Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Σακοράφα: Εχει χώρο η Ευρώπη για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας, ενόψει του χειμώνα;

Διεθνή

Αφού η Ελληνική κυβέρνηση δεν δίνει ικανοποιητική απάντηση στο πρόβλημα, αλλά και εφόσον η Ευρώπη ανέχεται την παραθεσμική λειτουργία της Τρόικας που το δημιουργεί, η Σοφία Σακοράφα φέρνει την Κομισιόν προ των ευθυνών της. Με ερώτηση που κατέθεσε προς τον προτεινόμενο Επίτροπο Ανάπτυξης Μάρος Σέφκοβιτς, ζητά να πληροφορηθεί τα μέτρα που σκοπεύει να αναλάβει η Κομισιόν για όσους δεν έχουν θέρμανση και ηλεκτρικό λόγω της κρίσης, ενόψει του χειμώνα. "Η περιβόητη ενεργειακή ένωση που φιλοδοξείτε να επιτύχετε με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου, έχει χώρο για την κοινωνική τάξη ενεργειακής φτώχειας" ρωτάει η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηριστικά. Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον την απάντηση.

Ματ. Τσ.

Ολόκληρη η ερώτηση έχει ως εξής:

κ. υποψήφιε Αντιπρόεδρε,

Μια ακόμα επίπτωση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής σας είναι η δημιουργία μίας νέας κοινωνικής κατηγορίας, αυτής των ευάλωτων καταναλωτών στον τομέα της ενέργειας, οι οποίοι πλήττονται από μία νέα και πρωτόγνωρη μορφή φτώχειας, την ενεργειακή φτώχεια.

Γνωρίζετε την έννοια της ενεργειακής φτώχειας:

Αδυναμία στοιχειώδους πρόσβασης στις απαραίτητες μορφές ενέργειας που εξασφαλίζουν ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης.

Και μιλώ για το αυτονόητο:

Πρόσβαση στο φωτισμό, στη θέρμανση, στην ψύξη, δηλαδή στις ελάχιστες παροχές που θα έπρεπε να παρέχονται σε όλους, αδιακρίτως, αλλά εσείς τις αντιμετωπίζετε σαν εμπορεύματα.

Ερωτώ λοιπόν, η περιβόητη ενεργειακή ένωση που φιλοδοξείτε να επιτύχετε με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου, έχει τελικά χώρο για αυτή τη κοινωνική τάξη ενεργειακής φτώχειας? Και αν ναι, πώς σκοπεύετε να κάνετε πράξη την κοινοτική αλληλεγγύη;

Συγκεκριμένα, με ποιον ακριβώς τρόπο, ποια χρηματοδοτικά εργαλεία, τι ύψος πόρων και πόσο άμεσα, σκοπεύετε να υιοθετήσετε και να διαθέσετε για να προστατεύσετε τους ευάλωτους καταναλωτές από την άνοδο των τιμών και τη συρρίκνωση των εισοδημάτων τους που τους οδηγεί στην ενεργειακή φτωχοποίηση;

Από την ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου