Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Ανήλικα παιδιά θύματα αποπλάνησης μέσω παιχνιδιού στο διαδίκτυο

Κοινωνία


Τουλάχιστον 10 ανήλικα παιδιά είχαν πέσει θύματα αποπλάνησης στο διαδίκτυο μέσα από το παιχνίδι με τίτλο «Ντύνω κούκλες». «Αποπλανήθηκαν στο “ντύνω κούκλες” και στη συνέχεια εύρισκε η μητέρα το παιδάκι με το λαπ τοπ αγκαλιά στην τουαλέτα με τα εσώρουχα να φωτογραφίζεται», δήλωσε ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Δίωξη έχει σχεδιάσει παιχνίδια τα οποία είναι απόλυτα ασφαλή, για τα παιδιά γιατί «είναι αδιανόητο το 2014 να παίζει το παιδάκι “ντύνω κουκλες” και δίπλα να είναι ο παιδόφιλος και να κάνει πάρτι». Σημείωσε ότι τουλάχιστον 820.000 παιδιά έχουν επισκεφθεί αυτό το παιχνίδι μέσα στο portal cyberkid.gr

Παράλληλα είπε ότι τα τελευταία οκτώ χρόνια απετράπησαν 1060 αυτοκτονίες μέσω διαδικτύου. Μάλιστα ανέφερε το περιστατικό μιας έφηβης που αυτοτραυματίστηκε.

«Ήμουν σε ένα συνέδριο στη Νέα Υόρκη και με ενημέρωσαν από το FBI ότι κάτι γίνεται στην Ελλάδα με ένα δωδεκάχρονο κορίτσι το οποίο αυτοτραυματίζεται σε πραγματικό χρόνο σε ένα chat. Άμεσα βλέπω στο κανάλι στις 3 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος, ένα δωδεκάχρονο κορίτσι να αυτοτραυματίζεται. Οι αξιωματικοί που ήταν στην υπηρεσία πήραν τη σκυτάλη και σε 8 λεπτά είχαμε εντοπίσει το ηλεκτρονικό ίχνος, πράγμα πρωτόγνωρο. Κατόπιν ενημερώνεται η διεύθυνση της ομάδας ΔΙΑΣ της ΕΛΑΣ, παράλληλα το ΕΚΑΒ και φτάνουν σε παραλιακή ζώνη οι αστυνομικοί. Χτυπούν το κουδούνι, βγαίνουν έντρομοι οι γονείς στις 3.20' τα ξημερώματα, τους ρωτούν "που είναι το παιδί σας;" Απαντούν "κοιμάται στο δωμάτιό του". Τους παρακάλεσαν να διαπιστώσουν εάν πράγματι κοιμόταν το παιδί και λίγες στιγμές μετά ακούστηκαν οι κραυγές ενώ παράλληλα ερχόταν το ασθενοφόρο. Το παιδάκι ζει. Πήγε σε εντατική μονάδα, με άμεση εισαγωγή και μετά από 14-15 ημέρες βγήκε. Για αυτή την υπόθεση το FBI μας βράβευσε για την αμεσότητα και την ταχύτητα της υπηρεσίας», είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Σφακιανάκη, από το 2011 μέχρι σήμερα σχηματίστηκαν δικογραφίες για 1.028 κατηγορουμένους, εκ των οποίων οι 271 ήταν για παιδική πορνογραφία. Έγιναν 226 συλλήψεις εκ των οποίων οι 101 για παιδική πορνογραφία, διενεργήθηκαν 5.292 εισαγγελικές παραγγελίες οι οποίες εκτελέστηκαν, ενώ από την Interpol και Europol υπήρξαν 8.963 εισερχόμενα για εκτέλεση.

Από το tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου