Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Πνεύμα και ηθική

Του Sotos


Α! Όλα κι όλα, κύριε Τσίπρα! Μπορεί να ήσασταν καλός, χρυσός στη συζήτηση στη Βουλή, αλλά δεν μπορείτε ν’ αφήνετε αόριστα υπονοούμενα γι αργυρώνητους βουλευτές, χωρίς μάλιστα να κατονομάζετε, δίνοντας λαβή στον Πρωθυπουργό και τον Αντιπρόεδρο της συγκυβέρνησης, ώστε δικαίως να σας κατηγορούν ότι βεβηλώνετε τον ιερό ναό της δημοκρατίας.

Από αυτό το κοινοβούλιο, κύριε Τσίπρα, έχουν περάσει πολιτικοί άνδρες των οποίων το ηθικό ανάστημα υπήρξε δυσθεώρητο, και τούτο θα έπρεπε μάλλον να σας τρομάζει, παρά να σας επιτρέπει να θεωρείτε ότι εσείς, το ήκιστο βυζανιάρικο, έχετε το ελεύθερο να προσβάλλετε με απίστευτη ευκολία θεσμούς άμωμους και άσπιλους.

Μάθετε, κύριε Τσίπρα, ότι από αυτό το κοινοβούλιο έχει περάσει ένας Απόστολος-Αθανάσιος Τσοχατζόπουλος.

Μάθετε, κύριε Τσίπρα, ότι από αυτό το κοινοβούλιο έχει περάσει ένας Αναστάσιος Μαντέλης.

Για να μη σας πληροφορήσω, κύριε Τσίπρα, ότι από αυτό το κοινοβούλιο έχουν περάσει ένας Γεώργιος Συμπιλίδης κι ένας Σταύρος Δήμας! Tους αναφέρω για να μη νομίσετε επιπόλαια ότι ο Αντιπρόεδρος της συγκυβέρνησης έχει απαράμιλλο το ηθικό πλεονέκτημα έναντι του Πρωθυπουργού.

Επειδή είστε νεαρός, κύριε Τσίπρα, μάθετε επίσης ότι ειδικά όταν μιλάμε για Σταύρο Δήμα, μιλάμε για πολιτικό άνδρα ο οποίος, προκειμένου να υπερασπισθεί και να διαφυλάξει την ηθική του ακεραιότητα, έφτασε μέχρι του σημείου να υπομείνει –δημοσίως, διεθνώς και αδιαμαρτύρητα, παρακαλώ– αναίτιο, ηχηρό ράπισμα που του άστραψε στο πρόσωπο η ίδια η αλήστου μνήμης Μαρίκα Μητσοτάκη –ποιος ξέρει γιατί… – και ιδού που, χάρη στην τότε ψύχραιμη και αυτοκυρίαρχη στάση του, συζητείται τώρα το όνομά του ως πρόταση της Ν.Δ. για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Κι έχουν περάσει και πολλοί άλλοι, κύριε Τσίπρα. Υποδειγματικές προσωπικότητες που εσείς δεν φτάνετε ούτε στο νυχάκι τους και ίσως να μη το φτάσετε ποτέ!

Το νου σας, λοιπόν! Και να έχετε επίγνωση του πού βρίσκεστε, όταν ανοίγετε το απύλωτο στόμα σας!

Άλλωστε, κύριε Τσίπρα, ποιος ο λόγος; Δέκα μείον πέντε μείον πέντε, έξη δια δύο συν οκτώ, είκοσι φορές το δεκαπέντε, έντεκα κι εφτά δεκαοκτώ, σύνολο δεκάξι, πρέπει να ‘ναι εντάξει. Λέτε να ‘χω λάθος; Να τα ξαναδώ;


Από το SOTOSBLOG

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου