαφθείρουν (πάντα σε στενή συνεργασία με «τον δικό τους», τον Τσίπρα).

Εγώ από πολιτικά δεν ξέρω αλλά, σας το λέω, ανησυχώ πολύ. Έχω συνηθίσει να ζω σε μία πατρίδα μικρή αλλά τίμια και ευνομούμενη. Δεν μου αρέσουν τα μεγάλα ανοίγματα. Με τρομάζουν. Ο Τσίπρας θα φέρει λένε πολύ μεγάλη καταστροφή γιατί οι οικονομικές του θεωρίες και τα επενδυτικά του σχέδια είναι, πώς να το πω, μεγαλοπιασμένα – και αν πάει και μπλέξει με τους διεθνείς τοκογλύφους και αυτούς τους «οίκους αξιολόγησης» και όλη αυτή την φάρα του διεθνούς κεφαλαίου που δεν καταλαβαίνει τίποτα και μόνο λεφτά και κέρδη και ισχύ και δύναμη ονειρεύεται, πάει, χαθήκαμε. Δεν θέλει πολύ να μας πάρει και εμάς η κάτω βόλτα και να βρεθούμε να χρωστάμε παντού και να μας εκβιάζουνε. Το επόμενο βήμα είναι η ύφεση και η ανεργία και οι απολύσεις, οι περικοπές μισθών, η συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους – και άστα να πάνε.

Από toportal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου