Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Νεκροί ένας πυροσβέστης και μία γυναίκα σε φωτιά στο Φάληρο.

 Στο νοσοκομείο και μία ένοικος – Η πυρκαγιά ξέσπασε σε ισόγειο κατάστημα

 Κοινωνία


Ένας πυροσβέστης έχασε τη ζωή του όπως και μια γυναίκα που είχαν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της Αθήνας από το Φάληρο όπου ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά το βράδυ της Παρασκευής, η οποία τις πρώτες πρωινές ώρες (1.30) είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Μάχη με τις φλόγες έδιναν 40 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 13 οχήματα στην οδό Ιπποκράτους 4 από τις 9 το βράδυ. Η πυρκαγιά ξέσπασε σε κατάστημα υδραυλικών όπου σημειώνονταν εκρήξεις που προκλήθηκαν από φιάλες ασετυλίνης. Οι καπνοί ήταν πολύ πυκνοί από τα πλαστικά και τα υπόλοιπα εύφλεκτα υλικά που υπήρχαν στον χώρο τόσο του ισογείου καταστήματος όσο και του παταριού του και είχαν καλύψει όλο τον χώρο και το κλιμακοστάσιο της πολυκατοικίας. Μάλιστα κάλυψαν ολόκληρη την περιοχή του Φαλήρου και όχι μόνο.

Επί τόπου έχουν σπεύσει γερανοφόρα οχήματα της Πυροσβεστικής, ασθενοφόρα και οχήματα της ΔΕΗ, αλλά οι προσπάθειες δυσχεραίνονται από τη στενότητα του χώρου. Μόλις το επέτρεψαν οι συνθήκες, οι πυροσβέστες μπήκαν στο εσωτερικό του τριώροφου κτιρίου προκειμένου να ερευνήσουν για τυχόν εγκλωβισμένους.

Κατά τη διάρκεια απεγκλωβισμού μιας γυναίκας από τον δεύτερο όροφο συνέβη το μοιραίο. Ο αρχιπυροσβέστης Μ.Μ., ηλικίας 33 ετών, μεταφέρθηκε χωρίς αισθήσεις σε κρίσιμη κατάσταση στο 251 ΓΝΑ, όπου και κατέληξε, όπως και η γυναίκα.

Απεγκλωβίστηκε μια άλλη ένοικος η οποία μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Σωτηρία καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Μετά τα μεσάνυχτα ύστερα από τιτάνιες προσπάθειες των πυροσβεστών, η πυρκαγιά ετέθη υπό μερικό έλεγχο.

Όπως ανακοινώθηκε από την Πυροσβεστική, για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο του πυροσβεστικού υπαλλήλου θα διενεργηθεί ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ), καθώς και προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Από το ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου