Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ- ΑΔΕΣΠΟΤΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ

Του Κωστή Μουδάτσου


Σήμερα Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου και ώρα 20.30 στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου σας παρουσιάζομε το νέο cd , τη νέα μας δουλειά, τις ΑΔΕΣΠΟΤΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ.

Ψάχνομε το τραγούδι του καινούργιου που παλεύει να γεννηθεί, ψάχνομε μαζί με εσάς το τραγούδι της Γης και της καλής παρέας. Γι αυτό σας προσκαλούμε στην παρουσίαση, για να γίνουμε όλοι μια παρέα, για το δικαίωμα στην ψυχαγωγία , στη γνώση, στην εργασία, στο νερό, στο ρεύμα.. στο παιγνίδι της ζωής.

Για να τραγουδήσομε όλοι μαζί το όνειρο που θα τσακίσει τη ζοφερή ρουτίνα .

Η γενική κατάρρευση κάνει την επιβίωση απάνθρωπη και δύσκολη ενώ την ίδια στιγμή ο πλούτος συγκεντρώνεται στα χέρια των ελαχίστων, τους ολιγάρχες.

Οι πλούσιοι δηλητηριάζουν τη ζωή και σκοτώνουν τη Γη.

Ας τραγουδήσουμε χωρίς προφητείες και συνταγές για την ελπίδα και για όσα μπορούμε να κάνομε ώστε να βάλομε χρώμα και παιγνίδι στην μιζέρια που μας κατακλύζει.

Σατυρίζομε τη διαπλοκή και την διαφθορά ενώ υμνούμε την ελπίδα και τον έρωτα.

Υμνούμε την μοσκοκουζουλάδα που μας σπρώχνει έξω από τα κλισέ και τις σιγουράντζες, που μας ωθεί να ξεφύγομε από την ρουτίνα που μας πνίγει σαν σφιχτοδεμένη θηλιά.

Τραγουδούμε για αυτούς που μάχονται ενάντια στην νεκρή εργασία που κατασπαράσσει την ζωντανή! Ενάντια σε αυτούς που μεταμόρφωσαν το Θεό σε χρήμα, το Μεσσία σε τραπεζίτη και τους προφήτες σε κερδοσκόπους η τους αγίους σε σπεκουλαδόρους. Ενάντια σε όλους αυτούς που κραυγάζουν ειρωνικά ότι τα «υποζύγια αντέχουν ακόμη! Φορτώστε τα κι άλλα βάρη..». Ενάντια στην ανελέητη πλιατσικολογία που φέρνει σκληρή φορολογία!


Σας προσκαλούμε να τραγουδήσομε για το δικαίωμα στην εργασία, για τη Φύση, το πολιτισμό, τη δημόσια παιδεία και υγεία, για τις κινητήριες δυνάμεις νέων ιδεών που θα θρέψουν νέους θεσμούς με μεγάλες ανατροπές και ριζικές αλλαγές.

Επιτέλους ας σκλαβώσομε εμείς τις μηχανές, τα ρομπότ, τους υπολογιστές ώστε να αυξηθεί ο ελεύθερος χρόνος και η απασχόληση, για να πάρει σάρκα και οστά η δημιουργική τεμπελιά, για το δικαίωμα στο όμορφο παιγνίδι της ζωής. Το όμορφο είναι όμορφο σαν είμαστε όλοι μαζί αναζητώντας χρήσιμα πράγματα, το όμορφο , το ωραίο και το αγαθό!

Το Κάλεσμα της Φύσης είναι ένα μουσικό σχήμα που πιστεύει ότι η τέχνη του τόπου μας είναι συμπαντική. Ψάχνομε τις ρίζες μας και δεν φοβούμαστε τις γραμμές των οριζόντων και τις φουρτουνιασμένες θάλασσες. Πριν από αρκετά χρόνια ξεκινήσαμε την προσπάθεια παρέα με τον Μιχάλη Ξυδάκη. Στην διαδρομή μας στηρίζουν εκλεκτοί φίλοι και συνεργάτες όπως: Δημήτρης Νεονάκης, Γιώργος Τζωρτζάκης, Μπάμπης Κασαπάκης, Γιάννης Κασσωτάκης, Βαγγέλης Τσαγγαράκης, Μηνάς Παιγνιωτάκης, Γιώργης Ξυδάκης, Μαρία Καναβάκη αλλά και οι: Γιάννης Ξυλούρης, Αλέκος και Μιχάλης Κακέπης, Ψαραντώνης κ.α. Είμαστε μια καλή παρέα. Άλλωστε η καλή παρέα είναι το καλύτερο γιατροσόφι στην εποχή που ζούμε.

Η δουλιά που σας παρουσιάζομε έχει τίτλο «ΑΔΕΣΠΟΤΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ». Με το Μιχάλη δουλεύομε εδώ και τρία χρόνια γι αυτήν. Στίχο και μουσική, μουσική και στίχο. Πολλά από τα τραγούδια και τις απαγγελίες σας τα παρουσιάζαμε στις συναυλίες σε διάφορες παραλλαγές και σας παρατηρούσαμε. Αυτή η επικοινωνία και οι δοκιμές καθόρισαν το τελικό αποτέλεσμα που θα έχετε στα χέρια σας.


Οι πολύτιμες βοήθειες των Δημήτρη Νεονάκη και Γιώργου Τζωρτζάκη ήταν καθοριστικής σημασίας. Όχι μόνο έπαιξαν αλλά η ηχοληψία, η ενορχήστρωση, το ρεμίξ, φωνητικά και ότι άλλο χρειαστήκαμε είναι δική τους δουλιά. Ακόμη και οι μουσικές ιδέες στις απαγγελίες δική τους έμπνευσης είναι. Τους ευχαριστούμε για την βοήθεια και τον πολύτιμο χρόνο που μας αφιέρωσαν. Δημιουργική δουλιά με μοναδική αμοιβή, την ηθική ανταμοιβή, προς όφελος της μουσικής μας!

Ο Ψαραντώνης πάντα μας βοηθούσε και τώρα μας έδωσε τη χαρά να απαγγείλει και να τραγουδήσει μαζί μας! Νοιώθομε χρέος απέναντι του να βρούμε νέες ιδέες αλλά και τη φλέβα που φτάνει στην καρδιά της άνοιξης! Γι αυτό το χρέος έχομε να κουβεντιάσομε πολλά .

Η Μαρία Καναβάκη μας χαρίζει μια όμορφη ερμηνεία στο νανούρισμα που είχα πρωτακούσει από τη γιαγιά μου κι εκείνη από τη δική της. Παλαιότατο και σύγχρονο ταυτοχρόνως!

Για ακόμη μια φορά ο Γιάννης Κασσωτάκης μας στηρίζει με τις έξοχες ερμηνείες του.

Ο Γιώργης Ξυδάκης είναι ο νέος της συντροφιάς μας. Ας ευχηθούμε να φυσά ούριος άνεμος στα πανιά του.

Τους στίχους για την ελπίδα τους δανειστήκαμε από την ΕΡΩΦΙΛΗ του Γεώργιου Χορτάτζη.

Η μουσική είναι του Μιχάλη Ξυδάκη και οι στίχοι του Κωστή Μουδάτσου.

Μετά το «Κάλεσμα της Φύσης», την «Κραυγή της Φύσης» σας παρουσιάζομε τις «ΑΔΕΣΠΟΤΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ» για να βρούμε μαζί το τραγούδι της Γης και της καλής παρέας!!!

Με το τραγούδι κατοχή θα κάνομε του κόσμου ενάντια στις μάχες της οπισθοφυλακής για ανούσιες συντηρήσεις και ισορροπίες, για να μπούμε σε καινοτόμες μάχες κοινωνικών αλλαγών, για την ανατροπή του σκληρού παρόντος και του ζοφερού μέλλοντος.


Ας τραγουδήσομε για το τραπέζι του φτωχού, του ξωμάχου, του νέου, του αγρότη και του εργαζόμενου, για το νερό που είναι δημόσιο αγαθό, για την δημόσια υγεία, για τον πνευματικό πολιτισμό. Η παιδεία ελευθερώνει ! παιδεία δημόσια για όλους!

Ο λαϊκός πολιτισμός είναι λεύτερος σαν τους ανέμους. Έχει τις ρίζες του στις καρδιές των ανθρώπων. Είναι ζωντανός και σκορπίζει το φως του για να δούμε να ξαναβγαίνουν δημιουργικές αξίες και ιδιομορφίες που το κέντρο τους είναι ο άνθρωπος, η Φύση, ο τόπος και το Σύμπαν.

Σας περιμένομε στο Πολύκεντρο Νεολαίας για να γίνομε όλοι μια παρέα, μια καλή παρέα , που είναι το καλύτερο γιατροσόφι στα σύγχρονα άγχη, στις μοντέρνες καταθλιπτικές αρρώστιες!

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και όποιος θέλει φεύγοντας θα μπορεί να αποκτήσει το νέο μας cd, τις «ΑΔΕΣΠΟΤΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ» .

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ και ώρα 20.30!

ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ (ΑΝΔΡΟΓΕΩ 2) ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου