Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Το κόκκινα γάντια στο Ευρωκοινοβούλιο

Πολιτική


Αντιπροσωπεία των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών βρέθηκε στο Στρασβούργο, μετά από πρόσκληση ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να γίνει ενημέρωση της Αριστεράς και άλλων πολιτικών ομάδων για την πορεία του αγώνα τους.

Φιλοξενούμενη των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, είναι από σήμερα αντιπροσωπεία με 30 από τις 595 απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών. Οι 30 καθαρίστριες προσκλήθηκαν από τις ευρωβουλευτές Κωνσταντίνα Κούνεβα και Σοφία Σακοράφα στο Στρασβούργο, με την ευκαιρία της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, σκοπός της πρόσκλησης ήταν να ενημερωθούν οι ευρωβουλευτές της Αριστεράς και άλλων πολιτικών ομάδων για την πορεία του αγώνα τους, που βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο.

katharistries-kouneva
 Οι καθαρίστριες με την ευρωβουλευτή Κωνσταντίνα Κούνεβα

Στις 23 του μηνός συνεδριάζει ο Άρειος Πάγος και θα αποφασίσει επί της προσφυγής της κυβέρνησης κατά της πρωτόδικης απόφασης που τις δικαίωνε (αίτηση αναίρεσης).
Η αντιπροσωπεία των 30 καθαριστριών θα έχει επαφές με ευρωβουλευτές, αλλά και συνδικάτα από τη Γαλλία και με εργαζόμενους στον τομέα καθαριότητας του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

katharistries-papadimoulis
Οι καθαρίστριες με τον ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη

Στη σημερινή (Τρίτη) συνεδρίαση της ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/ΝGL) η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα πρότεινε μια συμβολική κίνηση αλληλεγγύης των ευρωβουλευτών στις 595 αγωνιζόμενες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών. Ζήτησε από όλους τους ευρωβουλευτές της Αριστεράς να φορέσουν στη διάρκεια της Oλομέλειας τις χαρακτηριστικές μπλούζες με τις σκούπες και τα κόκκινα γάντια των καθαριστριών που έγιναν σύμβολο του αγώνα τους.

katharistries-papadimoulis1

Από την ΕΦ-ΣΥΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου