Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Προβλήματα κατανόησης στο υπουργείο Εξωτερικών

Του Γεράσιμου Χολέβα


Το υπουργείο Εξωτερικών αδυνατεί να κατανοήσει την απόφαση – πρόθεση του Ισραήλ, το οποίο θέλει να «απαλλοτριώσει» παλαιστινιακά εδάφη, γειτονικά της Βηθλέεμ! Ας το «βοηθήσουμε» λίγο να καταλάβει γιατί οι ισραηλινές αρχές κάνουν κάτι τέτοιο «σε μία κρίσιμη χρονική στιγμή, κατά την οποία όλες οι προσπάθειες πρέπει να επικεντρωθούν στην τήρηση της προσφάτως συμφωνηθείσας εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας». Το υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε το Ισραήλ «να επανεξετάσει την απόφαση του», για «απαλλοτρίωση», ώστε να αποδείξει «την προσήλωση του στην ειρηνευτική διαδικασία». Μάλιστα…

Παρατήρηση πρώτη: Κάλεσμα προς το Ισραήλ, για να σταματήσει τη γενοκτονία, στην Παλαιστίνη, δεν έγινε ποτέ. Τώρα ήρθε η ώρα των …παρεμβάσεων. Βέβαια, η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών εμφανίστηκε, αφού πρώτα έκαναν ανάλογο «κάλεσμα» οι ΗΠΑ, για την «απαλλοτρίωση»… Φυσικά, η κυβέρνηση των ΗΠΑ …δεν έβλεπε – κι αυτή – γενοκτονία. Εμείς, πάντως, κάτι καταλαβαίνουμε…

Παρατήρηση δεύτερη: Η ανακοίνωση του Ισραήλ δεν είναι πρόθεση για «απαλλοτρίωση». Είναι απειλή για αρπαγή εδαφών.

Παρατήρηση τρίτη: Για να κατανοήσει το υπουργείο Εξωτερικών την απόφαση του Ισραήλ, για αρπαγή εδαφών, χρειάζεται να …καταλάβει πως στην Παλαιστίνη έγινε γενοκτονία. Το υπουργείο Εξωτερικών μιλούσε για «ανθρωπιστική κρίση», καταδικάζοντας τη βία «απ’ όπου κι αν προέρχεται». Να υπενθυμίσουμε πως μιλάμε για το Ισραήλ, που είναι σύμμαχος «μας» με στρατιωτικές συνεργασίες και κοινά στρατιωτικά γυμνάσια. Κι εδώ κάτι καταλαβαίνουμε…

«Βοήθεια» στην κατανόηση της απόφασης του Ισραήλ


Γιατί το Ισραήλ θέλει να κάνει τόσο άσχημα πράγματα, όπως η «απαλλοτρίωση» (αρπαγή) παλαιστινιακών εδαφών;

Μπόρεσε να δολοφονήσει 2143 Παλαιστίνιους. Γιατί να μην το κάνει κι αυτό;

Μπόρεσε να δολοφονήσει εκατοντάδες παιδιά. Γιατί να μην το κάνει κι αυτό;

Άφησε άστεγους 108.000 Παλαιστίνιους. Γιατί να μην το κάνει κι αυτό;

Επίσης:

Πάνω από 11.000 άνθρωποι τραυματίστηκαν, στην Παλαιστίνη.

Χιλιάδες κτίρια κατεδαφίστηκαν και χτυπήθηκαν σχολεία, νοσοκομεία, παιδιά την ώρα που έπαιζαν.

Ο κατάλογος είναι μεγάλος. Τα στοιχεία δημοσιευμένα, μπορούν να τα βρουν οι κύριοι του υπουργείου Εξωτερικών και να λύσουν τις απορίες τους.

Ας «βοηθήσουμε», όμως, λίγο ακόμα, γιατί οι άνθρωποι το καλοκαίρι, μάλλον, δεν είχαν πρόσβαση στο διαδίκτυο:






Από τον ημεροδρόμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου