Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ!!!

Νίκος Τσιουλάκης
Διαβάζοντας από πολύ καιρό τώρα τα πρωτοσέλιδα των φύλλων (φυλλάδων θα έλεγα). Ακούγοντας από πολύ καιρό τώρα τα "ειδησεογραφικά" τσοντοκάναλα. Καταλαβαίνεις αμέσως -αν θέλεις να καταλάβεις βέβαια- ότι μαίνεται ένας αδυσσώπητος πόλεμος κατά της Κυβέρνησης.

Γιατί άραγε?

Γιατί πολεμάνε τον Βαρουφάκη? για προσωπικούς-ενδυματολογικούς λόγους? Μήπως τελικά δεν τα έχει "ξεπουλήσει" όλα? όπως ισχυρίζονται δεξιά και "αριστερά"? Γιατί πολεμάνε μέχρι τελικής εξόντωσης την Ζωή? Γιατί ζήτησε αγενώς και ετσιθελικά να της αλλάξουν λάστιχο στο σούπερ μάρκετ?

Μήπως επειδή για πρώτη φορά ΜΙΑ πρόεδρος δείχνει...ότι φοράει παντελόνια? (για να το πω κι εγώ αντρίκια και μάγκικα, έστω και μεταφορικά).

Γιατί πολεμάνε τον Κατρούγκαλο, τον Λαφαζάνη, τον Στρατούλη, την Βαλαβάνη? Γιατί προσπαθούν να κάνουν την βουλή πεδίο μάχης? Μήπως για να την απαξιώσουν στα μάτια του κόσμου"

Μήπως για να επιθυμήσουμε "σωτήρες" παλιών εποχών?

Λες και δεν προσπάθησαν να την απαξιώσουν οι προηγούμενοι και χωρίς τα σημερινά γαμωσταυρίδια που πέφτουν καθημερινά βάσει σχεδίου από τους γνωστούς τσιρίδες και τσεκουράτους!!!

Τα μοντέρνα πραξικοπήματα δεν χρειάζονται πια τανκς, αλλά τον τύπο και "εντεταλμένους τύπους" και έναν καλά συντονισμένο και οργανωμένο "σύστημα" με μυστικές υπηρεσίες, μιντιάρχες, μονταζιέρες, κατσαρόλες, κλπ.

Και εδώ να εκφράσω και την απορία μου.

Να καταλάβω τους μνημονιακούς που βλέπουν να χάνουν το παιχνίδι, να καταλάβω και τους "αριστερούς" που ξέρουν ότι ΠΟΤΕ δεν θα κερδίσουν το παιχνίδι (σε αυτή την ζωή τουλάχιστον). Να καταλάβω και αυτούς που θέλουν πάντα να νοιώθουν ασφάλεια ταξιδεύοντας σε "εθνικούς" δρόμους με διόδια.

Πως όμως να καταλάβω κάτι "φίλιες" δυνάμεις που έχουν μία "τάση" (έστω και μετρημένη στα δάχτυλα του ενός χεριού) να τα μηδενίζουν όλα, νομίζοντας ότι η "επανάσταση" έρχεται και μόλις στρίβει από την γωνία?

Λοιπόν τελειώνοντας, πολλά δεν καταλαβαίνω, αλλά και περισσότερα καταλαβαίνω. Γι αυτό θα βλέπω, θα αφουγκράζομαι, θα δέχομαι, θα αμφισβητώ αλλά πάντα θα είμαι ΟΡΘΙΟΣ δίπλα σε αυτούς που αγωνίζονται -έστω και με αδυναμίες και λάθη- αλλά αγωνίζονται ειλικρινά, και κάνουν "δύο βήματα μπρός και καμιά φορά ένα πίσω"

Ίσως για να πάρουν φόρα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου