Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Η Βούλτεψη και ο Γκαίμπελς

Του Τάσου Μελετόπουλου


Πριν λίγες μέρες στο Mega στην πρωινή εκπομπή των Καμπουράκη και Οικονομέα παρακολούθησα μια ανατροπή. Η κυρία Βούλτεψη αναφέρθηκε σε κάποια ρήση του Γκαίμπελς. Ασφαλώς θα γνωρίζετε ποιος είναι ο Γκαίμπελς και με τι αντιλήψεις είναι ακόμη ταυτισμένος. Όταν άρχισε λοιπόν την πρότασή της «Ο Γκαίμπελς είπε..» ο Καμπουράκης προσπάθησε να την σταματήσει, εκείνη όμως αντιστάθηκε και συνέχισε επιμένοντας να χρησιμοποιήσει μια από τις «φωτισμένες» εμπνεύσεις του αλήστου μνήμης δολοφόνου και ναζιστή για την προπαγάνδα. Κουφάθηκα. Πραγματικά δεν πίστευα στ' αυτιά μου. Αναστατώθηκα τόσο πολύ που ξέχασα ποια ήταν τα ακριβή λόγια και για ποιον λόγο είχε αναφερθεί σ' αυτόν τον δολοφόνο, το είδωλο της Χρυσής Αυγής και κάθε ναζιστικής οργάνωσης στον κόσμο. Μπήκα στο διαδίκτυο και προσπάθησα να βγάλω άκρη αλλά δεν τα κατάφερα. Μα κανείς άλλος δεν ευαισθητοποιήθηκε, αναρωτήθηκα, και πήγα στην τράπεζα και έκατσα στην ατελείωτη ουρά για να πληρώσω τον άδικο ΕΝΦΙΑ και την υπερβολική δόση εισοδήματος. Μέχρι το μεσημέρι είχα ξεχάσει ότι η κυρία Βούλτεψη ανέσυρε από την «κόλαση» τον αρχιμάστορα της ναζιστικής προπαγάνδας που ηθικά αλλά και στην πράξη ευθύνεται για τις μαζικές δολοφονίες εκατομμυρίων ανθρώπων, Εβραίων και άλλων.

Την μεθεπομένη παρακολουθώντας στον «Αντένα» την πρωινή εκπομπή του Παπαδάκη, εμφανίστηκε πάλι η ακούραστη και τηλεοπτικά δυναμική κυρία Βούλτεψη, η οποία αναφέρθηκε και πάλι στον Γκαίμπελς. Αυτή την φορά δεν άφησα την ευκαιρία να πάει χαμένη. Συγκράτησα τα ακριβή λόγια του μεγάλου καθοδηγητή της Χρυσής Αυγής και όλων των ναζιστικών παραφυάδων ανά τον πλανήτη. «Ο λαός πιστεύει ευκολότερα ένα μεγάλο ψέμα από ένα μικρό ψέμα». Έτσι μου έγινε ξεκάθαρο ότι η πολιτικός (αλλά και «συνάδελφος δημοσιογράφος», όπως αυτοχαρακτηρίζεται όταν συνομιλεί με δημοσιογράφους στα μεγάλα κανάλια), κατηγορούσε ξεκάθαρα την εταιρεία δημοσκοπήσεων για συνειδητή χρήση των μεθόδων του Γκαίμπελς. Ότι δηλαδή, ακολουθώντας τις πρακτικές του Γκαίμπελς ο δημοσκόπος έβγαλε τον ΣΥΡΙΖΑ με γιγαντιαίο προβάδισμα -11 μονάδες παραπάνω από τη Ν.Δ- επίτηδες, για να κινήσει έτσι το ενδιαφέρον της μάζας προς την κατεύθυνση του κόμματος της αντιπολίτευσης.

Η κυρία Βούλτεψη καλά θα κάνει να βρίσκει άλλα επιχειρήματα για να στηρίζει τις απόψεις της και να μην καταφεύγει σε ρήσεις ναζιστών δολοφόνων.

Ο Γκαίμπελς και οι όμοιοί του ευθύνονται για την παραπλάνηση ενός ολόκληρου λαού που φανατίστηκε και τυφλώθηκε, με αποτέλεσμα να εξολοθρεύσει εκατομμύρια αθώους ανθρώπους. Τι δουλειά έχει σε μια πρωινή τηλεοπτική συζήτηση στη σύγχρονη δημοκρατική Ελλάδα;

Πηγή:http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=36712

Από toportal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου