Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΗΜΑΡ: Μένει μέχρι να φύγει η Μεταρρυθμιστική Τάση

Πολιτική


Ο βουλευτής Επικρατείας του κόμματος και επικεφαλής της Mεταρρυθμιστικής Tάσης Σπύρος Λυκούδης, που από τα πρωί πληροφορίες τον ήθελαν να αποχωρεί από τη ΔΗΜΑΡ, με μία λιτή δήλωση, αμέσως μετά τη συνάντηση, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, στελεχών της τάσης του δήλωσε ότι:

«Η Μεταρρυθμιστική Τάση για λόγους που έχει εξηγήσει, δεν θα πάρει μέρος στο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ. Συγκεντρωθήκαμε σήμερα για να συνεννοηθούμε σχετικά με τις περαιτέρω ενέργειές μας. Βασική μας κατεύθυνση είναι η ανάληψη πρωτοβουλιών στον ευρύτερο προοδευτικό και δημοκρατικό χώρο». Όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, τα στελέχη που συγκροτούν την Μεταρρυθμιστική Τάση επισφράγισαν την αποχώρησή τους από το κόμμα. Η απόφαση των στελεχών που μετείχαν μέχρι πρόσφατα στα καθοδηγητικά όργανα της ΔΗΜΑΡ ήταν ομόφωνη και τα 26 μέλη της Κ.Ε πρόκειται τις επόμενες ημέρες να υποβάλλουν και τυπικά τις παραιτήσεις τους και να αποχωρήσουν από το κόμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ναυτεμπορικής, ο κ. Λυκούδης και τα στελέχη που τον ακολουθούν δεν θέλουν να αποχωρήσουν και επίσημα από το κόμμα, πριν τη διεξαγωγή του συνεδρίου.

Κι αυτό διότι αν στο συνέδριο επικρατήσουν, όπως είναι αναμενόμενο, όσοι προκρίνουν τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα αποχωρήσουν χωρίς ουδείς να μπορεί να τους κατηγορήσει γι' αυτό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Λυκούδης θα κρατήσει την έδρα και δεν θα την παραδώσει στη ΔΗΜΑΡ, μένοντας ανεξάρτητος βουλευτής, προκειμένου να παίξει πρωτεύοντα ρόλο στην ανασύσταση της Κεντροαριστεράς και μέσα από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. Ήδη βέβαια το μέλος της Ε.Ε. Θόδωρος Μαργαρίτης του ζήτησε να παραδώσει την έδρα του διότι, όπως είπε, ως βουλευτής Επικρατείας δεν εξελέγη από τον λαό, αλλά υποδείχθηκε από το κόμμα.

Από το LEFT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου