Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ

Της Μαρίας Ευρυδίκης Βεντούρη


Ίσως αν καταφέρναμε να σώσουμε τον Νίκο !!!!

Λοιπόν νομίζω ότι κάτι μυρίζει η ατμόσφαιρα, κάτι βρωμάει, έντονα και είναι και αυτή η αίσθηση κάτι σαν μετέωρο βήμα, σαν μια κρυάδα στην ραχοκοκκαλιά, σαν μια στιγμή που όλα αναστέλλονται και περιμένουν με κομμένη την ανάσα, που ο χρόνος χάνει την αξία του μέσ΄ την αναμονή, αν δεν μέτραγε αδυσώπητα για την ζωή του Νίκου !!!!

Την έχετε όλοι αυτή την αίσθηση; Αφουγκράζεστε και εσείς τα ίδια ή εγώ στοίχειωσα;

Συμβαίνει κάτι αυτή την στιγμή, κάτι ακατανόητο και παράξενο! Ένα παιδί που κράτησε τον Αλέξη Γρηγορόπουλο στην αγκαλιά του καθώς ξεψυχούσε, ένα παιδί πληγωμένο βαθιά από την σκληρότητα και την αδιαλλαξία του συστήματος, ένα παιδί με ψυχή αγνή και με ιδανικά που ξεπερνούν κατά πολύ τα πρότυπα αυτής της κοινωνίας, αφήνεται να πεθάνει προκλητικά και απαθέστατα, παραμονές της επετείου του θανάτου του φίλου και ομοϊδεάτη του Αλέξη !!!!

Αυτό δεν είναι έκπληξη; Είναι κάτι περισσότερο. Προβοκάτσια είναι !!!!!

Η κατάσταση γίνεται όσο πάει και πιο εκρηκτική καθώς πλησιάζουμε στην 6 Δεκέμβρη, μια ημερομηνία θεός φυλάξει για την κυβέρνηση. Γιατί λοιπόν αυτή η τελευταία διάλεξε να ρίξει λάδι στην φωτιά και να ξεκινήσει το μακελειό πριν την ώρα του; Είναι ένα εύλογο ερώτημα, καθώς τα γεγονότα παραπέμπουν σε μια καθαρά προβοκατόρικη στάση της εξουσίας!!!!

Η κυβέρνηση το έχουν πει πολλές φορές κειμενογράφοι, αρθρογράφοι και αναλυτές, βρίσκεται στα πρόθυρα υστερίας! Πανικός. Ξέρετε τι θα πει αυτό; Στριμωγμένη από παντού. Χωρίς διέξοδο από πουθενά, χωρίς στηρίγματα ούτε καν από τους εταίρους της, πάει με μαθηματική ακρίβεια προς το τέλος της. Ποιο τέλος όμως !!! Δεν θα είναι ένα απλό τέλος μιας κοινοβουλευτικής περιόδου που θα παραδώσει την διαδοχή στην επόμενη κυβέρνηση ! Είναι το τέλος μιας εποχής.

Της δικής τους εποχής !!!

Είναι ο ξαφνικός και αιφνίδιος θάνατος όλων αυτών των μαφιόζων που μας πίνουν το αίμα. Είναι ο φόβος της δέσμευσης των περιουσιών τους που μαζεύτηκε μίζα μίζα με τον ιδρώτα και το ρίσκο, αντίτιμο της προδοσίας τους! Είναι ο φόβος των ευθυνών που θα τους αποδοθούν γιατί έσυραν και διέσυραν και κατέστρεψαν όλον αυτό τον κόσμο που δούλευε για ένα σπίτι για την οικογένειά του, για μια αξιοπρέπεια για μια ει δυνατόν ευημερία....

Γιατί είμαστε τα ανθρωπάκια γι΄ αυτούς, τα αναλώσιμα, τα καταδικασμένα να ξεπληρώσουμε με τα σπίτια, τα όνειρα και τις ζωές μας αυτά που εκείνοι “δικαιωματικά” έφαγαν και που δεν θέλουν τώρα να χάσουν !!! Γιατί μας βλέπουν σαν μια αγέλη ποντικών που τρέχουμε προς το μέρος τους, σιχαμένη και απειλητική. Γιατί τους προξενούμε τρόμο και αλλεργία. Εμείς τα ανθρωπάκια !!!

Έχουν χάσει τον ύπνο τους και αν τύχει να κοιμηθούν εφιάλτες βλέπουν...

Σε αυτή την κατάσταση βρίσκονται, στην κατάσταση των υστερικών παραισθήσεων! Κάτι λοιπόν πρέπει να κάνουν. -Ένα πλαν Β ρε παιδιά ένα φ, χ, ότι να ναι- γρήγορα όμως, δεν έχουμε χρόνο πια, το χάνουμε το παιχνίδι. Η αντεπίθεση, ο αιφνιδιασμός, ο πόλεμος, η στρατηγική, η μάχη. Οτιδήποτε πριν να χρειαστεί να φτάσουμε στις εκλογές! Να μην χρειαστεί καθόλου να φτάσουμε στις εκλογές. Αν φτάσουμε στις εκλογές αλίμονό μας !!!

Το πλάνο υπάρχει, το σκέφτηκαν χρόνια πριν και το εξυφαίνουν χρόνια τώρα !!!

Η χουντοποίηση της κοινωνίας. Η χουντοποίηση της κυβέρνησης. Η χουντοποίηση της δικαιοσύνης. Η χουντοποίηση των σωμάτων ασφαλείας. Η χουντοποίηση των ενόπλων δυνάμεων. Χουντοποίηση των πάντων καλού κακού !!! Σας παραπέμπουν κάπου όλα αυτά; Σας φαίνονται ξένα και περίεργα; Μόλις πριν μισό μήνα γιορτάσαμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου Αυτό το μήνα έρχονται μνήμες από τα Δεκεμβριανά. Τίποτε δεν είναι έξω από τις πιθανότητες μιας επανάληψης !!!!

Έχουν μια κοινωνία ποντικών που τους απειλεί, -ο εφιάλτης τους- παρ΄ ότι εξουθενωμένη, παραπλανημένη υποταγμένη κάτω από το βάρος της κρίσης και του ποντκοφάρμακου που την ξαπλώνει στον καναπέ, είναι πάντα απειλητική γιατί σήκωσε κεφάλι και διεκδικεί την εξουσία με το κόμμα του μέχρι προχθές 4%!!

Απρόβλεπτη εξέλιξη !!!

Ένα κόμμα που δεν είχαν προβλέψει ότι θα γιγαντωνόταν και δεν είχαν φροντίσει να το βάλουν στο χέρι όπως το άλλο, να το έχουν και αυτό σαν κυματοθραύστη, τυλιγμένο σε λαδόκολλες με πάρε δώσε οικονομικά ώστε να παίζει το παιχνίδι τους αναγκαστικά και εκβιαζόμενο -για να μην εκτεθεί - ή για να μην χάσει το μερίδιο από την πίτα. Έστω τα αποφάγια!!!

Γιατί βλέπετε και οι εταίροι κρατούν μια περίεργη στάση, που πως να την μεταφράσει κανείς; Την φτύνουν την κυβέρνηση, δείχνουν να μην την έχουν ανάγκη. Γιατί άραγε; Μήπως ξαφνικά οι αγορές γοητεύτηκαν από τον Σταθάκη και τον Μηλιό; Μήπως η Μέρκελ είδε σαν γκομενάκο τον Τσίπρα; Καταλαβαίνουμε ότι δεν μπορεί να μας αγάπησαν ξαφνικά, όσο και αν αυτό μας κολακεύει και μας καθησυχάζει.

Αντίθετα μια κυβέρνηση της αριστερά θα ήταν μεγάλος πονοκέφαλος γιατί θα σήμαινε ότι το πείραμα σκληρής λιτότητας που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα απέτυχε παταγωδώς αφού θα οδηγούσε σε αριστερούς δρόμους και θα παρέσυρε σαν παράδειγμα και τις άλλες χώρες του Νότου. Ήδη οι Ποδέμος ακολουθούν από κοντά. Κάτι λοιπόν πρέπει να γίνει ώστε το παράδειγμα Ελλάδα να ξαναγίνει παράδειγμα προς αποφυγή...

Φοβάμαι ότι οι σκληρές διαπραγματεύσεις που γίνονται αυτή την στιγμή είναι πολύ πιο μυστικές και διαφορετικές και ίσως πράγματι να είναι σκληρές, αλλά είναι σε άλλη κατεύθυνση από αυτή που πιστεύουμε. Νέες μυστικές εντολές που απαιτούν να διεκπεραιώσει η συγκυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου, ξέροντας ότι είναι τόσο ξεπουλημένη και μπλεγμένη που δεν θα μπορεί να τις αρνηθεί, έστω και αν δεν είναι αυτοί οι επόμενοι κυβερνώντες !!! Θα έχουν τουλάχιστον σώσει το τομάρι τους και που ξέρεις. Πάλι με χρόνια με καιρούς, οι ίδιοι ή οι απόγονοι...

Γι΄ αυτό δεν ανησυχούν, γι΄ αυτό δεν στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά προεκλογικά, γιατί δεν χρειάζεται να το κάνουν, αφού σύμφωνα με τα πιθανά σχέδιά τους δεν θα φτάσουμε ποτέ στις εκλογές. Το πλαν β,φ, χ φοβάμαι μπαίνει σε εφαρμογή, τώρα με τον Νίκο. Δεν θα τον σώσουν τον Νίκο. Τον παγίδεψαν τον Νίκο. Τους βολεύει ο θάνατός του.

Γιατί να προβοκάρει η κυβέρνηση με τον θάνατο ενός παιδιού;

Μα γιατί αυτό θα πολώσει καταστάσεις, θα δημιουργήσει “ταραχές” που θα δικαιολογήσουν ένοπλες επεμβάσεις και στρατιωτικούς νόμους!!!1 Έτσι επιβάλλονται τα ολοκληρωτικά καθεστώτα, εμφανίζονται σαν σωτήρες για να επαναφέρουν την τάξη και την ασφάλεια, για να αντιμετωπίσουν “αναρχικούς ταραξίες”. Ο Νίκος είναι αναρχικός, οι εξεγερμένοι αναρχικοί, θα είναι εύκολο να αναμιχθείς, να προβοκάρεις και να λαμπαδιάσεις την Ελλάδα. Το γνωρίζουμε το σενάριο.....

Δεν ξέρω κάτι μου βρωμάει. Κάτι ύποπτο στην ατμόσφαιρα. Ίσως να παραλογίζομαι εγώ, όπως εκείνοι από φόβο. Όχι για να μην χάσω τις οφσόρ μου. Αλλά για την ελευθερία μου, όση μου έχει απομείνει, για τούτον τον τόπο που δεν φαίνονται να έχουν τέλος τα δεινά. Για μια Ελένη. Για μια πατρίδα. Για λίγη γη. Για λίγο αέρα. Είναι και αυτά τα πετρέλαια....

Ήθελα να μοιραστώ αυτές τις σκέψεις μαζί σας. Αυτή την αίσθηση του μετέωρου. Της παράξενης αναμονής. Της κρυάδας στην ραχοκοκκαλιά. Ίσως για να το συζητήσουμε, έτσι σαν εκδοχή, σαν νοητική άσκηση. Απλά να το σκεφτούμε μήπως και δεν βρεθούμε τελείως απροετοίμαστο, έστω και ψυχολογικά !!!!

Ίσως αν καταφέρναμε να σώσουμε τον Νίκο .....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου