Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Η βλακεία ποτέ δεν πεθαίνει, δεν την σκιάζει φοβέρα καμιά... (video)

Της Μαρίας Τριαντοπούλου


Από το ένα γελοίο θέμα στο επόμενο. Δεν μας έφταναν τα χάλια μας, δεν μας έφτανε η Τρόικα, τα στρες τεστ των Τραπεζών, τα ανερυθρίαστα ψέματα της κυβέρνησης, οι εθνικιστικές εξάρσεις με αφορμή όχι μόνο την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου αλλά ακόμα και με τις ανασκαφές στην Αμφίπολη ήρθε και το κερασάκι στην τούρτα της ανιστόρητης βλακείας με όλο αυτό το θέμα που έχει γίνει διαδικτυακά και μιντιακά με τον «ύμνο» του ΕΑΜ που ακούστηκε στη μαθητική παρέλαση του Δήμου Χαλανδρίου.

Και καλά να αντιδράσουν οι πρώην βουλευτές του ΛΑΟΣ και νυν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κκ Πλεύρης και Γεωργιάδης. Δεν θα περίμενα τίποτα λιγότερο από αυτούς τους δύο παλιάτσους της πολιτικής ζωής του τόπου. Και ευτυχώς τον κ. Πλεύρη δεν έχει χρειαστεί (ακόμα) να τον ανεχτούμε στον βαθμό που έχει χρειαστεί να ανεχθούμε τον κ. Γεωργιάδη αλλά ακόμα και αυτό το λίγο είναι ικανό για να μας τινάξει το νευρικό σύστημα στον αέρα. Είναι φυσικό αρκετοί βουλευτές της ΝΔ με ακροδεξιές και φασιστικές αντιλήψεις – η αλήθεια αυτή είναι και πλέον δεν προσπαθούν καν να την κρύψουν – να ενοχληθούν που μέσα σε όλα τα στρατιωτικά εμβατήρια ακούστηκε και ο ύμνος του ΕΑΜ, του ΕΑΜ που αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια της Κατοχής για να αντισταθεί στους κατακτητές και που τα μέλη του υπήρξαν – μαζί και με κάποιους άλλους αντιστασιακούς – οι πραγματικοί ήρωες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ελλάδα. Ο τακτικός στρατός πολέμησε τους Ιταλούς αλλά υποτάχτηκε στους Γερμανούς – μη μπορώντας να κάνει και αλλιώς - ενώ το ΕΑΜ, μια από τις πιο σημαντικές – αν όχι η σημαντικότερη - αντιστασιακή δύναμη σε όλη την Ευρώπη κράτησε με θάρρος ψηλά το κεφάλι, οργανώθηκε και βοήθησε ποικιλότροπα τον ελληνικό λαό τα ζοφερά χρόνια του πολέμου.

Αντίθετα με τους τόσους δωσίλογους και ταγματασφαλίτες προδότες που δικαιώθηκαν μετά τη Κατοχή οι αντιστασιακοί έπρεπε να περιμένουν, απογοητευμένοι, εξορισμένοι και καταφρονημένοι από το επίσημο κράτος, μέχρι το 1982 για να αναγνωρισθεί η συμβολή τους στον αγώνα. Μια, έστω και με τεράστια καθυστέρηση, επίσημα νομιμοποιημένη εθνική αντίσταση πως εννοείται να μην τιμάται από το επίσημο κράτος την ημέρα που υποτίθεται ότι η χώρα τιμά την αντίθεση στον φασισμό, τον ναζισμό και τον ολοκληρωτισμό; Όλες αυτές οι πανάκριβες παράτες που πλέον γίνονται και «κεκλεισμένων των θυρών», κοστίζοντας ένα σκασμό λεφτά στην πτωχευμένη χώρα μας, πως είναι δυνατόν να μην τιμούν στο μεγαλύτερο κομμάτι τους την εθνική αντίσταση; Βέβαια για τους συγκεκριμένους κυρίους μπορεί η αντίσταση στον φασισμό και τον ολοκληρωτισμό να μην είναι το ζητούμενο και πιθανά για αυτό παθαίνουν εθνική κρίση στο άκουσμα του «ύμνου» του ΕΑΜ (που κάποτε στα πάρτι το χόρευαν όλοι ως Κασατσόκ και μάλιστα εν μέσω χούντας). Είπαν μάλιστα ότι δεν είναι επιτρεπτό τα παιδιά δεξιών οικογενειών να παρελαύνουν με τέτοιου είδους κομμουνιστικούς ύμνους. Ενώ τα παιδιά των αριστερών οικογενειών που τόσα χρόνια παρελαύνουν με τα στρατιωτικά εμβατήρια και τώρα πια δεν θέλουν να παρελαύνουν και καθόλου τι θα πρέπει να κάνουν ακριβώς κατά την δημοκρατική αντίληψη όλων αυτών των εξαίρετων πολιτικών;

Όταν άκουσα, όμως, και τον κ. Οικονόμου στο ΣΚΑΙ ή τον κ. Τσίμα σε συνέντευξη του στην Έλλη Στάη να κατηγορεί τον Δήμο Χαλανδρίου για το τρομερό αυτό ατόπημα με το οποίο επέβαλε στα παιδιά να παρελαύνουν υπό τους ήχους αριστερών ύμνων μου σηκώθηκε η τρίχα. Ο κ. Οικονόμου μάλιστα τόλμησε να συγκρίνει το ρώσικο τραγούδι αυτό, που χρησιμοποιήθηκε ως ύμνος του ΕΑΜ, με τον ύμνο του Γ’ Ράιχ και να ισχυριστεί πως είναι ένα και το αυτό τα δύο μουσικά κομμάτια άρα εξίσου απαράδεκτα για μαθητική παρέλαση. Μόνο και μόνο από αυτά τα σχόλια καταλαβαίνει κανείς τι είδους άνθρωποι έχουν στα χέρια τους την ευθύνη για την ενημέρωση του ελληνικού λαού και πόσο επικίνδυνο είναι τελικά αυτό. Αφού έμεινε εμβρόντητος ακόμα και ο κ. Λυριτζής που δεν ήξερε από που να φύγει ή που να κρυφτεί με αυτήν την σύγκριση που ξεστόμισε ο απαράδεκτος συνάδελφός του. Ο δε κ. Τσίμας μπερδεύοντας ανιστόρητα – επίτηδες, κατά λάθος ποιός ξέρει πια – την εθνική αντίσταση με τον Εμφύλιο, ούτε λίγο ούτε πολύ υπονόησε ότι αυτού του είδους οι τακτικές του Δήμου Χαλανδρίου προωθούν φιλο-εμφυλιακό κλίμα!!!! Ενώ όλη αυτή η αντίδραση, όλες οι ηλίθιες διαμαρτυρίες και οι ανιστόρητοι ισχυρισμοί προωθούν την εθνική ομοψυχία, το ώριμο πολιτικό κλίμα και τον σεβασμό στην ιστορική μνήμη!

Ας σταματήσουν πια αυτές οι επικίνδυνες και απαράδεκτες δηλώσεις και αντιδράσεις από πολιτικούς, δημοσιογράφους και σχολιαστές που σε κάθε ευκαιρία δείχνουν τον πραγματικό διχαστικό, ακροδεξιό και αντιδημοκρατικό εαυτό τους. Κι εγώ με τη σειρά μου ας τους θυμίσω επ’ ευκαιρία και τα λόγια του ύμνου μιας και δεν ακούστηκαν στην μαθητική παρέλαση του Δήμου Χαλανδρίου: «Το ΕΑΜ μας έσωσε απ’τη πείνα, θα μας σώσει κι από την σκλαβιά, θέλουμε λαοκρατία, ζήτω, ζήτω, ζήτω ΖΗΤΩ το ΕΑΜ»!!!!




Από το tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου