Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Δικάζεται ξανά η Παρέλαση του Λαού

Πολιτική


Ραντεβού την Πέμπτη 23 του Οκτώβρη στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Στις 23 Οκτώβρη, δικάζονται δέκα ακόμη πολίτες που συμμετείχαν στην Παρέλαση του Λαού στη Θεσσαλονίκη, την 28η Οκτωβρίου 2011, κατηγορούμενοι για παράνομη βία από κοινού και για παρεμπόδιση διεξαγωγής της παρέλασης. Με κατασταλτικούς μηχανισμούς και τέτοιες δικαστικές διώξεις, η κυβέρνηση ουσιαστικά ποινικοποιεί το δικαίωμα του λαού να διαδηλώνει και να αντιστέκεται.

Την 28η Οκτωβρίου 2011, πολλές χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές, μαθητές και συνταξιούχοι, στη Θεσσαλονίκη, όπως και σ’ ολόκληρη την Ελλάδα, έδωσαν στην επέτειο του ηρωικού ΟΧΙ το πραγματικό της νόημα, βροντοφωνάζοντας το δικό τους «ΟΧΙ» στην οικονομική «Κατοχή» της χώρας και στην καθημερινή εξόντωση. Εξέφρασαν την οργή τους για τους εκπροσώπους του πολιτικού συστήματος και της κυβέρνησης, που υπηρετούν πιστά την τρόικα, λέγοντας σε όλα ΝΑΙ. Εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων, που εξαθλιώνει τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού, στερεί τη νεολαία από κάθε προοπτική εργασίας, εκποιεί το δημόσιο πλούτο, αυξάνει τις στρατιές των ανέργων, συρρικνώνει την Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια και επιβάλλει την εποπτεία και την πολιτική και οικονομική κηδεμονία στη χώρα μας.

Στην ανακοίνωση-κάλεσμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης που εξεδόθη και ήδη υπογράφηκε και αναπαράγεται από πλήθος κοινωνικών και πολιτικών φορέων, αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Στις 23 Οκτωβρίου, στη νέα δίκη για την Παρέλαση του Λαού, θα είμαστε όλοι και όλες στο δικαστήριο. Και οι 6 που αθωώθηκαν στην πρώτη δίκη, τον Φλεβάρη του 2012 και οι 10 που δικάζονται στις 5 του Δεκέμβρη και οι χιλιάδες διαδηλωτές της Παρέλασης του Λαού είμαστε όλοι κατηγορούμενοι για το “αδίκημα” της υπεράσπισης του δικαιώματος του λαού να αντιδρά στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, να διαδηλώνει, να διεκδικεί! Το μαύρο μέτωπο της εξουσίας, σε μια προσπάθεια αποτροπής κάθε αντίδρασης στην αντιλαϊκή πολιτική τους, επιχειρεί να συκοφαντήσει, να βγάλει παράνομο και να τιμωρήσει κάθε λαϊκό αγώνα: από την “Παρέλαση του Λαού” μέχρι τον αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές και από τον ηρωικό αγώνα των απολυμένων καθαριστριών, καθηγητών και σχολικών φυλάκων μέχρι τους αγώνες ενάντια στα κλεισίματα επιχειρήσεων, τη διάλυση-ιδιωτικοποίηση δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών και τις απολύσεις. Αφού στερεί από το λαό το ψωμί και κάθε κοινωνικό δικαίωμα, μέσα σε ένα γενικότερο κλίμα έντασης του αυταρχισμού και της καταστολής, ποινικοποιεί το βασικό πολιτικό δικαίωμα του λαού, την ελευθερία να διαδηλώνει και να διεκδικεί! Ό,τι κι αν κάνουν όμως, δε μας φοβίζουν! Εμείς θα συνεχίσουμε στο δρόμο του αγώνα με την ελπίδα ή τη σιγουριά ότι πολύ σύντομα θα ζήσουμε μια νέα παρέλαση του λαού που θα στείλει οριστικά τις αντιλαϊκές πολιτικές στα αζήτητα της ιστορίας…». Και το ψήφισμα καταλήγει: «Απαιτούμε την αθώωση και την οριστική παύση κάθε δίωξης σε βάρος όλων όσων στις 28 Οκτώβρη 2011 υπερασπίστηκαν τη λευτεριά και τη δημοκρατία, το ψωμί και τη ζωή μας! Καλούμε όλο το λαό της πόλης σε συγκέντρωση συμπαράταξης-αλληλεγγύης την Πέμπτη 23 του Οκτώβρη, 11:30 π.μ., στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης».

Από τον Δρόμο της Αριστεράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου