Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Εδώ ο κόσμος καίγεται και ο Κουτσούμπας.... Τον χτενίζει!

Πολιτική


Αιτία πολέμου αποτελεί για το ΚΚΕ η απόφαση της κυβέρνησης για δέσμευση των ταμιακών διαθεσίμων δήμων και περιφερειών αλλά και η δέσμευση των αποθεματικών άλλων δημοσίων οργανισμών, και μάλιστα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Στον Περισσό υπογραμμίζουν το γεγονός ότι η σημερινή κυβέρνηση ουκ ολίγες φορές είχε καταγγείλει την πρακτική των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, όμως έρχεται και αυτή με τη σειρά της να υιοθετήσει τις εν λόγω Πράξεις, και μάλιστα για τόσο σοβαρά θέματα.

Παρ’ όλα αυτά, το θέμα της ανακολουθίας περνά σε δεύτερη μοίρα για το ΚΚΕ, καθώς εκείνο που ιεραρχείται είναι πως οι ενέργειες αυτές «θα έχουν ως αποτέλεσμα την περαιτέρω περικοπή κοινωνικών δαπανών και την ακόμα μεγαλύτερη επιδείνωση της θέσης των λαϊκών στρωμάτων».

Το ΚΚΕ έχει μάλιστα ήδη σηκώσει τη σημαία της «ανυπακοής» στη συγκεκριμένη απόφαση, μέσω των εκλεγμένων με τα αυτοδιοικητικά ψηφοδέλτια του κόμματος. Από τον Έβρο μέχρι και την Κρήτη δεν υπήρξε συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου που τα μέλη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να μην παρέμβουν, απαιτώντας από τις δημοτικές και περιφερειακές να μην υπακούσουν στην εντολή για δέσμευση των ταμιακών τους διαθεσίμων.

Οι τέσσερις δήμοι, όπου το ΚΚΕ πλειοψήφησε στις δημοτικές εκλογές, έχουν ήδη καταδικάσει την απόφαση. Πάτρα, Ικαρία, Πετρούπολη και Χαϊδάρι μάλιστα καλούν σε επαγρύπνηση τους δημότες τους, ώστε να μην περάσει το εν λόγω μέτρο. Αντίστοιχα τα σωματεία εργαζομένων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης που συσπειρώνονται στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο έχουν και εκείνα λάβει καταδικαστικές αποφάσεις. Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ έχει ήδη μάλιστα εξαγγείλει και την πρώτη κινητοποίηση για το θέμα.

Απαράδεκτη χαρακτήρισε την απόφαση και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΚΚΕ στον Δήμο Αθηναίων Νίκος Σοφιανός τη Δευτέρα, ζητώντας τη διακοπή της συνεδρίασης, όπως και έγινε.

Για το μεταναστευτικό


Τα «φλέγοντα», βέβαια, δεν εξαντλούνται στα ταμιακά διαθέσιμα δήμων και περιφερειών και τη δέσμευσή τους. Αντίθετα, παράλληλα με τα εσπευσμένα μέτρα της κυβέρνησης υπάρχει και το συνεχώς εντεινόμενο ζήτημα των προσφυγικών ροών με τους νεκρούς να μετρούνται πια σε χιλιάδες στη Μεσόγειο.

Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε κινητοποίηση στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Σύνταγμα, την Πέμπτη. Μάλιστα, η κινητοποίηση έγινε σε συντονισμό με τα ιταλικά συνδικάτα που πραγματοποίησαν αντίστοιχη στη χώρα τους. Τις χώρες δηλαδή με το σοβαρότερο πρόβλημα στην Ευρώπη.

Στον Περισσό, με αφορμή το θέμα που έχει προκύψει, τονίζουν σε κάθε ευκαιρία τη θέση τους για «ανάγκη απειθαρχίας στον κανονισμό του Δουβλίνου και τη Συνθήκη Σέγκεν, που εγκλωβίζει χιλιάδες ανθρώπους στην Ελλάδα, όπως και την ανάγκη να μη συμμετέχουν ελληνικά στρατεύματα σε επεμβάσεις και αποστολές. Ακόμα την ανάγκη να εξασφαλιστούν ανθρώπινοι χώροι προσωρινής φιλοξενίας, στελεχωμένοι με το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό, να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη γρήγορη και δίκαιη απονομή ασύλου στους πρόσφυγες, καθώς και για τη χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων, για να φτάσουν στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους».

Αυτά μετέφερε την Τρίτη και ο ίδιος ο γ.γ. του ΚΚΕ στον επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο, στη σύντομη τηλεφωνική συνομιλία που είχαν.

Το Ποντίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου