Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Είχαν συνηθίσει σε κυβερνήσεις οσφυοκαμπτών

Πολιτική



Η έκπληξη των στελεχών της ΕΕ εξηγείται με ένα μόνο τρόπο. Τόσα χρόνια είχανε απέναντί τους εθελόδουλες κυβερνήσεις που σκύβανε το κεφάλι, τα ξεπουλούσαν όλα, έλεγαν σε όλα ναι και αυτό το ονόμαζαν ισότιμη σχέση κρατών μελών ή και "διαπραγμάτευση". Έτσι σήμερα η αυτονόητη στάση κυρίαρχου κράτους και κυβέρνησης που εκφράζει τον κυρίαρχο λαό, προκαλεί θυμό, οργή και εκδηλώνει αυτό που πραγματικά είναι ο καθένας: επιβήτορες αυτού του τόπου, όργανα μιας αυταρχικής ευρωπαϊκής ελίτ, συμφερόντων που θεωρούν την Ελλάδα κανονικότατο προτεκτοράτο. Από κοντά και όλα τα ντόπια σκουλήκια που μόνο να γλείφουν ξέρουν, που τρέμουν στην ιδέα της χειραφέτησης αυτού του λαού από τα αφεντικά τους. Τώρα ξεσκεπάζεται το πραγματικό πρόσωπο της Μέρκελ, του Σόιμπλε, του Σουλτς, του Ντάϊσελμπλουμ, τώρα τα αρπακτικά δείχνουν τα δόντια και πέφτουν οι μάσκες και τα προσωπεία που τους κρατούσαν μπροστά τα ντόπια τσιράκια τους.




Ο υπερήφανος Ελληνικός Λαός, ο μικρόσωμος αυτός γίγαντας, ορθώνει το ανάστημά του, είναι εκείνος που βρίσκεται πίσω από τα πρόσωπα της ελληνικής κυβέρνησης και τους οπλίζει με δύναμη, με ψυχή και με επιχειρήματα.

Ζούμε σίγουρα κάτι συναρπαστικό, κάτι μοναδικό και είμαστε οι πρωταγωνιστές μιας νέας σελίδας στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία, που πάνω πάνω θα γράφει με χρυσά γράμματα το όνομά μας. Ελπίζουμε οτι θα συνεχίσουμε σε αυτό τον υπερήφανο δρόμο, που είναι ο μοναδικός προς τη νίκη και την ελευθερία.

Σήμερα θα μπορούσε ένας σκηνοθέτης να κινηματογραφήσει το σύγχρονο Θωρηκτό Ποτέμκιν, με το φτωχό και κουρασμένο λαό μας στη θέση εκείνων των γιγαντόσωμων ναυτών που εξεγέρθηκαν και κυβέρνησαν το πλοίο της ιστορίας.

Από Κεράσια και Κρίνοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου