Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Αγγουροκατάσταση...

Του Θανάση Καρτερού 


Θυμάστε το παλιό παιδικό παιχνίδι; Έχω μια κολοκυθιά που κάνει δύο κολοκύθια; Ε, λοιπόν, τώρα έχουμε μια αγγουριά που κάνει όχι ένα, και δύο, και τρία, αλλά χίλια αγγούρια. Τα οποία ένα είναι σίγουρο: δεν προορίζονται προς βρώσιν, αλλά προς συμμόρφωσιν. Χίλια, μάλιστα. Τόσες είναι οι εκκρεμότητες που απομένουν για να είναι εντάξει η Ελλάδα με τα Μνημόνια που έχουν υπογράψει οι άξιες κυβερνήσεις της. Ή, πράγμα που είναι το ίδιο, τόσες ισχυρίζεται ότι είναι η τρόικα. Και ως γνωστό, η τρόικα είναι αυθεντία στα αγγούρια.

Αγγουριά όμως κι αυτή! Και συντάξεις, και μισθοί, και απολύσεις στο Δημόσιο, και απελευθέρωση των απολύσεων, και νέα πράσινα μέτρα για την ασφάλιση, και, και... Και στα άνθη που ακόμα δεν έχουν δέσει τον απειλητικό καρπό τους προσθέστε και δημοσιονομικό κενό δύο, ίσως και δυόμιση δισ. και χρηματοδοτικό κενό δώδεκα δισ. Για το 2015, τη χρονιά της απογείωσης κατά τον Σαμαρά. Έτσι που να μη μένει καμιά αμφιβολία ότι στο προσεχές μέλλον θα βρέξει αγγούρια και όχι μόνο για την κυβέρνηση -που θα ήταν το λιγότερο, ίσως και το επιθυμητό-, αλλά δυστυχώς για όλους μας.

Κι εμείς που λέγαμε ότι το φάγαμε το αγγούρι. Που πιστεύαμε όσα έλεγε ο πρωθυπουργός, ότι τελείωσαν τα σκοτεινά χρόνια κι έρχεται το φως το αληθινό. Που είχαμε δέσει κόμπο ότι φεύγει η τρόικα ή εν πάση περιπτώσει θα έρθει μια βόλτα να δει την Ακρόπολη, να κάνει έναν τυπικό έλεγχο και μια ευγενική συζήτηση με τους δικούς μας και να πάει στο καλό. Για να μην πούμε ότι είχαμε μείνει και με την εντύπωση ότι με συγχαρητήρια για τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο, ακόμα και τον Κυριάκο θα μας αποχαιρετούσε. Για να υλοποιηθεί η επαγγελία της κανονικής χώρας στην οποία τα αγγούρια χρησιμοποιούνται για τη σαλάτα.

Φευ, όμως. Βρεθήκαμε πάλι κυκλωμένοι από αγγούρια ναααα, με το συμπάθιο. Και δυστυχώς για τον αριθμό και το μέγεθός τους, που αναφέρεται στη συμμόρφωσή μας, διαπραγματεύονται για λογαριασμό μας ο Χαρδούβελης, ο Λαζαρίδης, ο Παπασταύρου και οι παρόμοιοι. Έτσι το μήνυμα είναι σκληρό, σαν ξυλάγγουρο: Αν δεν απαλλαγούμε από τους αγγουροπαραγωγούς και τους αγγουροδιαπραγματευτές του είδους, αγγούρια θα μας στοιχειώνουν για τρεις ζωές...

Από την ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου