Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Η στιγμή της αλήθειας

Του Θανάση Καρτερού


Ο λογαριασμός των μικρομεσαίων προβλέπει 15.000 νέα λουκέτα μέχρι το τέλος του χρόνου και απώλεια 42.000 θέσεων εργασίας. Ο λογαριασμός του ΟΟΣΑ προβλέπει ότι η ανεργία θα παραμείνει στο σημερινό ιλιγγιώδες 27% και το 2015. Ο λογαριασμός του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ προβλέπει ότι το 2020 -σε έξι χρόνια!- η ανεργία θα βρίσκεται στο 23%. Όπου και να κοιτάξεις, εν ολίγοις, το αύριο προβλέπεται μαύρο κι άραχλο για την οικονομία και την κοινωνία.

Την ίδια στιγμή που μας βομβαρδίζουν αυτά τα τοξικά στοιχεία, η τρόικα, με το θράσος που της δανείζουν οι δανειστές, ζητά από την κυβέρνηση του Χαρδούβελη μέτρα για την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων. Να μπορούν οι μεγάλες επιχειρήσεις να απολύουν κατά βούληση. Κι από κοντά μέτρα για την κατάργηση ουσιαστικά του δικαιώματος της απεργίας. Και μέτρα νέας αφαίμαξης γιατί η δική τους πρόβλεψη είναι ότι θα υπάρξει τρύπα 2 δισ. Κι εμείς θα κληθούμε να την κλείσουμε.

Και μέσα σ' αυτόν τον ζόφο λάμπουν το χαμόγελο του Γκίκα, η εθνικόφρων γενναιότητα του Βενιζέλου και ο εθνικός αυτισμός του Σαμαρά: Πάμε καλά! Άρα συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο. Με αποτέλεσμα να φτάσει ακόμα και ο γνωστών φρονημάτων Κώστας Σημίτης να ζητήσει στις γιορτές του ΠΑΣΟΚ να μην κοροϊδεύουν τον κόσμο. Να του πουν την αλήθεια για τον δύσκολο δρόμο που έχει η χώρα μπροστά της, για τα δεινά που περιμένουν τους πολίτες και μπλα, μπλα, μπλα. Λες και είναι δυνατόν να επιβληθεί αυτή η πολιτική χωρίς η αλήθεια να είναι παράπλευρη απώλειά της.

Και; Και έρχεται η ώρα της ανατροπής. Αυτό το χάλι δεν πάει άλλο και θα καταρρεύσουν και οι πολιτικές που το παράγουν και οι πολιτικοί που το στηρίζουν. Με πάταγο. Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αλλιώς -θα το δείτε. Και θα βρεθεί η Αριστερά μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της Ιστορίας της: Να βγάλει τον τόπο από αυτόν τον βάλτο στον οποίο βουλιάζει. Να αποδείξει ότι δεν ξέρει μόνο να αντιπολιτεύεται και να απαιτεί αλλαγές, αλλά ξέρει και να κυβερνά και να εφαρμόζει αλλαγές.

Από τώρα θα πρέπει να πολιτεύονται οι πάντες με αίσθηση αυτής της ευθύνης. Γιατί τα ψέματα τελείωσαν και έφτασε η στιγμή της αλήθειας...

Από την ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου