Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Οι Παλαιστίνιοι χαιρετίζουν την απόφαση της Σουηδίας να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης

Διεθνή


Ο επικεφαλής διαπραγματευτής των Παλαιστινίων Σάεμπ Ερεκάτ χαιρέτισε σήμερα «τη γενναία» απόφαση της Σουηδίας να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης και ζήτησε και από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ακολουθήσουν το παράδειγμά της. «Χαιρετίζουμε την ανακοίνωση που έκανε ο σουηδός πρωθυπουργός», δήλωσε ο Ερεκάτ. «Ελπίζουμε ότι όλες οι χώρες της ΕΕ θα λάβουν την ίδια γενναία και αξιόλογη απόφαση της Σουηδίας καθώς δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην αναγνωριστεί το κράτος της Παλαιστίνης», πρόσθεσε.

Νωρίτερα ο σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν είχε ανακοινώσει ότι η νέα κεντροαριστερή κυβέρνηση της χώρας θα αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης. Αν συμβεί αυτό, η Σουηδία θα είναι η πρώτη μεγάλη χώρα της Ευρώπης που θα προχωρήσει σε αυτό το βήμα. «Έχει έρθει η ώρα όλος ο κόσμος να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης», υπογράμμισε ο Νάμπιλ Αμπού Ρουντέινα εκπρόσωπος της παλαιστινιακής προεδρίας.

Ο παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών Ριάντ αλ Μάλκι χαιρέτισε από την πλευρά του την «ιστορική» δέσμευση της Σουηδίας υπέρ της ελευθερίας, της αξιοπρέπειας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πάντως οι ΗΠΑ προειδοποίησαν ότι «οποιαδήποτε διεθνής αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους» θα ήταν «πρόωρη».

Από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου