Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Οκτώ και Σήμερα

Του alterthess ιανού


Όσοι έχουν απομείνει να υποστηρίζουν αυτή την ελεεινή κυβέρνηση της νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς, θέλοντας να αποφύγουν τη σύγκρουση με την πραγματικότητα, αναγνωρίζουν το ναυάγιο και την αποτυχία του τελευταίου τετραμήνου. Αναγνωρίζουν πως αυτή η ελεεινή κυβέρνηση της νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς τα έχει κάνει σκατά και βρίσκουν διάφορα παράλογα για να δικαιολογήσουν αυτή την κατάσταση όπως, για παράδειγμα, την απομάκρυνση του Κωστή Χατζηδάκη από το υπουργείο Ανάπτυξης… Οι άνθρωποι βρίσκονται σε κατάσταση πανικού! Άκου εκεί τον Χατζηδάκη…

Παρόλα αυτά όσοι έχουν απομείνει να υποστηρίζουν αυτή την ελεεινή κυβέρνηση της νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς οχυρώνονται πίσω από δύο επιχειρήματα: Σκατά, ξεσκατά, ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος είναι α) έμπειροι σε αυτό που κάνουν και β)ξέρουν να λειτουργούν υπό μεγάλη πίεση και αυτά τα λένε για να πείσουν την, από κάθε άποψη, γερασμένη Ελλάδα ότι η Αριστερά δεν μπορεί να κυβερνήσει αυτόν τον τόπο επειδή δεν έχει κυβερνητική εμπειρία και δεν γνωρίζει τις αντοχές της σε καταστάσεις με μεγάλες πιέσεις.

Όπως μπορείς να καταλάβεις είναι δουλειά της Αριστεράς που θέλει να κυβερνήσει αυτόν το τόπο να αποδείξει ότι η εμπειρία των άλλων να ποδοπατούν τη ζωή και το μέλλον των πολλών καλών ανθρώπων είναι εντελώς άχρηστη, πολύ περισσότερο δε επικίνδυνη, αλλά και ότι οι πιέσεις, από την κοινωνία, τους δανειστές και βάλε κι εσύ ότι θες, θα λειτουργήσουν ως προωθητική δύναμη για να αλλάξει γεύση η ζωή και χρώμα το μέλλον των πολλών καλών ανθρώπων.

Δική μας δουλειά είναι να πιέζουμε ώστε αυτή η ελεεινή κυβέρνηση της νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς να πέσει έστω και μία ώρα νωρίτερα και όχι υπό το βάρος των αποτυχιών της επικοινωνιακής της προσπάθειας να… βγάλει τη χώρα από το μνημόνιο κρατώντας την μέσα στο μνημόνιο, αλλά από το κράξιμο και την οργή μας. Στις 27 Νοέμβρη έχει γενική απεργία, στις 27 Νοέμβρη έχουμε μία ευκαιρία. Στο δρόμο!

Από το alterthess

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου