Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Εις τας επάλξεις!

Του Θανάση Καρτερού 


Σε κάποιο σεντούκι κρύβει χουντικούς και ακροδεξιούς ο Σαμαράς, αλλιώς δεν εξηγείται. Και τους βγάζει έναν-έναν κάθε τόσο, ευκαιρίας δοθείσης, για να τους τινάξει, να τους αερίσει και να τους αποδώσει στην κοινωνία των πολιτών. Να αποδώσει επίσης την κοινωνία των πολιτών σ' αυτούς, καθότι δεν τους τοποθετεί όπου-όπου, αλλά σε περίοπτες θέσεις εξουσίας. Έτσι, από τον αντ' αυτού Βορίδη, μέχρι τον μετ' αυτού Μπαλτάκο, στο κυβερνητικό περιβάλλον μυρίζει πολλή χούντα. Και πολλή ναφθαλίνη.

Τώρα στο φαιό πάνελ προστέθηκε και ο Στέφανος Αναγνώστου. Στον οποίο ο πρωθυπουργός ανέθεσε τη Γενική Γραμματεία των Μέσων Ενημέρωσης, καθότι δημοσιογράφος ο μουστερής. Και τι δημοσιογράφος! Με στιγμές δόξης στο βιογραφικό του, όπως η συνεργασία του με τον χουντικό και λίγα λέμε "Ελεύθερο Κόσμο" του χουντικού και λίγα λέμε εκδότη Σάββα Κωνσταντόπουλου. Και λαμπρές στιγμές δημιουργίας, όπως η συγγραφή δύο βιβλίων, το ένα εκ των οποίων, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του Δ. Ψαρρά της "Εφημερίδας των Συντακτών", φέρει τον τίτλο "Φάκελος Κύπρος".

Το εθνικόφρον αυτό πόνημα το σκάρωσε ο αθεόφοβος με "μυστικά και ντοκουμέντα" από κάθε λογής σκοτεινά φασιστικά έντυπα. Κι από κάθε λογής χουντικούς παράγοντες, όπως ο γνωστός Αλφαντάκης. Και τι κάνει; Βγάζει λάδι τον Ιωαννίδη για την προδοσία της Κύπρου. Ενώ βγάζει προδότη τον Μακάριο. Και τον Μαύρο της Ένωσης Κέντρου. Και την Ελένη Βλάχου της "Καθημερινής". Και το αποκαλυπτικότερο για την ιδεολογία και τις αντιλήψεις του ανδρός: Βγάζει προδότη τον Κωνσταντίνο Καραμανλή! Τον εθνάρχη που πριν λίγες μέρες ο Σαμαράς υμνούσε στα σαράντα της Ν.Δ.

Τι σου κάνει τελικώς αυτός ο έρωτας! Διότι, μπορεί ο Σαμαράς να υπολογίζει ότι με κάτι τέτοια ξόανα θα συγκινήσει κάποιες ακροδεξιές ψυχές να τον ψηφίσουν. Μπορεί να υπολογίζει επίσης ότι θα τρομάξει κάποιους δημοκρατικούς που κάηκαν στο γάλα και φυσάνε και το γιαούρτι. Αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε πρωτίστως με έναν έρωτα μεγάλο και όχι με μπακαλίστικους υπολογισμούς. Τον έρωτα του πρωθυπουργού με τις ιδέες, τις πρακτικές, τα πρόσωπα, της Άκρας Δεξιάς. Έρωτα που έχει αποδειχτεί, δοκιμαστεί και αντέξει χρόνια και χρόνια.

Αυτός είναι ο Σαμαράς δυστυχώς, κυρίες και κύριοι. Εις τας επάλξεις! Με τον Σταυρόν, την αρετήν και το σπαθί, που έγραψε κι ο Παττακός...

Από την ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου