Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση αλληλεγγύης στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες

Κοινωνία


Η 23 Σεπτέμβρη ορίστηκε ως μέρα διεθνούς Δράσης και Αλληλεγγύης των αγωνιζόμενων καθαριστριών του Υπ. Οικονομικών, καθώς την Τρίτη αναμένεται η απόφαση του Αρείου Πάγου για το μέλλον τους.

Την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου αναμένεται η τελική απόφαση του Αρείου Πάγου όπου θα κριθεί το μέλλον των 595 απολυμένων καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ. Η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία και καλεί σε συγκέντρωση στις 9:30 στον Άρειο Πάγο.

Στη συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το κτίριο έχουν καλέσει και πολλές οργανώσεις και συλλογικότητες, ενώ θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις συμπαράστασης σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, καθώς η 23 Σεπτέμβρη ορίστηκε ως Ημέρα Διεθνούς Δράσης και Αλληλεγγύης των αγωνιζόμενων καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ.

Συνδικάτα, κοινωνικά κινήματα και φεμινιστικές οργανώσεις μάχονται στο πλευρό τους τόσο στην Ευρώπη όσο και στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Σήμερα, Σάββατο, διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε Λιλ, Τουλούζη και Μασσαλία στη Γαλλία, στην Ισπανία και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, ενώ η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κωσταντίνα Κούνεβα, θα  επισκεφθεί τις καθαρίστριες του υπουργείου οικονομικών, σήμερα στις 2 το μεσημέρι στην Καραγιώργη Σερβίας.

Από το Στο Κόκκινο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου