Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Διαδήλωση στην πρεσβεία της Ουκρανίας στην Αθήνα (ενημέρωση - φωτ.)

Κοινωνία

Φωτογραφίες & ενημέρωση από τη διαδήλωση via @dromografos
  
Διαδήλωση προς την ουκρανική πρεσβεία στην Αθήνα σε ένδειξη αλληλεγγύης «στις αντιφασιστικές δυνάμεις της ΝΑ Ουκρανίας που παλεύουν ενάντια στην κυβέρνηση του Κιέβου και στηρίζουν την κοινή πάλη της εργατικής τάξης της Ουκρανίας, ανεξάρτητα από εθνικότητα και θρήσκευμα»

19:55 Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, παρευρέθηκε στη συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης προς τους αντιφασίστες της Αν. Ουκρανίας* (διαβάστε αναλυτικά τη δήλωσή του στο τέλος του άρθρου).

19:50 Δυναμική και μαζική η πορεία προς την ουκρανική πρεσβεία:



19:20 Σε εξέλιξη η πορεία προς την πρεσβεία της Ουκρανίας:


19:10 Πληθαίνει ο κόσμος στην Πανόρμου, θα ακολουθήσει πορεία στην ουκρανική πρεσβεία:




Η «Αντιφασιστική Καμπάνια για την Ουκρανία» είναι μία κίνηση που δημιουργήθηκε πριν μερικές εβδομάδες με σκοπό να οργανώσει κινητοποιήσεις αλληλεγγύης «στις αντιφασιστικές δυνάμεις της ΝΑ Ουκρανίας που παλεύουν ενάντια στην κυβέρνηση του Κιέβου και στηρίζουν την κοινή πάλη της εργατικής τάξης της Ουκρανίας, ανεξάρτητα από εθνικότητα και θρήσκευμα».

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση της Καμπάνιας, «τα γεγονότα στην Ουκρανία είναι σίγουρο ότι θα επηρεάσουν καθοριστικά τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η πραξικοπηματική κυβέρνηση του Κιέβου αποτελεί μια σύμπραξη νεοφιλελεύθερων και φασιστών με την αμέριστη στήριξη των ιμπεριαλιστικών κέντρων ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ και του ΔΝΤ.»

«Ο ιμπεριαλισμός και οι ντόπιοι ολιγάρχες του πλούτου επενδύουν στα φασιστικά τάγματα εφόδου ως πολιορκητικό κριό της επιβολής του ακροδεξιού καθεστώτος που τους τελευταίους μήνες πέρασε ρατσιστικούς νόμους διακρίσεων κατά των μειονοτήτων και του ρωσόφωνου πληθυσμού, απαγόρευσε το ΚΚ και οργάνωσε ένα πογκρόμ κατά αριστερών, προοδευτικών οργανώσεων, προσωπικοτήτων, πολιτών και συνδικάτων», συνεχίζει η Καμπάνια και καταλήγει:

«Ο ελληνικός λαός έχει κάθε συμφέρον να σταθεί στο πλευρό του εξεγερμένου λαού του Ντονμπάς και να καταδικάσει την ελληνική κυβέρνηση που από την πρώτη στιγμή έσφιξε το χέρι των πραξικοπηματιών. Να επιβάλλει με όρους κινήματος και ξεσηκωμού έναν αντιπολεμικό προσανατολισμό στον αντίποδα της σημερινής εξωτερικής πολιτικής της μνημονιακής συγκυβέρνησης.

Αντί η ελληνική κυβέρνηση να κλείνει άρον άρον τα ελληνικά προξενεία στις περιοχές που απελευθερώνει ο λαϊκός στρατός αποχωρώντας μαζί με τον ουκρανικό στρατό και τα φασιστικά τάγματα, απαιτούμε να διακοπούν οι διπλωματικές σχέσεις με την κυβέρνηση του Κιέβου. Η ήττα της σύμπραξης νεοφιλελεύθερων και φασιστών είναι νίκη για τις εργατικές τάξεις και τους λαούς όλου του κόσμου.»

Εκτός από τη σημερινή διαδήλωση, στις 19:00 το απόγευμα της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο κτήριο Γκίνη του Πολυτεχνείου, στην οδό Πατησίων, με ομιλητή το μέλος της ουκρανικής αριστερής οργάνωσης Borotba (αγώνας), Σεργκέι Κιριτσούκ.

*Η δήλωση Λαφαζάνη:

«Η μεγάλη σημερινή συγκέντρωση και πορεία έστειλε ένα μεγάλο μήνυμα του ελληνικού λαού ενάντια στο φασισμό και αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους αντιφασίστες ριζοσπάστες της Ν.Α. Ουκρανίας και τους δημοκράτες όλης της Ουκρανίας.

Ο ελληνικός λαός απαιτεί να σταματήσουν οι κυρώσεις της ΕΕ εναντίον της Ρωσίας και σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα να εγκαταλείψει αυτόν τον επικίνδυνο δρόμο των κυρώσεων σε βάρος της.

Οι κυρώσεις της ΕΕ και τα στρατιωτικά μέτρα του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας το μόνο που κάνουν είναι να τροφοδοτούν την ένταση, τον ψυχρό πόλεμο και να σπρώχνουν την Ευρώπη στην άβυσσο.

Η Ελλάδα όσο ποτέ χρειάζεται φιλικές σχέσεις συνεργασίας και οικονομικής ανάπτυξης με τη Ρωσία».

Από το LEFT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου