Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Μέιλ Βαρούβελη

Λάκης Μπέλλος



♦ Για να μην μπερδευόμαστε με το μέιλ Βαρουφάκη και το μέιλ Χαρδούβελη, να βγάλουμε ένα κοινό όνομα: «μέιλ Βαρούβελη».

♦ Παραμένει το ΤΑΙΠΕΔ! Και φοβόμασταν μην το χάσουμε. Ολο γι' αυτό δεν μιλούσαμε προεκλογικά;

♦ Ε, ρε τον ΕΝΦΙΑ! Αυτό κι αν το συζητούσαμε. Θα φτάσουμε να κάνουμε κίνημα «Πληρώνω ΕΝΦΙΑ». Τρέχουμε!

♦ Αντεγκλήσεις διάφορες στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Ευτυχώς δεν έχει γίνει ακόμα εκεί Σούπερ Λιγκ. Ούτε νερά πετάξανε ο ένας στον άλλο, ούτε πλακώσανε τα μπουνίδια. Να τα λέμε όλα.

♦ Τι Γιούρογκρουπ; Η πιο δύσκολη απόφαση για τον πρωθυπουργό είναι τα μέτρα κατά της βίας που θα πάρει ο Κοντονής. Η διασημότητα των 15 λεπτών ή ημερών. Αυτή τη στιγμή ο Κοντονής είναι πιο διάσημος και από τον Βαρουφάκη. Χθες μιλούσε στους δημοσιογράφους με τα χέρια στην τσέπη.

♦ Ημουνα νιος και γέρασα με τα «μέτρα κατά της βίας στα γήπεδα». Αν και αυτή τη στιγμή έπρεπε να παίρναμε μέτρα κατά της καταπολέμησης της βίας του Γιούρογκρουπ.

♦ Θέλουν πάλι οι γνωστές επιθεωρήσεις της τρόικας, συγγνώμην, των θεσμών, να γίνονται στην Αθήνα. Να τους στείλουμε να συζητήσουν κατώτερα στελέχη. Οπως τον Προκόπη Παυλόπουλο.

♦ Να ησυχάσουμε. Ο Σαμαράς δημοσιοποίησε 15 μέτρα κόντρα σε αυτά της συγκυβέρνησης! Κι άλλα 18 παλιότερα, 33! Ο άνθρωπος είναι αριθμολάγνος, πάει, τελείωσε.

♦ Βέβαια αυτός έκανε τα Ζάππεια 1, 2, 3, 4. Να κάνει και ο Τσίπρας τη Θεσσαλονίκη 1, 2, 3, 4.

♦ Ο Λαζαρίδης λέγεται ότι έγραψε το γνωστό κείμενο του Λαϊκού Κόμματος που τόσο συζητήσαμε. Δεν θα μου 'κανε εντύπωση αν μου 'λεγαν ότι έγραψε και το κείμενο του Γιούρογκρουπ.

♦ Για τον ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι εφαρμόζει τη «δημιουργική ασάφεια». Αντίθετα, η Νέα Δημοκρατία ήταν δημιουργικά σαφής. Σαφέστατη. Μας έλεγε κόψτε το κεφάλι και πληρώστε.

♦ Αυτό δεν το φανταζόμασταν. Οτι η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν θα μπορούσε να κάνει ψηφοφορία στη Βουλή χωρίς τα χρυσαύγουλα. Διαφώνησε με τον εισαγγελέα. Θα τη ζητήσει μάλλον η Χ.Α. εισαγγελέα για τη δίκη.

♦ Ο Βαρουφάκης έστειλε πάντως στο Γιούρογκρουπ αυτά που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ για τα ΜΜΕ. Ιδιαιτέρως εκεί θέλαμε νούμερα.

♦ Αυτό δεν είναι Γιούρογκρουπ, αλλά Γιουροβίζιον. Εξι χώρες ζήτησαν να περάσει από ψηφοφορία στα Κοινοβούλιά τους η λίστα που στείλαμε. Τις ξέρουμε από τη Γιουροβίζιον πώς ψηφίζουν και θα πάρουμε τους εξής πόιντς:

Φινλανδία 4
Εσθονία 5
Μάλτα 8
Σλοβενία 6
Σλοβακία 2
Γερμανία 0

♦ Νομοσχέδιο για κατάργηση των μνημονίων καταθέτει το ΚΚΕ. Αυτό, μάλλον, θα το κάνει δεκτό το Γιούρογκρουπ.

♦ Αρα αφού είναι για την κατάργηση του Μνημονίου θα πάνε και όσοι πήγαιναν στα πρόσφατα συλλαλητήρια. Τι λάθος, μου λέτε.

♦ Θέλουμε να δούμε τον Κουτσούμπα να μη δίνει το χέρι στον Ντάισελμπλουμ. Και το αντίθετο.

♦ Ο Βαρουφάκης στο επόμενο τεύχος του «Σαρλί Εμπντό». Στο Γιούρογκρουπ το θεωρούν πρόκληση μεγαλύτερη του Μωάμεθ.

♦ Είναι βέβαιο, ο Γιάνης θα πουλήσει πολύ περισσότερα από το προηγούμενο τεύχος που είχε κάνει θραύση.

ΕΦ-ΣΥΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου