Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ

Του Ισίδωρου Νερούτσου


Πασίγνωστη η ρήση «τα δικά μας παιδιά» του επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ρήση που φαίνεται ότι ο Μοσχοσπουδαγμένος γόνος της οικογένειας, μόνιμος από την άφιξή του στην χώρα μας, κρατικοδίαιτος, με κατά καιρούς οβιδιακές μεταμορφώσεις και νυν υπουργός, λόγω προφανώς του ονόματος, Κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης, δείχνει να «ξέχασε», ποιοι διόρισαν κατά καιρούς υπαλλήλους στο δημόσιο, στην τοπική αυτοδιοίκηση και στις ΔΕΚΟ.

Διαρρηγνύει ιμάτια στο όνομα της νομιμότητας και καλεί εισαγγελείς, για να «συμμορφώσει» τους τάχα αναρχικούς εκλεγμένους δημάρχους και την ατίθαση Περιφερειάρχη, που τους έχει μπει για τα καλά στο μάτι, να του παραδώσουν γη και ύδωρ, καθώς και καταλόγους των υπαλλήλων, που ως γνωστό κάποιους διόρισαν με το αζημίωτο και για τους γνωστούς λόγους, κάποια κυβέρνηση του Μπαμπά και κάποιες άλλων συναδέλφων συγκυβερνητών.

Το πρόσχημα της κατά τα άλλα λογικής άποψης, για ορθολογική οργανωτική δομή κάθε οργανισμού, και η αυτονόητη και αντικειμενική όσον είναι δυνατόν, αξιολόγηση κάθε υπαλλήλου, που προσλήφθηκε και εργάζεται στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα, που θεωρούσαμε ότι από χρόνια, θα έπρεπε να ισχύει, αποτελεί ζητούμενο, είναι όμως έωλο και είναι προφανής η πραγματική πρόθεση των μεταρρυθμιστών. Τρανταχτό αποδεικτικό στοιχείο, αποτελεί η λειτουργία της ΝΕΡΙΤ.

Είναι αλήθεια ότι πολλοί πολίτες, είτε από άγνοια, είτε από αγανάκτηση επειδή έχουν υποστεί κακομεταχείριση ή ταλαιπωρία, είτε κακοπροαίρετα από πρόθεση, στρέφονται κατά των υπηρεσιών του δημοσίου και ιδιαίτερα κατά των υπαλλήλων του, δικαιολογημένα ή όχι.

Είναι όμως εξ ίσου αληθινό, ότι οι δημόσιες υπηρεσίες επιτελούν μεγάλο και αναγκαίο για την ζωή μας και την ποιότητα της έργο και είναι αναντικατάστατες.

Χρειαζόμαστε καλές, σύγχρονες και δωρεάν για όλους τους πολίτες υπηρεσίες υγείας. Χρειαζόμαστε σύγχρονες υπηρεσίες εκπαίδευσης. Χρειαζόμαστε υπηρεσίες προστασίας των πολιτών. Χρειαζόμαστε υπηρεσίες για την αυτοδιοίκηση και τα υπουργεία. Και το σπουδαιότερο οι υπηρεσίες αυτές να είναι καλά οργανωμένες, άρτια ενημερωμένες, καλά στελεχωμένες και να λειτουργούν κυρίως για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Τέτοιο όμως σκεπτικό μέχρι στιγμής, δεν έχουμε δει από τις κυβερνήσεις, τόσο του παρελθόντος, όσο και του σήμερα. Αντίθετα βλέπουμε μια προϊούσα και εν διαρκή εξελίξη προσπάθεια των κυβερνήσεων της τελευταίας τετραετίας, για συνειδητή γενικευμένη κατασυκοφάντηση των υπηρεσιών, των συνδικαλιστών και των πολιτών και μια σκόπιμη αντιπαράθεση με τον εξ ίσου δεινοπαθούντα ιδιωτικό τομέα, με προσχήματα την υπαρκτή διαφθορά ορισμένων, αλλά με κύριο και αποκλειστικό στόχο, την αποδόμηση αντί για βελτίωση των υπηρεσιών του Δημοσίου και την περικοπή διαφόρων κοινωνικού χαρακτήρα επιδομάτων, μισθών και συντάξεων.

Η πραγματική λοιπόν πρόθεση του αιτήματος του Κυρίου υπουργού, για παράδοση του καταλόγου των υπαλλήλων από τους ΟΤΑ, ασφαλέστατα, όπως αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων, δεν αποτελεί πρόθεση βελτίωσης της λειτουργίας των αυτοδιοικητικών υπηρεσιών, που κάτι τέτοιο θα το βλέπαμε με ικανοποίηση, αλλά πρόθεση σφαγής αθώων και «επιόρκων» συλλήβδην, ικανών και βαφτιζόμενων με το 15% ανίκανων, όλους μαζί στο ίδιο τσουβάλι, στο όνομα της σωτήρος ημών το διάταγμα, Τρόικας, δίκην Τζιχαντιστών του Ισλαμικού κράτους.

Ένα όμως είναι βέβαιο. Ότι τα λεγόμενα δικά μας παιδιά, για τα οποία και γίνεται λόγος, δεν υπήρξαν ποτέ «παιδιά» της Ρένας Δούρου και των άλλων νεοεκλεγέντων δημάρχων.

Και ακόμα ένα είναι βέβαιο, ότι όλα τα παιδιά της πατρίδας μας, ανεξάρτητα με το τι πιστεύουν και το τι ψηφίζουν, είναι ή θα έπρεπε να είναι τα πραγματικά δικά μας παιδιά και να έχουν όλα πρόσβαση για εργασία στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα και δωρεάν πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου