Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Αποστολή στον Άρη: 68 μέρες θα ζήσουν οι πρώτοι άποικοι

Επιστήμη

Το 2024 η ολλανδική εταιρεία Mars One θα στείλει 4 εθελοντές στον Άρη. Δεν προβλέπεται όμως να επιστρέψουν ποτέ στη Γη.


Θα κάνουν ένα ταξίδι διάρκειας 7 μηνών και θα πεθάνουν εκεί, χωρίς καμία ελπίδα να επιστρέψουν στην Γη. Αυτή θα είναι η μοίρα των τεσσάρων πρώτων ανθρώπων που θα δεχθούν να πάρουν μέρος στο ιστορικό πρώτο ταξίδι στον κόκκινο πλανήτη, σύμφωνα με έρευνα φοιτητών του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης. Οι πέντε φοιτητές αεροναυπηγικής του ΜΙΤ ανέλυσαν τα δεδομένα της αποστολής που οργανώνει η η ολλανδική εταιρεία Mars One και ελπίζει να πραγματοποιήσει το 2024.

Σε 68 μέρες ο πρώτος θάνατος

Ο πρώτος θάνατος αναμένεται περίπου 68 μέρες μέτα την προσεδάφιση και ο λόγος θα είναι η ασφυξία, αναφέρουν στη μελέτη τους οι φοιτητές, στην οποία λαμβάνονται υπόψη οι διαθέσιμες ποσότητες οξυγόνου και τροφίμων αλλά και τα τεχνολογικά μέσα που θα διαθέτει η αποστολή. Στην μελέτη αναφέρεται ότι τα φυτά που θα πάρουν μαζί τους οι πρώτοι άποικοι, θα παράγουν υπερβολικά πολύ οξυγόνο, καθώς δεν έχει αναπτυχθεί η τεχνολογία που θα επιτρέπει την «εξισορρόπηση» της ατμόσφαιρας.

Πανάκριβο εγχείρημα

Οι φοιτητές εκτιμούν ότι το αρχικό κόστος της αποστολής, που εκτιμάται ότι θα φτάσει στα 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια, θα αυξάνεται διαρκώς καθώς οι πρώτοι άποικοι θα εξαρτώνται ολοένα και περισσότερο από τις αποστολές ανταλλακτικών. Τα συμπεράσματα της μελέτης αμφισβητεί έντονα ο διευθυντής της Mars One, λέγοντας ότι τα δεδομένα των φοιτητών δεν ήταν επαρκή για μια ολοκληρωμένη έρευνα. Ωστόσο παραδέχεται ότι θα υπάρξει πρόβλημα με τον εφοδιασμό της αποικίας με ανταλλακτικά.

Από το THE TOC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου